sestra...

Príspevok v téme: sestra...
smajliQa

ahoj.isto ma uz poznate, som tu dost casto.
ide o to, v skratke, moja sestra ma nenavidi.
je jedno ako sa snazim a poviem vam ze sa snazim az priliz, nic jej nie je dobre, vsetko dava za vinu mne, kazdy jej neuspech pripisuje mne, denno denne po mne vrazi pusou, a kedze ja som ta starsia, tak si to aj vzdy pekne zlizem.
nebyvame spolu, ale pracujeme spolu. okrem toho ze toto je stvrta praca ktoru som jej dohodila, lebo sa tu nadherne zaraba, tak sa ju snazim podporit vo vsetkom, ale zial je to bezporedmetne.
musi byt stredobodom pozornosti, je rozmaznana a namyslena,. vypoved dava asi takym sposobom ze to oznami mne, a ja to mam vybavit so sefom. vsade kde sa da, ma uraza, strapni, ponizi. to ze jaj jej dam vsetko a ona mi nevie ani pozicat tricko, o tom je tu skoda vypisovat, zapisat by som totiz mohla podobnymi prikladmi dalsie tri strany.

snazila som sa o tom porozpravat s nou, ale iba mavne rukou, skratka ma nema rada. iba raz v zivote mi povedala ze ma ma rada,a to ked som jej na svojej chate usporiadla oslavu narodenin, a ona sa opila.
s rodinou to rpeberat nemusim, spravila som to niekolko krat, mama nad tym len mavne rukou, a nema cas rozpravat sa so mnou, hlavne ze nej vyvovalava 3 krat denne, ako sa jej dari, a ako sa ma.
neviem ako dalej, dnes rano na mna tak nakricala a spravala sa ako k psovi ze som to nevydrzala a rozplakala sa aj v pritomnosti jej priatela... ona iba pokojne odisla... a ja tu teraz sedim a pisem vam toto... hruza!!!

flowerss

tak ako podľa mňa by si zaslúžila nejakú príučku, aby vedela, že s tebou nemôže manipulovať a aby ju to nejako prebralo z toho jej sna, že jej všetko padne k nohám - mám na mysli aj to, že jej zháňaš prácu. Jasné, na tvojom mieste by som sa snažila ako by som len vedela, veď predsa by som nenechala vlastnú sestru trápiť sa a pomáhala by som jej, ako by sa dalo, ale myslím, že tvoja sestra si naozaj zaslúži takú \\\"facku\\\" na prebudenie. Mala by si začať napríklad tým, že ak bude niečo od teba chcieť požičať, nech aj ona tebe niečo požičia (hoci ti to naozaj ani nebude treba), alebo keď bude chcieť dať zase výpoveď v práci, nech si to rieši sama. Myslím, že má dosť rokov na to, aby si za ňu riešila jej maléry. A je pravdou aj to, že ak by sa sťažovala mame, nevšímaj si to. Ak si mama nevšímala tvoje sťažnosti a problémy s ňou celý ten čas, tak ty si nevšímaj jej dohováranie, poprípade citové vydierane, že je to tvoja malá sestrička....držím palce :)

smajliQa

nephilim sestra bude mat 21 a ja 24. a je to pravda, nezostava mi nic ine ako ju len ignorovat, aj ked je to krute, mozno si uvedomi co robi zle.. aj ked VELMI POCHYBUJEM

Nephilim

No ja by som ju ignorovala a nech si piští koľko sa jej zachce:-) Ked si nevie vážiť, čo kto pre ňu robí, tak nech sa stará sama:-) A koľko má tvoja sestra rokov? A ked ti rodičia začnú vyčítať, prečo ju ignoruješ, tak si to neber k srdcu:-) Najlepšie je nad to všetko sa povzniesť:-)

smajliQa

blondula : vies, toto som uz tiez skusila, a poviem ti aj presne kedy to bolo. v maji, ked maturovala a poterbovala pozicat moje 150 eurove lodicky, tak vtedy mi zavolala, ze ci jej ich akoze pozicam. a ja hlupana samozrejme ako vzdy som jej povedala ano.. najprv sommyslela ze mi vola ze chce ist niekam von, alebo na kavu, alebo co... ale hned soms a prebrala z toho sna, a vratila sa k realite... takze lodicky pouzila, vratila..... a necham na vas tipnut si , kolko sa neozvala...
ironia...
podla mna je to ubohe,ale to chcem tak vela, ked si chcem rozumiet s vlastnou sestrou?

blondula

chuda moje,na toto ani neviem co napisat,vzdy som sa cudovala ako sa moze vlasna rodina nenavidiet :-(((
myslim si,ze na teba nejakym sposobom ziarli,inak fakt neviem :-( skus si ju nevsimat,mozno sa uvedomi !