na zelanie...

guissepe

som síce chlap ale počul som že keď žena dostane liek tabletku čokoľvek na ukľudnenie, potlačí tým stres nielen sebe ale aj dieťaťu, čo ho môže ohroziť jeho psychické zdravie (pri vysokej hladine stresových hormónov sa vylučuje do mozgu DMT, čo umocňuje zážitok novorodenca..novorodenec si vytvára prvý emocionálny dojem o svete a keď nemá DMT, neprebehne to správne- existuje psychologická štúdia čo to potvrdzuje) Na DMT v dospelosti ináč reagujú ľudia porodení cisárskym rezom (negatívne) než tí čo sa narodili prirodzene.
viem že sami jednoducho vraví keď som chlap, ale podľa mňa to zato stojí

blondula

ja som mala cisarsky,ale nie na zelanie.keby som si mala vybrat,asi by som rodila normalne,aj ked bolesti neznasam najlepsie.dlho som sa z toho zotavovala a aj po sestonedeli som mala bolesti a krvacala som hnusnu krv.nakoniec som dostala aj zapal a musela brat antibiotika :-((( neviem ci z toho,zo stresov,ale po mesiaci som nemala ani kvapku mlieka :-( poznam vela zien co sa bali normalneho porodu a porodili aj 3 deti :DDD ale co sa tyka rezu,az take hnusne to neni.som skoro pol roka od porodu a brusko mam uz ako keby som ani tarchava nebola :DD az na tu jazvu samozrejme....

evcca

mau, myslim, ze ked si mala tazky porod, tak ti gynekolog pravdepodobne navrhne cisarsky. kazdy rozprava ako je prirodzeny porod fajn, ale tiez viem svoje a v poslednej chvilke mi nakoniec robili sekciu. takze premudrele reci o tom, ze si zla mama, ked chces sekciu si ani nepripusti, sama vies co je dobre.

Inner

mau, ak si mala tazky porod, tak sa skus o tomto porozpravat s gynekologom. Ci by ti na zaklade tohto nemohol odporucat ten cisarsky. Da sa aj na zaklade psychologickeho posudku odporucat cisarsky, ak ma zena obrovsky strach z porodu prirodzeneho.

mau

... ďakujem za pekné názory,
Sasanka ty si asi ešte nerodila,že? Ja milujem deti a už aj mám. Ale sú aj dosť ťažké a komplikované prirodzené pôrody, ktoré nejdú tak ľahko, žena má aj dosť úzku panvu a podobne. Ja viem o čom je pôrod a ten môj bol veľmi veľmi ťažký. Trochu empatie by nezaškodilo a nezabudni dieťa potrebuje aj maminu. Tu vo fóre sa všetko nedá napísať, tak treba aj rozmýšľať pred písaním.

Inner

je to bud epiduralka alebo spinalka. Analgetika proti bolesti. Myslim, ze to je viac menej samozrejmost u vacsiny zien, ktore si to mozu dovolit. No sice sa to nezda, ale zotavenie je po prirodzenom porode rychlejsie a zena je menej ubolena. Navyse po cosaraku nema zena hned mlieko. Co je podla mna dost zasadne, aby babatko mohlo po porode hned papat.