štítna žlaza

lulka

ja bývam unavená až nevládna
mám búšenie srdca, pocity na odpadnutie
ťažšie dýchanie - pri záťaži, pri strese
zvýšený cholesterol
nervozita, až bolenie žalúdka...

zistili mi hypoechogénne ložiská s vaskularizáciou, aj hyperechogénnejšiu zložku...

Viete niekto, čo s tým... ?
Ďakujeme

1odbornik

Ochorenia štítnej žľazy a porúch jej funkcií:
Nakoľko hormóny štítnej žľazy kontrolujú množstvo fyziologických funkcií v tele, a hlavne metabolizmus vápnika (napr. osteoporéza), pri všetkých týchto chorobách dochádza k deficiencii využitia vápnika, ako aj vitamínu D. S ochoreniami štítne žľazy je spojený aj nedostatok (vstrebávanie): vitamín B12, vitamín A, C, beta-karotény, selén, železo, kyselina folová (B9), koenzým Q10.

Ak konzumujete hore uvedené vitamíny z lekárne, dajte si pozor, sú to len syntetické vitamíny, čím nemôžu správne plniť úlohu ako kofaktory pre enzýmy. Tieto vitamíny sú často neučinené, pri biochemickej syntéze thyroxínu, čím vzniká nedostatok tohto hormónu v tele.
Odporúčam hlavne doplnenie prírodných látok v správnom množstve, čiže v synergii.

Prípadne otázky a konkrétne odporučenie vhodných prírodných látok (Vam dam na integritask@gmail.com) zlepšenie funkcie štítnej žľazy pri
 hypertyroitída, Gravesova choroba, (zvýšené množstvo hormónu štítnej žľazy

 hypotyroitída, Hashimotova choroba, pri zníženom množstve hormónu štítnej žľazy kde sú na začiatku prejavy únavy, zvýšený cholesterol, zápcha, depresia, krehké a lámavé nechty, priberanie na váhe a udržiavanie vody v tele atd., neskoršie aj vypadávanie vlasov, porucha pamäte, porucha kognitívnych funkcií a nepozornosť, zvýšená potreba spánku, hluchota

zuzana1223

Ja mam tiez znizenu (hashimoto), beriem 100 levothyroxinu. Vlasy mi nepadali,ale dost sa mi zhorsila kvalita predtym ako mi zistili znizenu cinnost sz, trvalo to asi 6 mesiacov kym sa to dalo do poradkiu, treba pockat. Teraz je to uz v poriadku.

Monza
Ja som mala podobne priznaky ako ty ked som zvysila davku velmi rychlo, moze byt ze 25 je pre teba vela a preto mas priznaky ako pri hyper. Lebo to tsh 0,81 je v poriadku, ked si zacala brat 25 euthyroxu tak si mohla prejst do hyperfunkcie.

palkyc

ahoj Fyre,tak to je tazke,niekomu padaju vlasy vo velkom,aj ked nema problem zo SZ,a niekto z vyoperovanou SZ ma vlasy huste - co je moj pripad :) avsak je aj tretia moznost,ze nedostatocna cinnost SZ alebo znizena tvorba hormonov v SZ ovplyvnuje ostatne zlazy a teda aj hormony a nasledkom nerovnovahy je v tele nedostatok latok potrebnych na vyzivovanie vlasovych korienkov ... takze vlastne nic nove som ti nepovedal...apropo,sice vlasov mam viac ako dost,ale stracaju svoju farbu a siveju,takze predsa len to moze byt od tej SZ....avsak,ludia siveju aj bez problemov zo SZ,je to tazke skatulkovat.

Fyr

Dobrý deň, mohol by mi niekto z ľudí, ktorí sa liečia na ŠZ, povedať, či im v čase zhoršenia viac padali vlasy?

evellina

ahooj monza...juj aka som rada,ze sa aspon niekto ozval
Mne stitnu zlazu zistili zhruba 10 dni do zadu.Pri preventivnej prehliadke.V podstate som nemala nijake problemy,len som stale bola unavena a aj som,a asi rok v kuse mi vypadavaju vlasy,tak som trocha aj tusila,ze cosi sa deje ale nevedela som co.Trocha som aj typovala na stitnu zlazu,pretoze moja mama a moje (2) sestry maju zvysenu cinnost stitnej zlazy.Ja som uz par krat absolvovala vysetrenie na stitnu zlazu,ale vsetko bolo ok,az teraz...cela moja rodina ma zvysenu cinnost a ja mam znizenu cinnost.A ozaj sestry su uz po operacii,maju celi SZ von,takze su vlastne tiez nutene cely zivot uzivat hormon.
Dakujem ze si mi odpisala.Ja som len unavena a to padanie vlasov,ale dufam ze to bude lepsie....ozvi sa este,budem rada...ahoj

monza

ahoj evellina, mne vlasy nevypadávajú, som dosť unavená, búšenie srdca, priberám, tráviace ťažkosti dosť často,zvýšený cholesterol, ťažšie dýcham-neviem dodýchnuť úplne, a kým vyjdem po schodoch, strašne som zadýchaná. A ty máš aké problémy?

evellina

ahoj monza.....ja mam znizenu funkciu stitnej zlazy,viem o tom len asi zhruba 10 dni a zacala som uzivat L-Thyrox 50,chcem sa ta opytat..ty si pisala ze mas uzol vo vnutri stitnej zlazy....mas aj nejake ine problemy?...myslim,ci aj tebe vypadavaju vlasy???...

monza

Dobrý večer, v nižšie uvedených príspevkoch som písala, mám uzol v SŽ. Včera som bola po pol roku na kontrole, vzali mi krv, a povedali, že keby som mala horšie výsledky ako minule, tak sa mi ozvú. Takže neviem načom som. Na ultrazvuk ma doktorka neposlala, že vraj raz do roka stačí. Ona mi vysvetlila sice, že ten uzol je vo vnútri žľazy, a keďže žľaza nie je zväčšená, tak ten uzol tam nerobí žiadne problémy, a nemá to s funkciou nič spoločné. Pred pol rokom mi doktorka nasadila euthyrox 25, aby mi uzol nerástol.
Prosím o vysvetlenie: keď podľa doktorky nemám zníženú funkciu, a keď beriem ten euthyrox, nemôžem mať zvýšenú funkciu od tých liekov. Preto sa pýtam, lebo sa vôbec necítim dobre, búšenie srdca, ale také pomalé, až to cítim v krku, na hrudníku, proste všade, som nervózna, mám dýchavičnosť. Dr. vraví, že to budem mať spôsobené nízkou hladinou estrogénu, lebo som pravdepodobne v prechode, nám 46 rokov. No neviem.