Zobrat ci nezobrat? Dilema

Príspevok v téme: Zobrat ci nezobrat? Dilema
zdravo

Zdravim,

neviem sa rozhodnut ci zobrat antikoncepciu (tabletky) alebo nie. Ide totiz o to ze som este nikdy predtym antikoncepciu nebrala (mam 21) a zajtra budem mat prvy den menstruacie. Pribalovy letak tvrdi ze ak je to prvy krat co beriem antikoncepciu, mam pockat na prvy den svojho cyklu...Dovod preco chcem antikoncepciu zobrat nieje pretoze mam pravidelny pohlavny styk ale akne. Ano , viem ze antikoncepcia akne nevylieci. Viem ze je problem ''vnutri''..Stravujem sa co najzdravsie (ziadne pecene, maso, zvieracie vnutornosti mlieko ci sladkosti). Liecila som sa tradicnou cinskou medicinou ktora je sice velmi efektivna, ale akne sa mi do urcitej miery vzdy vratilo naspat. Myslim si ze u mna je to najviac problem hormonalnej nestalosti, menzes som mala nestaly cely zivot, raz 40 dni, potom 20 potom zas mesiac nic atd....Ja viem ze ak sa chcem zbavit akne treba precistit telo atd, lenze moj zivotny styl (VS plus praca) je tak stresujuci a nepravidelny ze moje telo zrejme trocha trpi a odraza sa to na mojej pleti...preto som rozmyslala zeby som na rok nasadila antikoncepciu-zbavila sa docasne problemu akne a potom neskor ked sa moj zivot troska ukludni by som pokracovala s detoxifikaciou a zdravym zivotnym stylom...ja neviem, mam tu tabletku rano zobrat ci nie????? NEVIEM , kto ma skusenosti?????? Jedna sa o Yasmin

Dakujem

jankaaaaaaaa

Otázka zo dňa : 2011-02-28 15:55:55
Meno : jana
Dobrý deň. Má HAK Yadine rovnaký účinok na pleť ako Diane 35? Ďakujem

Odpoveď:
ma ho slabší avšak nezadržuje vodu...
MUDr. Jozef Španka

takze Laura22 uz si sa poucila alebo stale ti to nestaci?

Laura22

Riesime to tu stale dookola,uz sa nebudem vyjadrovat.Ja si idem lahnut a ty Zdravo napis,ci ti Yadine zabrala.

Geekygirl:Mas pravdu,lekari a farmaceuticke spolocnosti idu ruka v ruke,ale to je na inu temu:-)

geekygirl7

To, že zdravo dostala predpísanú Yadine ešte nič neznamená. Proste nemala až také ťažké akné, ktoré by zdôvodňovalo použitie Diane35. Nikto netvrdí, že nemá žiadne účinky na akné.
Plus, čo si budeme navrávať, sú aj prípady, že niektorí lekári predpisujú HAK podľa toho, z ktorej farmaceutickej spoločnosti dostanú najväčšie všimné.

Len tak naokraj, neviem si predstaviť, že dva preparáty s odlišnými účinnými zložkami budú mať presne ten istý účinok. Je oveľa pravdepodobnejšie, že jeden bude mať účinnok silnejší a jeden slabší.

Ohladne tej Minervy:písala si:
A antikoncepcia Minerva sa vylucne na plet neodporuca,pretoze je to antikoncepcia s najvyssim obsahom hormonov vobec,pouziva sa pri kombinacii liecby akne,nepravidelny cyklus,nadmerne ochlpenie a poruchy endometria.

Minervu jej len na plet nikto nepredpise,to je hlupost.

Ale o Diane35 si to netvrdila. Ako je to možné keď sú to preparáty s totožným obsahom účinných látok?

Tatanna

Laura nehovori hlupost,ja som si taktiez mohla vybrat medzi Diane35 a Yadine,lekar mi odporucil Yadine s tym,ze ucinok je v priamej podstate rovnaky.Nemyslim si,ze hovori od veci.

jankaaaaaaa

laura22: to kde pracujem ta nemusi vobec zaujimat, ani mna nezaujima kde pracujes, a s touto temou nema nic spolocne.
to ze sa vyvyjaju nove hak je pravda,a le moze sa vyvynut hocijaka hak, ale nebude mat taky isty ucinok na plet ako diane 35 pokial nebude obsahovat take iste mnozstvo hormonov. co yadine vobec neobsahuje. preto ani nemoze mat taky isty ucinok ako diane35. a to ze zatazuje telo je presne tym ze ma vysoky obsah hormonov a novsia hak s rovnakym ucinkom ako je diane 35 je chloe a minerva

Laura22

To povedala Janka,ze neviem,ze je to generikum.

Ja Vam len hovorim damy,ze maju tieto dve HAK rovnaky ucinok pri liecbe akne.

A pre telo je urcite vhodnejsia Yasmin,aku jej predpisal.

geekygirl7

Ja tiež dávam
za pravdu Janke. Najlepšia antikoncepcia na akné je Diane35(Minerva /Chloe),je ale staršia a má viac negatívnych účinkov,takže sa berie len určitý čas a potom treba prejsť na iné preparáty. Najlepšie Jeanine. A až ďalšia v poradí je v účinnosti proti akné Yadine. Mala som dosť zlé akné a prešla som si tým. Najskor Diane35 potom Jeanine.
Laura, skutočne neviem prečo sa tak zaťato držíš svojích teórií. Nevedela si napríklad taký základný fakt, že Minerva je generikum Diane35. Nemôžeš sa mýliť aj v tomto?

Laura22

Nikto tu nikoho nezavadza.Zdravo ma tazsiu formu akne,lekar v UK jej predpisal Yasmin.To by urobil aj kazdy lekar u nas,Diane 35 je jednoducho vysokohormonalna HAK,ktora zenskemu telu skodi.Doba sa vyvija,su vyvinute nove formy HAK s rovnakym ucinkom ako Diane 35,napr.aj Yasmin.

A toto ti povie kazdy lekar a kazdy farmaceut.