Správna strava?

katuska123

Vyskusaj z jedalnicka stiahnut vsetko, co je nezdrave, a ked dostanes chut napriklad na sladke, tak to nahrad niecim zdravim ako napriklad ovocim, alebo surovou zeleninou. Ja si napr. do prace nosim ovocne vyzivy ovko, ktore mam vzdy po ruke, ked ma prepadne mlsna :) naozaj odporucam tuto metodu s vyzivami :)))

evik1

Čítala som úžasnú knihu,začína sa mi uceľovať puzzle o ovocí nalačno.kvasení potravy a nesprávnej kombinácii-hurá,možno na to prídem,ale kde na to vziať?

guissepe

čo som to napísal :) (nemal tam byť ten zápor), jaj no nič
sisia ja si myslím, že keď nám chutí niečo iné ako je pre nás dobre tak to je chyba

sissia

watermelon, no vidíš. Vyvíjali sme sa na plodoch a teraz zanášame naše telo mrtvolami. A pritom vobec nie sme k tomu nutení.
Je blbosť, jesť všetko, co nám chutí. Tak to by som vyzerala uz ako slon s prepáleným žaludkom a zaplesnenými črevami a vobec. Jedlo je nutne vyberať, aby sa človek cítil svieži a spokojný. To je správna strava.

guissepe

jedz to čo ti skutočne chutí a robí dobre..by ste sa divili ale to čo nám chutí dosť závisí od toho v čo veríme že je dobré..to je niečo podobné ako keď poviem že ten vzor sa mi páči pretože rukáv namojom prvom tričku mal tiež taký vzor...každému odporúčam aby si v tom spravil jasno, stačí keď len začnem trochu viac premýšĹať čo mi prečo chutí

Sisi135

nikki.7: môj človek :)! Inak pre vás watermelon a hammel (a ďalších šľahnutých) extrémnych ,,ovocinárov" tu je pár slov o vocnom cukre. Je to písané konkrétne jednej babe ktorá toho ovcia pojedla fakt že dosť, takže sa nedivte aj je to konkrétne v niektorých vetách na niekoho (na tú babu) mierené:

,,

* Ohlásiť tento príspevok
* Odpoveď s citáciou

Re: METABOLIZMUS

Poslaťod totem v 03 Apr 2011, 22:55
No Adusa,

podme na tu fruktozu, tam uz je trochu vaznejsie. Fruktoza je jeden z cukrov v ovoci, ale ma trochu inu strukturu ako ostatne cukry. Pises: "....chcem mat lahke dopoludnie, lebo rano ma strasne naduva takze musim jest nieco co sa lahko travi."

Nuz, naduvanie je asi najmenej vaznym nasledkom nadmerneho prijmu fruktozy. Niektori ludia ju spracovavaju horsie ako ini, a moze to skoncit az hnackami a podobnymi tazkostami. Teba zatial len naduva. Je pravda, ze fruktoza v ovoci je menej skodliva ako v priemyselne spracovanych sladkostiach, predsa len je "zabalena" vo vlaknine a uvolnuje sa pomalsie. Ale tak vysoky prijem fruktozy, ako mas ty, uz ma nasledky - sama ich citis ako naduvanie

Dalsie veci uz nie su ziadna sranda. Fruktoza sice dviha hladinu inzulinu menej, ako ine cukry (vid moj predosly prispevok), zato vsak sposobuje uvolnovanie ineho hormonu, grelínu. Ten je zodpovedny za zvyseny pocit hladu. V kombinacii s ostatnymi cukrami, ktore zase dvihaju inzulin, je to zabijacka kombinacia, ktora u teba usti do neustaleho kolotoca pojedania ovocia (a myslenia na kompoty:))

Dalej: fruktoza sa v tele sprava ako jed (metabolizuje sa velmi podobne ako napriklad alkohol, napokon pochadzaju z toho isteho zdroja, zo zreleho ovocia) - ide rovno do pecene, kde sa strasne zlozitou sustavou procesov spracuje na tuk. Ten tuk ostava v podobe drobulinkych kvapocok v peceni. U zdraveho cloveka to nie je problem, existuje mechanizmus, ako tento tuk z pecene dostat. Tento mechanizmus je vsak extremne krehky a staci trochu stresu (zla strava=stres) alebo napriklad nedostatok spanku, mechanizmus sa prerusi a tuk v peceni ostava (pisem to kvoli kratkosti strasne zjednodusene, sorry). To je potom to, co ti (mozno az o vela rokov neskor) na vysetreni oznacia ako "mastna pecen". A pritom vobec nemusis pit alkohol, da sa k tomu dopracovat aj extremne vysokym prijmom ovocia, aky mas napriklad ty. Navyse, kedze telo sa k fruktoze sprava ako k jedu, spracovava ju v takom "nudzovom rezime" a jednym z vedlajsich produktov tohto spracovania je kyselina mocova, ktora tak nezmyselne navyse zatazuje organizmus. (A ako bonus - vyzera to tak, ze prilis vela fruktozy zabranuje aj vstrebavaniu niektorych mineralov.) Skratene - je vela dobrych dovodov, preco drzat prijem ovocia na niekolko kusoch denne a rozhodne nie ako hlavny zdroj potravy.

nikki.7

Moj názor na zdravú stravu je jesť v malých dávkach takmer všetko. Hlavne zeleninu, ovocie, celozrnné výrobky, maso a masové výrobky, ryby, mliečne produkty, pit čistú vodu,alebo nesladené čaje a vyhýbat sa vyprážaným, mastným jedlám, ktoré nielenže zatažujú žalúdok a tým strpčujú celé trávenie,ale sú velmi nezdravé.

Celá tá bunková výživa sú produkty Herbalife,ktoré som mala možnost spoznat a tiež možem z toho vyvodit takmer nulový výsledok.

watermelon

"maso je prirodzenou sucastou ludskej stravy" - ano odkedy ludia poznaju ohen - cca 800 000 r pnl to len zacalo aj to len velmi sporadicky, ked boli neurody, nebolo co jest, (nie na dennodennej baze ako sa to je dnes), ale dovtedy sme sa dlhe miliony rokov vyvijali na plodoch.