vykĺbený lakeť

Príspevok v téme: vykĺbený lakeť
Risisicek

Ahojte, mám 22 rokov, som futbalový brankár a pred 3-4 mesiacmi mi vyskočil lakeť. Mesiac som ho mal v dlahe, potom nasledovala rehabilitácia. Napriek tomu, po ukončení rehabilitácie a s tým spojenými cvikmi nemôžem využívať ruku na 100%. Nemôžem sa o ňu oprieť,napínať niektoré svaly, pretože mi tam preskakuje šľacha a je to dosť nepríjemné a bolestivé. Môžete mi, prosím, poradiť, ako sa toho zbaviť?
Tak isto sa obávam opakovaného vykĺbenia na tréningoch.. :(
Ďakujem.

Filoraptor

Ahojte mam 13 rokov som normalny chalan a v septembri 2014 som spadol a vyklbil som si laket,predlaktie sa mi dostalo do zadu a ja som si ho od bolesti dal naspät,17.2.sme išli do Bratislavi a tam mi to napraštali môžem ju vystrieť asi na 70% tak neviem ak by ste niekto vedel o niečom čo by mi mohlo pomôcť alebo ste mali podobny pripad tak odpiste. Neviem čo buďem môsť a čo nie za odpovede ďakujem.

gadget2

Tak to netuším po akom čase.. myslím, že je to dosť individuálne.

Mne minulý rok na futbale, ked som bola v bráne vyklbili palec. v júli to bude rok a ešte teraz ma niekedy bolieva tak, akoby som bola pár hodín po úraze..
väzivá sa ťažšie hoja ako kosti

Risisicek

A po akom čase môže klesnúť šanca na opätovné vykĺbenie na minimum? Myslím tým, že by vydržal aj silnejšie údery.. Mňa skôr trápi to preskakovanie šliach v ruke pri využívaní ruky, vyskakovanie ani nie

gadget2

no ja zas hrávam florbal a pre takéto zranenie si lakeť spevňujem elastickým obväzom.
a dala som si napísať dalšie rehabilitácie.. a okrem iného aj plávanie, lebo tam sa musí lakeť tiež zapierať a nenásilne to posilujem...

a ked už to raz vyskočilo, tak je viac ako pravdepodobné, že sa to stane opäť