Ja a anorexia?

silvus

Ahoj diduska, podla mna musis Ty sama citit ci ide o anorexiu, ale nie podla hmotnosti,ale podla Tvojo dus. stavu, nalady, ...Zmenil sa Tvoj postoj k jedlu v poslednom case? Zaoberas sa v myslienkach len jedlom a postavou? Stratila si zaujem o kamaratov, konicky, si uzavreta? Izolujes sa od spolocnosti, nejradsej sa zatvaras sama doma? Neumerne vela cvicis? Ak si na tieto otazky odpovedala "ano", pravdepodobne trpis mentalnou anorexiou, to Ti ale s istotou moze potvrdit len odbornik po psychiatrickom vysetreni.

rockgirl132

Ano, ide ale nie o klasicku ide tu o anorexia nevrosa, to je ked jes ale si taka chuda, tak choj za gastroenteologom!!!!!!!!!

amylie

Suhlasim s predchadzajucim prispevkom. Ja BY SOM ISLA ZA GASTROETEOLOGOM A hlavne si ujasnila ci si anorexia nevrosa alebo mentalna anorexia.

elle

ahoj, tvoje BMI je nižšie ako 18,5 presne máš 15,9 čo je podvíživa, čo ale neznamená že máš mentálnu anorexiu. Existuje aj anorexia nervosa, kt. sa prejavuje absolútnym nechutenstvom a môže to byť vyvolané stresom alebo iným ochorením. Záleží ti velmi na tom aby si bola chudá? Zámerne vynechávaš jedlo a často si kontroluješ váhu? Pripadáš si baculatá? Máš výčitky po tom ako sa naješ? Ak odpovede na tieto otázky znejú ANO, máš mentálnu anorexiu alebo máš na ňu nábeh.