Všeobecná prosba o pomoc v zamestaní

Príspevok v téme: Všeobecná prosba o pomoc v zamestaní
medalux

Dobrý deň, pracujem ako kuchár v nemenovanej reštaurácii 4.5 roka a posledné dva roky sa mi veľmi ťažko pracuje v pracovnom kolektíve, skúsim sa rozpísať dôvody aby ste ma lepšie pochopili: náš šéf je pomaly a iste alkoholik, dokonca je to môj bratranec, neskutočne sa zmenil k horšiemu, je veľký neprajník, ak je niekto šťastný, snaží sa im uškodiť, alebo sa začne povýšenecky správať, skáče mi do reči, ak sa ma niekto niečo pýta, on za mňa odpovedá, neustále ma buzeruje, kontroluje ma ak zúrim tak je zrazu riťolez, začne sa človeku vtierať a tváriť sa akoby sa nič nestalo, zrazu sladký ako cukrík, takto sa správa nielen ku mne ale aj ku všetkým zamestnancom, po psychickej stránke veľmi trpíme, keby niekto videl naše tváre a atmosféru v práci tak je to niečo srdcerevúce-odporné, atmosféra všetci ticho nikto už nič nehovorí, čokoľvek človek povie všetko sa obráti voči nemu, alebo sa mu to hneď vráti, šéf má všetko na háku, ak má niekto problém, rieši to tak, aby sme si to vysvetlili medzi sebou, takže hádky nás neminú, záujem o firmu nemá žiadnu, jednanie s pracovníkami ako s otrokmi, ak sú problémy momentálne sa opíja v kancelárii, ráno o deviatej už šušle, keď je opitý jeho správanie je ako k psom, nie ako k človeku. Nedokáže riešiť problémy, komunikovať s ním sa normálne nedá, za svojím slovom si nestojí, sľubov plná huba, nič z toho nesplní, ak niečo potrebujeme. Kedysi sme mávali kvantum obedov, skutočne sme pracovali a dreli ako blázni, nemali sme za to žiadne odmeny, keď sme pracovali cez sviatky, alebo plesy, svadby, niekedy aj takmer celé dva mesiace totálneho otroctva pracovali sme stále za rovnakú hodinovú mzdu. V kuchyni už nedostávame ani prášok na pranie, tobôž nie nejaké poďakovanie ku konci roka. V takejto práci si človek prejde kadečím, v skutočnosti sme sa všetci v súkromí naplakali už dosť, všetci to medzi sebou vieme. Je to hrozné chodiť do takej práce, keď človek nemá na výber a samotná situácia nájsť si novú lepšiu prácu je zlá, čo mám robiť v takomto prípade?

medalux

TO AdamKrt: tak varíme veľmi dobre, asi vďaka tomu, že sme obidvaja vyučený kuchári spolu za prísnej kontroly od šéfa, nakoľko všetko musí byť dochutené podľa neho, porcie sú veľké za dané peniaze, takže si nás tam nájdi, tu mučiareň :)

AdamKrt

medalux:

a ako varite /chutovo, cenovo/ ?

Kde tam mate restauraciu, ze by som prisiel podporit ako zakaznik ? :)

Pytam sa, pretoze niektore restauracie su na tom tak, ze nevedia, co pytat a iba par je tam takych slusnejsich za rozumne peniaze.

smajliQa

aha, pardon, som si nevsimla to namestovo, alebo vsimla ale neuvedomila som si to, kedze tuna od nas je Rakusko len na skok... vlastne krocik :)

bibi123

medalux-nie je nic horsie ako nepohoda na pracovisku. V praci travime tretinu zivota, preto by sme sa tam mali citit dobre, aby sa nam to neodrazilo na nasom zdravi. Moja rada znie, skus sa porozpravat so svojim strykom-otcom Tvojho bratranca, pripadne s niekym, kto ma na neho dosah. Ten alkoholizmus by sa mal co najskor riesit, aby dotycny pan neskoncil zle. Myslim si, ze ak by prestal pit, vylucila by sa podstata problemu. Ak to nepomoze, tak podaj vypoved a skus hladat pracu inde. Viem, ze sa bojis neistoty, ze mozes mat zviazane ruky hypotekou, leasingom, ale kto neriskuje, ten neziska...
smajliQa-ale Rakusko je daleko od Namestova:O))) a pokial ma rodinu, chapem, ze nechce ist od nich na mesiac prec. Toto myslim, ze ziadnej rodine neprospieva a poznam vela rodin, ktorym odlucenie sposobilo rozpad rodin..

smajliQa

a este nieco.... bud trochu sebec,a mysli na seba, a nie na niekoho z rodiny, ze ako to zoberie, ved on buzeruje teba, nie??? tak co ta on trapi????? ak ho ty nezaujimas a je mu jedno ako sa k tebe sprava, tak potom co riesis??? si zober saky paky, a padaj z tej roboty zakial este mas silu.

smajliQa

pracujes ako kuchar... neda mi trochu ta zbuzerovat, pretoze ja som barmanka, krupierka.. a poviem ti.. ze staci ked si nalistujes avizo, a vyhodi ti to 100 ponuk na prace kuchara, casnika, barmana, krupiera a podobne.. su to najziadanejsie robotky..... tak coho sa bojis,??? kludne daj vypoved, pretoze takuto robotu si najdes vzdy, a ak uz aj nie tu, tak v rakusku urcite a za ine mastne peniazky.

a ak by si aj nenasiel nic dobre, tak mesiac mozes pracovat isto aj za menej, stal elepsie ako nic, ved budes v skusobnej a popri tom hladat nieco lepsie, odist sa da vzdy.. vzdy je lepsia moznost... drzim palce

radena

Nastvi sa, pozbieraj guraz a hladaj robotu v okolitych mestach. Alebo ostan tam, kde si, trp, nic si zivot, psychiku a bud nestastny... Potrebujes nakopnut.

medalux

áno mám strach čo budem robiť v budúcnosti v tej neistote v dnešnej dobe, je pravdou že sa stále vyhováram, nemám dostatok vlastných síl

radena

Je to zapeklita situacia. Co sa vsak porozhliadat po praci aj v inych mestach? Jedna moja znama dochadza do prace dve hodiny... U nas je dobrym mravom dat vypoved dva tyzdne vopred. Ty si vsak stale hladas vyhovorky, preco v tej robote ostat.