svrbacie fľaky na kolenách

Príspevok v téme: svrbacie fľaky na kolenách
jjanica

Dobrý deň, chcem vás poprosiť o radu. Na kolene sa mi z ničoho nič vyhodilo pár vyrážok, ktoré dosť svrbia. Tie sa rozšírili cez celé koleno a vyzerá to akoby som bola poprhlená do žihľavy. Behom dňa sa to vyskytlo aj pri členku a ďalší deň to isté na druhej nohe. Je to dosť nepríjemné, pretože to svrbí a mám pocit, že sa tieto fľaky rozširujú a vznikajú na nich pľuzgieriky. Som v zahraničí a domov sa dostanem za mesiac takže nemám možnosť v najbližšej dobe navštíviť lekára, mám strach, že sa to preniesie aj na iné časti tela, nedajbože na tvár. Ďakujem za rady.

ayurveda

alergia je nevyspytatelná...Pred mesiacom nebola,zrazu sa zjaví.Bohužiaľ.Trpí tým čoraz viac ľudí.Môže byť aj na niečo,s čím ste doteraz namala problém.Či už zviera-mačka,pes,atd.,alebo hoci aj chlad.

jjanica

Ďakujem za odpovede. Alergia ma tiež napadla ako prvá, avšak nech rozmýšlam ako chcem nemôžem prísť na čo, z ničím nezvyčajným som nebola v kontakte, či sa to už jedla týka alebo oblečenia či nejakých saponátov.

ayurveda

asi to je alergia.teraz,ak nemáte možnosť navštíviť lekára-v žiadnom prípade neškrabať,nevytláčať.ked tak na vatu peroxid,trošku to potierať,zároveň sa to schladí.Ak máte so sebou dithiaden-užiť na noc,prestane to svrbieť.Dobre by bolo protialergické tabletky,volnopredajný je napr.zyrtec.Ráno užiť,pár dní.Porozmýšlajte,čo ste teraz niekedy zjedla nezvyčajné,alebo s čím nezvyčajným ste prišla do kontaktu a vyvarujte sa toho.