jedlo v amerike

Príspevok v téme: jedlo v amerike
americanka

chcem sa spytat ako sa da stravovat v amerike ak clovek nechce prist 100 kilovy? je pravda ze clovek aj keby tam jedol zeleninove salaty (bez dressingov samozrejme!!) tak z toho priberie lebo tam je ina konzistencia a do vsetkeho pchaju hormony? ci co...a ovocie do iste ci aspon ovocie a zelenina su normalne?
(pocula som totizto ze do masa sa pridavaju nejake hormony a z toho prave sa tam pribera...)

ABRHPLUS

JA TO VOBEC NEVIDíM TAK AKO TO TU OPISUJETE, PODLA MNA AJ TAM PRIBERIElen TEN KTO Má NA TO DISPOZíCIE VED AJ TAM SU šTIHLY LUDIA A AJ Tý SI DOPRAJU JEDEN HAMBURGER, A VIAC SI POTOM NEDAJU.

a čo sa týka toho masa,od masa sa vobec nepriberá ale naopoak iba od tuku a nie od svaloviny.Priberá sa od cestovín, uhlohydrátov a tukov.od masa zeleniny nie , trocha od sladkého ovocia.

RNG

"Umele maso", to je termin co som este nepocul? A to som tu na tomto svete uz hodne dlho.A to ako, to vyrabaju v skumavkach alebo ako?
Je pravda, ze kvalita masa sa da poznat aj chutovymi bunkami, uplne cerstve maso je podla mna ovela chutnejsie, nez odstate, zamrazene, rozmrazene a oxidovane.
Naviac do masa casto vstrekuju rozne roztoky, najma solne, ale aj ine na konzervaciu, to samozrejme citlivi ludia poznaju. Ale to nie je v ziadnom pripade umele maso, len necerstve, oxidovane a plne chemikalii na konzervaciu a vzhlad, dokonca vstrekuju solny roztok na zvysenie vahy.....
Nuz konzervacne prostriedky samozrejme stazuju travenie/rozklad.

Denis.ka

Dá sa tam stravovať aj zdravo, ale musíš sa zamerať výlučne na biopotraviny. Priberá sa hlavne z prísad do potravín, to znamená z glutamánu a glukózového sirupu. A samozrejme americké dávky sú iné ako u nás, aj keď aj u nás sa už začína trend veľkých tanierov. Pred pár rokmi v reštike človek dostal normálnu dávku, dnes v niektorých prinesú dvakrát taký veľký tanier a je plný. A ľudia to tlačia do seba aj nasilu, ako keby im za to niekto platil a nie platili oni za tie megadávky. Tak sa nemožno čudovať, ked tlstnú nielen Američania, ale pomaly už aj my.

Lukašenko

Mal som tam bratranca. Mal dosť namáhavú prácu takže pohybom to nebolo a pribral za rok asi 8 kg. Jedol ako zeleninu tak aj mäso. Povedal že úplne cítiť ako sú tie mäsá umelé. Totálna umelina a človek keď sa naje tak to nie je ono. Má pocit ako keby bol hrozne ťažký. A počul som to aj od ostatných ľudí. A čo som čítal články tak sa do toho pchajú nejaké veci aby to kurča alebo proste iné zvierata rýchlo narástli.

cinkaa

RNG ved ja som teba ako navstevnika nemyslela. Tiez kupujem maso, kde je napisane, ze v nom nie su hormony... Minule som chcela kupit huby v konzerve - krajina povodu - Cina. Niektore dzusy su takisto z ciny, aj na to si davam pozor, vzdy zistujem krajinu povodu, nastastie je tu velky vyber.

RNG

oprava FDA(food and drug anministration, USDA tj US department of agriculture= US ministerstvo polnohopspodarstva je s nim uzko zviazany)

RNG

Cinkaa, veru hormany a atb sa pri chove v USA hojne pouzivaju vo vsetkych 50 statoch, ale dostat aj dost takych produktov, ktore su oznacene, ze sa pri nich ani hormony, ani atb nepouzivali a su z volneho vybehu,ez akejkolvcek chemie, nekrmene GMO produktami.
Nuz ja radsej zaplatim viac, nez by som mal jest zamorene produkty, aj ked ich EDA povazuje za neskodne a velka vacsina ludi v USA ich je.
A cast produktov je aj z dovozu, z krajin, kde su volnejsie "pravidla hry" a preto sa im co najviac vyhybam, podla moznosti.
Inac ja nie som v USA na navsteve, ja som US obcan a byvam tu permanentne a za vyse 42 rokov poznam Ameriku velmi podrobne z kazdej stranky.

cinkaa

RNG a najma, ked bol niekto v USA (aj ja si myslim, ze je to siroky pojem) na par mesiacov, ale uz vsetko vie, na vsetko je odbornik... Popriet sa neda to, ze v USA (zila som v dvoch statoch, tak pisem o tych) su ovela kvalitnejsie potraviny ako na Slovensku a z kazdeho typu potraviny je x druhov na vyber. A k tomu masu - U.S. Department of Agriculture nedovoluje pouzitie hormonov pri chove kurciat, moriek a hoviadok!!!

RNG

Jedno stale nerozumiem, pre co sa Europania smnazia tak velku zem, ako je USA s vyse 300 etnikami a roznymi rasami napchat do jednej zasuvky s jednym typom ludi. Aj zvyky, aj presvecenia, aj steravovanie tu ma predsa desiatky az stovky roznych druhov, podla etnik a roznych nazorov.
Su tu zastupeni aj vegetariani, aj vitariani, aj vyslovene masozravci, aj disciplinovani ludia, aj blaznivi, aj velmi striedmi a konzervativni....
Nechapem, pre co sa to kazdy snazi vtisnut do jednotneho ramceka. To predsa neplati ani v Europe a uz vobec nie v zemi individualistov=USA, ktora je zlozena z ludi z celeho sveta.