Green bottle alebo zdravá fľaša

Juraj V

Tak flias sme sa napouzivali uz habadej. Mame pre ne vyhradenu celu jednu skrinku v kuchyni a treba povedat ze najst idealnu flasu nie je jednoduche. Jedna preteka, z druhej sa zle pije, dalsia sa zle cisti. Odskusali sme na nasich dcerach rozne flase a kazda mala svoje plusy aj minusy. Takze skusim to zhrnut.

Zdrava flasa - na leto asi najlepsia volba, odolna, zvladne vsetky pady, taky nezmar. Staci obcas vymenit zatku, ked je dohryzana. Ma siroke hrdlo, takze cistenie v pohode. Pasuje do drziaka na bicykli. Pollitrovka stoji 8 Euri. Asi najpouzivanejsiaia flasa u nasich deti, nejak po nej siahaju samovolne.

Lifefactory - pekna flasa, ale pre male deti prakticky nepouzitelna, kedze je zo skla. Padla nam viackrat, doma na parketach je to este v pohode, ale vonku druhy pad na chodnik uz nezvladla. Da sa sice dokupit nahradna flasa, ale pri detoch je to len otazka casu, kedy by ju rozbili znova. Ked budu starsie, potom skusime mozno znova, lebo flasa bola fajn, co sa tyka pitia ja cistenia.

Green Bottle - starsia dcera ju pouzivala ked mala 3 roky. Ma taku krytku, ktora chrani sosak, co bolo super. Niekedy si vsak nevedala sama povytiahnut sosacik, alebo ho poriadne nezatlacila a vtedy flasa pretekala. Takze si povacsinou vyzadovala asistenciu dospeleho. Cistenie uzaveru bola niekedy narocna uloha a vyzadovalo pouzit vatovu palicku. Samotna flasa bola pomerne siroka, co pri malom dietati znamena, ze si ju nevie drzat v jednej ruke.

Eco Vessel - pre nas jednoznacne najlepsia flasa na zimu, lebo chodime casto von na prechadzky a flasa udrzi cajik vzdy teply. Flasa je nerezova, takze pri pade sice vznikli nejake suchance alebo male preliacinky, ale na pouzivani sa to nijako neprejavilo. Pije sa cez sklapaci sosacik, ktory vo vnutri pokarcuje ako slamka. Slamka sa da dat dole a samotny sosak sa potom lahsie cisti. Mys me ju kupili tu: www.zdraveflase.sk

Equa - dostali sme ju ako darcek, ale nepouzivali, kedze sme mali ine flase. Je velmi lahka, asi najlahsia zo vsetkych, co sme kedy mali. Ten plast mi prisiel taky krehky, ze by asi pri pade praskol. Ale je to len moja domnienka, kedze ako vravim, nepouzivali sme ju vobec. Darovali sme ju dalej.

Sigg - nemam skusenost, ale kedze je z hliniku, ani nechcem.

A este je tu jedna flasa, na ktoru nedam dopustit: Rajec 0,7L pet flasa s tym sosacikom. Vzdy ked sme niekde museli kupit vodu vo flasi, tak sme brali tuto. Dati ju potom pouzivali este par dni niekedy aj tyzdnov, az kym nebola celkom zajdena. Ten nepretekaci system je asi to najlepsie, s cim sme sa stretli. Pouzit ho tak na nejakej trvacnej flasi, by bola vyhra.

MajkaZdravie

Ja odporúčam jednoznačne sklenené fľaše, ktoré sú najzdravšie a najšetrnejšie k životnému prostrediu. Do fitka a vlastne všade si bravam Flašku z www.flaska-slovensko.sk maju krasne obaly aby sa mi fľaša nerozbila a voda chuti sviezo az zamatovo z nej. maju dve velkosti. moja je ta vacsia