Destilacny pristroj pre domacnost

Príspevok v téme: Destilacny pristroj pre domacnost
lienkalienka

zdravim vas,
vela som citala o destilovanej vode, aka je zdraviu prospesna a rozhodla som sa kupit destilac. pristroj. nevie mi niekto poradit kde sa daju zohnat destil. pristroje za dobru cenu? na slovensku som nasla najlacnejsi za 235 eur. na americkych strankach sa da zohnat uz od 80 dolarov, no tie su na 120 V, co asi u nas fungovat nebude. este som pozerala ze v cine sa tiez pohybuju okolo 80 dolarov, ale postovne naklady vyjdu na 300 dolarov.
ak mate niekto skusenosti s dest. pristrojmi budem velmi vdacna za kazdu radu. dakujem

peterrr1234

zaniest si telo mineralmi je tiez poriadna hlupost. v patdesiatke potom pacient konci so zanesenymi klbami a cpe sa liekmi. presne toto je vysledok kampane za pitny rezim. Este ked sa to doplni kampanou za zdravie kosti, a vyzivove doplnky, ktore sice doplnia vapnik v kostiach, ale sposobia infarkt, pretoze sa zanesu zily... cele je to biznis o liekoch. ludia potom musia riesit odsolenie klbov cez kury s bobkovym listom a podobne srandy. Ale mam tu tip na lacnejsi destilacny pristroj, ako je ten \\\"slovensky\\\" dovezeny z ciny:
cgi.ebay.co.uk

RNG

Z hladiska toho, ze je dnes na svete vyse 50 000 patentovanych umelych chemikalii a hromada aj prirodzeneho zamoreniav spodnej vode, tj aj v studnicnej a riecnej, ktore bezne pieskove filtre nemozu odstranit a vodari vobec nesleduju,hrozba zo zamorenia z pitnej vody z voodovodu je velmi realna
V Holandsku napr sa znizila porodnost h;avne z HAK, ktoerwe sa vylucuju cez moc a dostavaju sa do spodnej vody a tym aj do Ryma, ktoreho filtrovanu vodu pije znacna cast Holandanov.
A to je len jedna z chemikalii, liekov je hromada a priemyselnych chemikalii este viac.
Takze hovorit o tom aka je bezpecna pitna voda je dost nezodpovedne
Ta troska mineraqlov co v nej je nezmeni nic na prijme mineralov, ktpory je pre cloveka v drvivej vacsine z potravy, draslika potrebujeme 2500 az 4000 mg, sodika 2000 az 2500, vapnik 1500, horcika 600 a tak dalej.
Tych 50 az 100 mg mineralov v beznej vode na liter, a to casto vo forme slabo absorbovatelnej ci tam je alebo nie na veci nemeni, nech tvrdi WHO co chce.

Livus06

Musim sa smiat na tej naivite a hluposti niektorych ludi. To, ze o tom neviete neznamena, ze to neexistuje! Pit destilovanu vodu je uplne normalne, nezavadne a co je este dolezitejsie, ovela zdravsie! Argument typu aj tak je vsetko zavadne je tak detisnky, ze to podla mna moze napisat naozaj iba velmi nevzdelany clovek, ktory si este k tomu nevazi ani svoj vlsastny zivot. Mne teda jedno nie je, ci umriem v 50ke na rakovinu alebo v 100 ke na starobu a opotrebenie organizmu. Takze suma sumarum, pite destilovanu vodu a budete zdravsi, ak Vam ovsem na Vasom zdravi zalezi.

SF

Dost pochybuje o tom, ze dlhodobe pitie destilovanej vody moze byt zdraviu nebezpecne z dovodu, ze neobsahuje mineraly.
To by clovek nesmel uz nic ineho zjest.
Potrebne mineraly su vo vsetkych ostanych jedlach, ovoci, zelenine v dostatocnom mnozstve.

Ale na druhej strane dost pochybujem aj o tom, ze pitim beznej vody si vytvorite film okolo zazivacieho traktu :-)
Plati prvy argument.

lienkalienka

dakujem za prispevok RNG,

tvoje rady a prispevky si rada citam, je skvele ze tu ludom pomahas. tvoje skusenosti s destilovanou vodou ma zaujali, tak som si nastudovala viac info ohladom tej vody a rozhodla som sa pristroj kupit.

este raz vdaka:)

RNG

eja,, pisem ti zo zahrobia, lebo kedze pijem destilovanu vodu uz vyse 30 rokov, asi musim byt mrtvy. Dnes sa cisticky vody(RO/DI) bezne instaluju v novych domoch a len v USA je ich uz desiatky milionov. A voda, co produkuju je uplne demineralizovana, tj to iste, ako destilovana. Ale pre mna za mna, ty si len ver starym tradicnym hlupostiam, ktore sa dodnes pisu v medickej literature dodnes z neznamych dovodov.
Inac malokedy pijem destilovzanu vodu ako taku, lebo nema ziadnu chut. Ja si z nej robim povacsine caje alebo pridam trosticku nesladenych koncentratov ovocnych stiav.
Ale nijak neskodi ju pit tak ako je.
Tie hluposti, ze to porusi bunky , lebo je tam privelky osmoticky tlak su zalozene na niekoho vizii a uchytili sa v literaturach, ale v skutocnosti ti, co vedia ratat vedia ze rozdiel medzi osmotickym tlakom v tele(9000 ppm soli) a pitnou vodou(60=120 ppm) v porovnani s destilovanou(pod 1 ppm) je mizivo maly.
Takze fyzika to nijak nepotvrdzuje. A mozes to zobrat odomna ako od odbornika, ja som promoval z fyziky v roku 1969....

eja31

nemôže sa piť len destilovaná voda a nič iné, lebo by človeku zlyhal metabolizmus...litánie tu vypisovať o tom nemusíš, pi si svoju destilovanú vodičku :D a keby človek počúval takéto reči, čo je pre neho všetko zlé, tak by sme za chvíľu nemohli nič piť ani jesť, pretože v dnešnej dobe škodí skoro všetko podľa každého

lienkalienka

eja31 asi nie si dostatocne informovana, ale dest. voda je velmi zdrava.

Priemerná osoba vypije okolo 4 litre vody za deň. Započítané sú aj šálky kávy,

čaju, nealkoholických nápojov, jedla a ostatnej vody - tieto 4 litre teda nie sú veľa.

Štyri litre denne znamená, že priemerná osoba vypije 450 pohárov tuhých látok

za celý život. Tieto pevné častice sa nachádzajú aj v našich zvlhčovačoch, čajnikoch a rýchlovarných konviciach. Zamyslite sa nad tým, 450 pohárov anorganických minerálnych látok – kameňov vo vašom tele počas života. Preto sa pomaly stávate skamenelinou, tak pomaly, že si to nedokážete ani všimnúť.

Čo teda urobí telo s týmito látkami? Začne vytvárať tenulinký film pozdíž tvojich stien zažívacieho traktu. Lenčo je vytvorená prvá vrstva, ďalšia vrstva sa utvorí už oveľa ľahšie až kým sa neupevní. Jeden z prvých dôsledkov je zápcha, problém

miliónov ľudí. Ďalší nános sa vyskytne tam, kde je nanižší krvný tlak ako napríklad v kíboch ako (artritída alebo dna), pozdíž ciev (kôrnatenie), v žilách (kŕčové žily), v pľúcach (emfyzém). Takisto často pokryjú aj čisté šošovky oka, čo má za následok sivý zákal. Zelený zákal - obávaná očná choroba môže byť taktiež dôsledok tvrdej vody. Tieto drobnučké nádobky sa pokryjú minerálnymi nánosmi, čo môže viesť k zvýšeniu očného tlaku. Nikdy sa nenašla príčina vzniku zeleného zákalu. Môžu to byť minerálne usadeniny.

Múdrosť pitia destilovanej vody nie je nič nové, len verejnosť to nezaregistrovala. Dnes mnohí pokrokoví doktori predpisujú svojim pacientom destilovanú vodu. Všetky OBLICKOVE PRISTROJE fungujú na najčistejšej destilovanej vode. Teraz je ten správny čas zobudiť našu chorú spoločnosť z letargie a ospalosti. Tisíce amerických miest riskujú svoje zdravie pitím nezdravej vody a milióny vodární by mali zavrieť.

eja31

Destilovaná voda nie je zdraviu prospešná, neviem kde si sa mohla dočítať také bludy. Táto voda narozdiel od pitnej neobsahuje žiadne minerály, to môže výrazne narušiť metabolizmus...dlhodobé pitie je zdraviu nebezpečné