väčšina klobás má napisane, že je tepelne neopracovaná. to znamená, že je surová? Ale ked chcem spravit očká, tak tam sa predsa nedáva varená klobása, tak čo tam mám dat aku klobásu? taku surovu? alebo?
klobása na očká
mozes ich konzumovat,su vyudene,to zn,ze su vhodne na konzumaciu,no ci su aj zdrave,to sa povedat neda
takže sa možu normálne konzumovat? vlastne aj salámy su tepelne neopracované výrobky. a nehrozí niečo z toho? z konzumácie takého mäsa?
Je plno masovych vyrobkov, ktore su viacmenej surove, len zaudene alebo nasolene a vysusene.
Napr cabianska klobasa, madarska salama, niektore sunky, najma spanieli ich vyrabaju mnozstva(jamon serrano, jamon iberico) tiez talianska prosciutto.
a tie su tepelne opracované alebo neopracované? čo to vlastne znamená tepelne neopracovaný? že je surový?
na ocka su vhodne suche, udene klobasy typu gombasecka a pod.