Ako sa dá naučiť dieťa správnej výslovnosti pismena R

Seuzie

Ahojte, no ja tiež zle hovorím R buď tak ostro, alebo ho nepoviem ... Ale niekedy to poviem dobre.. Asi 3 slová su také,že R sa mi nedá povedať ani zle... Nikdy som nechodila na logo..... A rodičia si to nejak moc ani nevšimli, dlhé R neviem takisto... Ale veď čo je na tom? Aspoň ste výnimočný

please

mna to naucil otec :) a vobec neviem ako po technickej stranke. pamatam si len, ze sme vecer lezali v posteli po tme a hovoril mi, nech sa to naucim a tlacil na mna a uz ked som bola zufala a zdalo sa mi, ze ho riadne serem a za chvilu asi vybuchne a zbije ma, tak sa mi to prave podarilo a strasne sa mi ulavilo. odvtedy som alergicka na ludi, co nevedia r.
a nikdy som ani nebola u logopeda.

drift king

neviete kde by som nasiel tex na precvicenie r

zacina to takto:
trpazlicek trnky trha trhanie mu dlho trva dalej neviem

Harfa

zober si kolko ludi rackuje a nerobia si z toho tazku hlavu. v televizii ked robia s ludmi rozhovory tak dost vela ludi ma problem v slovach vyslovit pismeno R. aj jeden moderator na narkoze som si vsimla a to je moderator neviem vsak jeho meno trochu rackuje ked sa clovek zapocuva. aj ministerka zdravotnictva rackuje a kam to dotiahla. pokial to R nevyslovuje ako L tak je to bezne rackovanie.