posadnutost jedlom...

Príspevok v téme: posadnutost jedlom...
mary12

chcem sa opytat ci preziva niekto to co ja ci je to priznak anorexie alebo co to vlastne je.trpela osm vlastne trpim stale anorexiou no teraz sa snazim jest pravdielne.aby osm uz konecne neco nabrala lenze ja neustale mylsim na jeldo to sa neda ani opisat dopjem ranajky a uz mylsim na to kedy bude olovrant.pak skonci olovrant a ja azs myslim co bude na obed a neviem to ovladat.mam strach ze to prejde do prejedania.a to ze planujem kazdu minutu a jem presne na cas a ked to tak nie je idem sa zblanznit.neviem to uz ovladat hambim sa to poevdat doktorke ale som posadnuta jedlom:(ovlada to celu mna a ked vidim ze osm na vahe pribrala kilo idem sa zblaznit, viem ze je to potrebne ale ja stale nevidim ze som tak vychudnuta ako vsetci tvrdia az mam pocit ze ma klamu naschval:(co mam robit?:(

katja7711

Mary12,
keď tu tak čítam tie príspevky úplne súhlasím s Oui...skús nehľadať iba ,,výhovorky" prečo to nejde, tá choroba ,,hovorí" za Teba, ale v rukách to máš Ty. Podľa by si mala vymeniť psychiatričku, síce lieky sú potrebné, ale mali by slúžiť ako doplnok a podpora psychoterapie. Mala by Ti načúvať a nie len predpisovať lieky a ,,dovi a dopo"...A súhlasím aj s tým, že ak máš pocit, že to nezvládaš a ovláda to celý tvoj život mala by si skúsiť hospitalizáciu buď v Pezinku alebo v BA. Presne ako píše Oui tam Ťa dokážu ,,naštartovať" (aj keď zase netvrdím, že tam je to úplne ideálne. Tak držím palce.

mary12

a keby som chcela liecbu v pezinku kolko by asi trvala?ja som si vlastne vedoma ze som chora lebo moja choroba ma obmedzuje vo vsetkom riadi mi cely zivot.a som si vedoma ze tato manipulacia jedlom je len akysi obraz toho co je vo mne nevyriesene.tolkokrat som mala chut nabehnut do ordinacie a povedat halo prosim zavrite ma uz niekde ...no pridu dni kedy uz je fajn a potom do toho zasa padnem.niekedy fakt nevladzem a niekedy som tak plna odhodlania.asi skusim tu liecbu pretoze vecnym zlahcovanim nic nevyriesim.dakujem qui:)))uprimne ti prajem stastie po tej dlhej trase za stastim plnym zdravia :)

qui

a keby som chcela liecbu v pezinku kolko by asi trvala?ja som si vlastne vedoma ze som chora lebo moja choroba ma obmedzuje vo vsetkom riadi mi cely zivot.a som si vedoma ze tato manipulacia jedlom je len akysi obraz toho co je vo mne nevyriesene.tolkokrat som mala chut nabehnut do ordinacie a povedat halo prosim zavrite ma uz niekde ...no pridu dni kedy uz je fajn a potom do toho zasa padnem.niekedy fakt nevladzem a niekedy som tak plna odhodlania.asi skusim tu liecbu pretoze vecnym zlahcovanim nic nevyriesim.dakujem qui:)))uprimne ti prajem stastie po tej dlhej trase za stastim plnym zdravia :)

oui.

mary12

vegetarianstvo je volba, ktora je luxusom. ludia, ktori nemaju na jedlo nepremyslaju, co zjedia.

tak isto mam hlboky moralny problem s masom, ale liecba je dlozeitejsia ako toto. moralka moze ist bokom, pokym nebudem uplne zdrava. s tymto som v pezinku maso jedla. a jem a budem ho jest vzdy, ked mi nan pride chut, aby som si koli tomu neodstartovala bulimicky zachvat. ked chut nebude, tak sa nutit nebudem.

to co pises su len vyhovorky dievcatko. si chore presne tak isto, ako my ine, len sa citis, ze ty si "ina". vyhovaras sa sama pred sebou na vsetko mozne, tvoja choroba ti este poriadne nic nestihla zobrat, takze ju este nemas skutocne odhodlanie naozaj riesit. alebo je uz tak hlboko v tebe, ze nedokazes vidiet chore postoje.

tak ci tak, hlavne vyhladaj pomoc. nepremyslaj nad tym "co ak...ze ci...atd atd" ... proste chod za psychiatrom, on bude najlepsie vediet, ci mas problem a aky. bud si chces pomoct, alebo chces hladat vyhovorky pred samou sebou tu na fore, preco si vlastne zatial pomahat nemusis ... je to len tvoja volba a ver, ze cesta je velmi, velmi tazka.

a drakeman, ty si kus kokota??

drakeman

Nechcem robit reklamu, ale objavil som produkt, ktory by ti pomohol. Ide o produkt Xyng. Okrem toho ze posobi dobre na nervovy system, urychluje metabolizmus, dodava neuveritelnu a dlhotrvajucu energiu a co je pre teba velmi dobre je, obmedzuje chut do jedla. Jest sice budes, ale nebudes na neho tolko mysliet a budes sa citit fajn.

mary12

ja vlastne ani neviem ci sa to da diagnostikovat ako anorexia.je pravda ze sa nevidim byt "chuda" ale citim ze moje telo to nezvlada menstruaciu nemam takmer pol roka padajju mi vlasy...uz som aj rozsirila jedalnicek o dost teda musim uznat pretoze v tej najhorsej faze som zila iba na zelenine a ovoci teraz je to uz lepsie.ja by som strasne rada isla na liecenie tak strasne moc lenze ja osm napr vegetarianka a tou som uz davno bola pred zacatim choroby i ekd ja ani neviem kedy to u mna zacalo pre mna to ma vnutornu podtastu a neviem si predtsavit ze by ma nutili jest maso:(a cim viac jem a snazim sa pribrat tym viac mam strach ze to prejde k prejedaniu pretoze etraz sa uz dost brzdim aby som niekedy nezjedla viac ako sa ma:(ale jedlo tak ovlada moju hlavu ze sa idem zblaznit a tie depresie:(ja uz nedkoazem ani normlane fungovat jedlo ma tak obmedzuje ze by osm ho najradsej vyhodila zop zivota lenze to nejde:(

Simonella

mary: lenze ty potrebujes pribrat! je to malo, mala by si mat minimalne o 5 kg viac... preco s tym enchces nic robit a potom sa takto trapis ?
a ked chces aby ta niekto pocuval tak chod za psychologickou. rob s tym nieco! lebo samolutost ta privedie len do vacsieho zialu a problemov..

oui.

nevaz sa, to je prva rada.neexistuje objektivny dovod, na co by si potrebovala vediet svoju hmotnost.

jedz vsetko, dopraj si vsetko, nezakazuj si iste typy potravin. to je velmi dolezite. ziadne zakazane potraviny neexistuju. ani smotanovy jogurt, ani biele pecivo, ani maslo, vsetko je to len jedlo.

to ze stale na to myslis je normalne v zaciatkoch, to bude trvat daku dobu, kym na to prestanes mysliet. jedz pekne 6 krat denne. vzdy, aj ked nie si hladna. aspon maly kusok dacoho do seba vprac. ked budes jest pestro, nic si nezakazovat, casom to same bude polavovat, az to raz zmyzne.

a hlavne, ak budes vidiet, ze to sama nezvladas, bez pekne do pezinka. nastartuju ta tam, ukazu, ze sa to da, tie uplne najtazsie zaciatky ti pomozu prekonat a potom ta pustia uz so schopnostou zvladat to. na tie zaciatky, kedy stale len na to jedlo myslis je to skvele, jasne ze aj vonku clovek nan casto mysli, ale s tym tlakom ktory je v prvych tyzdnoch liecby sa to uz porovnat neda. ja osobne by som ten pociatocny tlak myslienok na jedlo nebola zvladla sama vonku. aj teraz, ked obcas pride, je strasne tazke ho ustat, ale intenzita a frekvencia casom slabne.

mary12

ved som bola...len neviem ci mi daju hospitalizaciu mam 162 cma 42 kg cize nevjem ci som na tom az tak zle aby ma prijali...mna doktorka vobec nepocuva ona sa ma spytala ako sa mam a ja ze dobre..pritom videla ze klamem a ona tak dame antidepresiva erp elpsiu naladua to bolo vsetko...samozrejme ze ich neberem lebo vjem ze sa z nich pribera...ale ja potrebujema by ma dakto pocuval:((

Simonella

mary: ale uvedom si ze je to psychicky problem, kedze ho nevies ovladat.. mala by si ist urcite za doktorkou a vsetko jej povedat, nemas sa za co hanbit, ona ti len pomoze.. ak nechces dopadnut horsie..