Oslabena noha po operacii kolena

Príspevok v téme: Oslabena noha po operacii kolena
Martinnn

Zdravim ... chcel by som Vas poprosit o nazor, radu. Priatelka je cca mesiac po tazkej operacii kolena, (roztrhnuty postranny vaz, nieco s jablckom, takisto predny krizny-este ho nerobili) vlozili jej do kolena srubu a nejaky drot na spevnenie. Ma velky stres z toho, ze ani mesiac po operacii a velmi vytrvalom cviceni nevie v sede na posteli dvihnut nohu z postele. Stehno ma uplne mlandrave, aj ked je to lepsie ako prve dni po operacii. Cvici presne podla instrukcii ortopeda a rehabilitacnej sestri, urcite aj viac. Je mozne, ze aj mesiac po operacii je stehenny sval tak ochabnuty, ze nedokaze zdvihnut nohu na posteli ? Ma z toho strasny stres, lebo o tyzden ide na kontrolu a uz na poslednej kontrole (10 dni po operacii) jej ortoped kazal nech zdvihne nohu, ako by to mala byt samozrejmost... Poradte prosim, ak sa s tym niekto uz stretol, ze ako rychlo prebieha rehabilitacia a ci to chce len trpezlivost a sval sa da postupne dokopy. Dakujem za kazdu radu.

Supermuro

Ja som dokázal zdvyhnut nohu po triestivej zlomenine jabĺčka až po 5 týždňoch. Pichalo ma od bolesti az v mihalniciach, ale aj napriek tomu som sa tešil že som ju konečne zdvyhol. Takže napinat kvadricepsu tak často ako to ide a cvičiť a cvičiť... Trpezlivosť. ?

Romisko

tiež som bol pred troma dňami operovaný na koleno. ležím v posteli a nohu neviem dvihnúť. presuvam si ju pomocou obväzu nič mi nezaberá na bolesť.

Helus

Mala som to aj ja po vymene kolena asi po

3 mesiacoch som konecne nohu zdvihla,a to bola velika radost pre mna a postupne sa to len zlepsovalo.