Kam podať sťažnosť na súkromného lekára?

Príspevok v téme: Kam podať sťažnosť na súkromného lekára?
jaLENja

Stala sa mi nepríjemná vec... šla som na interné vyšetrenie, prišla som ráno o siedmej do čakárne, odovzdala kartu, bola som piata v poradí.. čakala som teda kedy ma zavolajú...Po troch hodinách som bola zavolaná do ordinácie a hneď mi oznámili, že za vyšetrenie sa platí 7 eur, pretože je to vraj prednostné vyšetrenie, na čo som ráno vobec nebola upozornená...
Podľa mňa som platiť nemala, pretože som čakala na vyšetrenie, avšak keď som odmietla, doktor ma odmietol vyšetriť...
Kam podať sťažnosť na takéto nezákonné vyberanie poplatkov za niečo, čo človek vlastne ani nedostane?
Za prednostné vyšetrenie považujem to, ak sa objednám na deň a hodinu a nečakám v poradí... Nemám pravdu?
Navyše, som v 38. tt tehotenstva a vyšetrenie mi bolo odporučené gynekológom pre prípad možného ukončenia tehotenstva sekciou.

poker

Dobrý večer chcem sa sťažovať na sestričku ktorá mi pichla injekciu tak že ma bolela celá ruka a mala som modrinu. Ako mám napísať sťažnosť a kam ju poslať. Dakujem za odpoveď.

tajvan

chodila som na diabetologiu do malaciek,dr.paulevová,dnes som prišla celá rozčúlená domov s jej správania.táto lekárka ,aj svojou sestričkou nedostatočne pristupujú jednakým metrom k svojim pacientom.ste objednaná na určitú hodinu ,kde čas nedodržujú ,berie sa tam podľa sympatie,dovolím si povedať že podaním nejakého darčeka ,aby mal prednosť.síce neberú poplatky do ambulancie,ale mňa nechali vždy čakať do posledy.nakoľko mám iné závažné choroby ako vysoký tlak,tak to ich správanie mi môj stav len zhoršilo ,že som nebola schopná odejsť domov.na moje upozornenie,že načo píšu termíny,tak mi zavreli dvere pred nosom stým ,aby nevyrušovala.v poslednom čase sa mi zdravotný stav tak zhoršil,že musel ma manžel doprevádzať lebo nevládzem chodiť.som pacientka na inzulíne,tak som odkázaná aby mi diabetolog predpisoval liečiva.tak som zostala bez predpísaných liečiv ,s jej aroganciou a neadekvátným prístupom na moju osobu.doterajšia liečba,ktorú som absolvovala mi neprieniesla žiadnú stabilitu .stále cítim len komlikácie ktorá táto liečba vyvolala lebo si myslím že nemám dobre nasadené liečivá.možno ,že iným pacientom pristupuje pozitívne a úsmevom a opýta sa ho na jeho zdravotné problémy.mňa sa nikdy nič neopýtala ,ako sa cítim,bola ku mne odmeraná,lebo som obézna.viem,že táto lekárka určite je odborníčka,ale mala by si vytvoriť lepšiu prístupnosť k všetkým pacientom,bez rozdielu rasy ,,alebo krásy človeka.lekárom sa vkladáme do rúk s nádejou,že nám pomôže lepšie niesť našu bolesť a lepšie znášať tú nevyliečietľnú chorobu cukrovku,ktorá nám robí komlikácie.takáto lekárka niekomu len jeho stav zhorší,dokonca sa mu nevenuje do takej miery ,aby pod jej vedním sa stav trochu upravil,alebo len ustálil.som rozhorčená nad prístupom tých odborných lekárov vôbec,zoberú vás na objednávku,potom sú tam neni,bolesť zotrváva a zostanete sa stavu beznádeje.nájdu sa aj dobrý lekári,ale asi ich hladať s lupou a velkou peňaženkou.chudák nemá v našej republike šancu sa presadiť.viem že sa spravodlivosti nikto nikde nedovolá,preto ludia zomierajú predčastne ,mladom veku,lebo nebola včas poskytnutá lekárská pomoc.

maya-maya

ale 7 eur sa platí za prednostné vyšetrenie,ked sa dáš objednať na istú hodinu a den.Po troch hodinách si zaplatiť za prednostné vyšetrenie to je blbosť.Ja tiež platím na internom aj u ortopéda ale som dohodnutá na čas,presne na minúty sa ot nedá,ale ked pôjdem na interné,hned ako vyjde von sestrička do čakárne treba jej povedať že je to platený termín/no napr.približne o 11-ej,presne sa nedá vyhodiť toho predošlého pacienta tak počkám 10-naj 20 minút a hned ma berie.Zas na gastro som išla ráno zavčasu,dostala som číslo 2,ale ked došli na čas objednaní,tak to normálne brali ich,potom medzi aj nás,ktoré sme mali číslo,ale potom sa neplatilo tých 7 eur,ale len za sono.Tak podľa mna bud alebo,aj tak si pýtaju toľko koľko sa nehanbia,majú zavesený cenník 6,60 eur a pýtaju si rovno 7.určite za peniaze by som nebola ochotná čakať 3 hodiny,načakám dosť napr. u obvodáka 2-3 hodky ale tiež sa tam neplatí.Ináč ked ta poslali z gynekologie aj v tom prípade si sa mohla dohodnúť telfonicky povedzme na druhý den platený termín alebo vyčkávať do nekonečna ale neplatiť,trebárs ísť k inému.Škoda,že také máme zdravotníctvo...

Maroško

Lekári majú veľké právomoci a nie je jednotný zákon pre všetkých. Každý si robí ceny aké chce a za čo chce a ked náhodou dnes nemá jeden lekár niečo zaplatené a ten druhý za to pýta, tak zajtra bude pýtať za to isté aj on. Pýtajú za všetko a pritom poisťovňa im to preplatí. Toto nie je ani v zahraničí takýto prístup a toľké platby za všetko, čo pýtajú, prečo minister zdravotníctva nevydá zákon pre všetkých rovnaký za čo by a koľko mali vyberať?

hinkova

DOBRY DEN JA BY SOM MALA STAžNOST A MOžNO NIE SOM SAMA NA KRčNEHO LEKARA BREZU A ZVLAšT NA JEHO UžASNU SESTRIčKU TEDA TAKYTO PRISTUP K LUDOM SOM EšTE NEZAžILA TA NEOCHOTA A DRZOST AK MOžEM PORADIT V PIEšTANOCH JE MEDICENTRUM A TAM SU TEDA ODBORNICI MILE ,OCHOTNE SESTRIčKY A NARAZ VAM TAM UROBIA KOMPLETNE VYšETRENIE ZAMYSLITE SA MATE MOžNOST SA ROZHODNUT AK BUDETE MUSIET NAVšTIVIT KRčNEHO KOMU POJDETE DOVIDENIA

Ema1234

Mala si si dať vysvetliť, v čom bolo prednostné.
Sťažnosti sa dávajú na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

JessieJ

lekári to zvyknú mať cenníky vyšetrení vyvesené aj v čakárni,možno si si to len nevšimla, a to že si tam čakala podla mna nijako nesuvisi s tym ze by si nemusela zaplatiť, keď čakáš v dlhom rade v tescu neznamená to ženemusíš zaplatiť :)