Vypadávanie vlasov, obnova hustoty vlasov

Príspevok v téme: Vypadávanie vlasov, obnova hustoty vlasov
weri15

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či by ste mi vedeli poradiť s mojím problémom. Padajú mi dosť vlasy a veľmi sa mi zriedili a ostali jemné. Niekedy som mávala neskutočne husté vlasy a teraz sa neviem akosi k nej dopracovať. Ja pravdou, že mám vlasy farbené asi 2krát(cca.posledný polrok)ale je to len šampón bez amoniaku. Bola som sa pýtať v lekárni a poradili mi Pantenol. Práve beriem druhú dávku. Ešte niečo extra na vyše by ste mi vedeli poradiť. Kúpila som si už aj šampón proti vypadávaniu vlasov a na obnovu ich hustoty, ale zatiaľ žiaden výsledok sa nedostavil. Za vaše rady vám veľmi pekne ďakujem.

cogito

k tej prvej časti som ešte chcel napísať aj selén, ale pozor, pretože nedostatok, ale aj predávkovanie selénom môže mať negatívny vplyv na vlasy a často viesť k ich vypadávaniu.

cogito

Dobrý deň,

čo sa týka vlasov, tie sú zložene z keratínu (proteín, v ktorom zohrávajú dôležitú úlohu sírne aminokyseliny ako cysteín a metionín), preto dermatológovia predpisujú pri vypadávaní a na rast vlasov 500mg metioninové kapsulky 1 až 3 tbl denne (záleží od Vášho stavu), ktoré sa pripravujú priamo v lekárni. Plne ich prepláca poisťovňa a platíte len za recept. Samozrejme existuje veľké množstvo výživových doplnkov na báze metioninu, ale sú to len výživové doplnky. Pozor si treba dávať na dobu užívania - maximálne 3 mesiace a potom pauza, pretože pri metabolizácii sa vytvára homocysteín, ktorý je toxický pre pečeň a aby sa nenahromadil, tak si treba dať pauzu. Pre syntézu je potrebný aj zinok a ešte sú vhodné vitamíny E, C a skup. B. Všetko čo som napísal, tak pomáha ak telo má nedostatok buď sírnych aminokyselín, zinku alebo daných vitamínov. Ďalej je tu možnosť vypadávania vlasov aj pri niektorých ochoreniach a ešte netreba zabúdať na genetickú predispozíciu.

martina88

mne pomohla kombinacia zinok a amitamin® Hair Plus, vysledky som videla cca do dvoch mesiacov, inak som skusila aj napr donnuhair a mne osobne nepomohla i ked su na nu dobre recenzie a ohlasy.

alamka

Ahojte :)

Rada sa s Vami podelim o skusenost o to, co mne pomohlo nie len na rast, ale aj na minimalizovanie vypadavania, lesk a zdravie vlasov...

Kratke intro: pred 2.5 rokom sa mi lamali vlasy 5cm a viac, boli suche a navyse vypadavali. HAK ani ziadne ine lieky ci vyzivove doplnky som nejedla. Nasledne mi zistili poruchu stitnej zlazy. Zacala som uzivat euthyrox 25, dnes 50, v januari mam kontrolu. Stitna sa mi upravila po prvej kontrole.

Na vlasy som pouzivala a do dnes pouzivam bio kokosovy olej. Da sa kupit v dm za 7 eur, maju aj bez aromy aj s aromou. Podstata tkvie v pravidelnosti a v tom, ze sa musi nanasat rozpusteny na vlhke vlasy. Ja to robim tak, ze vo flaske rozpustim v teplej vode kokosovy olej, navlhcim si vlasy, natiahnem injekcnou striekackou a aplikujem si to od korienkov az ku koncekom. Vsetko premastene zviazem do drdola a necham posobit. Minimalne to ma byt na hlave 2 hodiny, ja nechavam cez noc a rano umyvam 2x samponom. Nemusim pouzivat ani kondicioner, ani balzamy a kadejake drahe ci lacne gebuziny. Za 2.5 roka, co ma musela ostrihat na kratucke mikado mi narastli vlasy pod ramena, mam ich do polovice chrbta :). Kuru robim minimalne 2x v tyzdni. A to som bola 4x podstrihnuta. :)

Kedze mam problemy aj so stitnou, aj celkovo som bola pribrata, zacala som samozrejme celozrnne chleby (peciem doma), aj surovu zeleninu, ovocie, hovadzie, atd. Uplne som vylucila cukor a vonkoncom biely, sladim iba medom. Varim na bio kokosovom oleji, lacno a zdravo...

Co sa tyka doplnkov...a teraz dalsia tema... Uz dva mesiace mam energie ako keby som mala 20, a to mam 29, ale som proste nabita energiou. Pritom mam tazsie povolanie, robim v justicii... Co mne pomohlo: prvy raz som vybrowsovala a kupila si vitaminy, zvlast organickeho povodu, nakolko tie anorganicke sa tazko vstrebavaju, cim sposobuju len zbytocne "drahy moc", lebo vacsinu vyluci clovek.

Ja beriem pivovarske kvasnice jodamin, organicky vit. A+D a Hair Booster od Nature's Bounty a jedny z najkvalitnejsich probiotik, aspon podla vyskumu z Ciech, ked testovali ci probiotika obsahuju skutocne tolko kultur, kolko uvadzaju na obale. Kuk na internete kto chce, clanok zverejnila pluska.

Vlasy aj pokozku aj nechty mam svoje, dlhe, huste a prirodzene leskle. Takmer vobec nepadaju a vobec sa nestiepia a ani sa nelamu.

Za seba, som velice happy.

Poznamka: nie som ziadna dealerka kadejakej lekarne ani bylinkarne. Som obycajna celkom vzdelana dlhovlasa 29 rocna cica, inak schudla som za 5 mesiacov 13 kil...huraaaaaaaa :)

Stastne a vesele :)

mariapot46

Mne začali vlasy veľmi rednúť a vypadávať, keď som sa začala dávať postupne strihať a odvtedy, aj keď už sa postupne nestrihám som nevedela získať svoje husté vlasy späť... pred pár mesiacmi som objavila donnuhair v lekárni a beriem ju už asi dva mesiace a pomáha mi dosť proti vypadávaniu vlasov....vidím aj kopec nových vláskov malých ako mi rastú a vlasy mám pevnejšie, som zvedáva keď ju potom vysadím aké budem mať vlasy :)

ajka111

Ahoj weri, skus tieto vitaminy -odkaz odstránený- mne sa tiez zhorsili vlasy po prefarbeni, ale tieto vitaminy mi ich posilnili, uzivam ich pravidelne. hadam to aj tebe pomoze :)

macejko

aj v lekarni nemas istotu, ze si vyberies pripravok co ti viac neuskodi nez pomoze. By si sa cudovala kolko pripravkov na vlasy v lekarnach ma v sebe SULFATY a GLYKOLY.. o parabenoch ani nehovorim.

cize zaklad je vyvarovat sa tychto veci

Ninaa

Ahoj Weri15, mne odporúčala dermatologička Inneov vlasy a Kerium vodicku na vypadávanie vlasov. Povedala, že to musím používať dlhodobo. Užívam to asi 2 roky nepretržite a musím povedať, že sa to velmi zlepšilo. Poraď sa v lekárni alebo s lekárom.