Šošovky - Nasadzovanie

Príspevok v téme: Šošovky - Nasadzovanie
.ReSt

Dobrý deň.

Chcel by som sa poradiť. Pri nasadzovaní šošoviek ked robím všetko podľa postupu umyjem si ruky, vysuším si ich, vyberiem šošovku z roztoku a potom k tým šošvkám. Prvý krát mi to šlo celkom v pohode. Nasadil som so obidve a bolo to ok. Ale teraz keď sa snažím šošovku nasadiť tak sa preklopí. Normalne šošovku vložím do oka ale keď chcem vytiahnut prst tak ho vytiahnem spolu so sosovkou Vyzera to asi tak ako ked si sosovku polozite na prst nie tak ako sa ma ale opacnym smerom :) proste splinie s prstom. chcel by som teda nejaku radu je jedno ci to bude leka ralebo skuseny clovek ktory dokaze poradit :)

Vopred dakujem :)

Lucka98

mne sa ešte ani raz šošovka tak neprilepila ja ju dám na špičku prsta a je ako mištička vložím si ju na kraj oka pozriem sa dole a pomaly zatváram oko.. ta šošovka musí byť na špičke prsta a prst musí byť vlhký od tej vodičky

pompomka

ja som jednu šošovku stratila v potoku a tak len s jednou som šla na biku domov, potom som nevedela násjt stratila som flastičku tak v ustach vo vlastnej sline som ju mala už mi myslím ztvrdla.Ako nechystáte sa na laserovu operáciu oka??

novmaria

Prilepení šošovky na prst sa mi stáva veľmi často a to nosím šošovky už niekoľko rokov, takže možno aj viem kvôli čomu sa ti to deje. Ma išlo vždy všetko v pohode, nosila som šošovky len od jedne značky, kupovala som si vždy túto sadu: www.vasesosovky.sk
A potom som si kúpila šošovky od inej značky, chcela som nejaké lacnejšie, a práve s nimi sa mi to začalo stávať pravidelne. Od tej doby už si nekupujem tie veľa lacné, pretože sú z tenkého materiálu a potom sa ti jednoducho stáva, že tí priľne a nie je to ničím iným než tou šošovkou. Takúto mám aspoň skúsenosť ja, nemá to čo robiť s navlhčenými prstami. Možno ak si začiatočník, tak sa ti to môže stať aj s kvalitnejšími šošovkami, ale skôr by nemalo. Alebo si mal možno zlý kus, to sa taky môže stať.

luckaaaaaaaa

janka, dobre píšeš. ak otvoríš novú fľašu s roztokom, mala by si ju minúť do 3 mesiacov od otvorenia.

jankaaaaaaaa

ked uz sme pri tom datume spotreby roztoku. teraz som si svoj kontolovala, je tam napisany datum 7/2011.. lenze na obale sa pise aj: zvysny roztok zlikvidujte do 90dni od prveho otvorenia flase.
takze to znamena ze ked otvorim roztok tak ho musim pouzit do 90dni inac je uz po zaruke??