Mam strach - tehotenstvo a concor

Príspevok v téme: Mam strach - tehotenstvo a concor
glee

Je tu niekto, kto uzival concor v tehotenstve? Ja uzivam concor rok a pol kvoli srdcovej arytmii. Uzivam polovicu tbl z 5mg, teda 2,5mg.
Hned ako som zistila pozitivny tehotensky test, citala som pribalovy letak, kde sa ohladom tehotenstva nepisalo nic, len to, ze ho treba 72h pred porodom vysadit. Tak som bola kludna a uzivala ho dalej. Lenze dnes som narazila na nete na rozne diskusie, kde sa pisalo, ze concor sa v tehotenstve nesmie! Velmi ma to vystrasilo. Kardiologicke sa neviem dovolat - asi ma dovolenku. Volala som teda na gyndu, kde som sa zaroven uz aj objednala na sono. Na moju otazku, co s tym concorom ma sestricka vybavila tak, ze mam chvilu pockat, ze sa pozrie do mudrej knizky. Tak sa pozrela do tej mudrej knizky a len tolko mi povedala, ze je to tam uvadzane ako kontraindikacia... a bola ticho... potom sa zacala vypytovat, ze kolko mi to meska - povedala som jej, ze 2 a pol tyzdna, ci uz mam deti a ze ci to dieta chcem?! Povedala som jej, ze samozrejme ze chcem. Zas bola dlho ticho. Potom sa len tak zamyslela a ze mam prist v pondelok na ultrazvuk a uvidime, co doktor uvidi a povie. Kvalitne ma teraz vystrasila a ja neviem, co si o jej reakcii mam mysliet :( je to velky "pruser"?

srnčiatko23

Glee, mne lekár povedal, že v prípade tehotenstva concor neužívať a hneď prísť, on predpíše iný liek vhodný počas tehotenstva. Ja mám také info.