Glaukóm..

Príspevok v téme: Glaukóm..
Candy_88

Ahojte,
mám diagnostikovaný kongenitálny (vrodený) glaukóm..
Samozrejme som sledovaná oftalmológom, chodím na kontroly, užívam kvapky... ale napriek tomu sa môj stav pomaly zhoršuje...
A keďže nepoznám nikoho v mojom okolí,teda nie v mojom veku (23), kt. by trpel takisto týmto ochorením.. skúšam šťastie tu.. či sa niekto nenájde... neporadí.. nevymení nejaké info...
Bolo by fajn vedieť, že s tým nie som sama.. alebo, že čo ma čaká... alebo... proste niečo... :)

RNG

www.rxlist.com
Aj ten mal pomerne dost skodlivych postrannych ucinkov.
Novsi produkt ale obvykle uvadza ovela menej skodlivych ucinkov, to sa nazbiera postupne neskor, ked sa to uz nebude dat odskriepit
www.rxlist.com

Na nete je to predajne, travatan stoji za 2,5 ml 0.oo4% roztoku 85 dolarov(mnohotisickrat viac, nez stoji obsah patentovanej chemikalie v nom)

Kedze patentova ochrana na Arteoptic uz uplynula, dnes mozno dostat napr 3 flasticky , kazda po 5 ml 1 % roztoku za 75 dolarov, tj 25 dolarov za 5 ml. Tiez iste aspon 100 krat cena chemikalie v nom.
buyaldaracream.com

Takze je jasne, preco sa predpisuje novy liek=viac penazi za ovela menej kvapiek.
A naviac, aspon podla maba 39 je to menej vyhovujuce a mozna viac skodlive celkove.

maba39

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať,že po užívaní kvapiek na glaukom Travatan ,mám červené oči,cítim sa slabo a mám pocit suchého oka. Som podráždená a nervozna. Kvapkám ich len druhý deň večer,ale je to možné mať také príznaky tak skoro? Ako mám dalej postupovať,mám obavu, že ked pojdem k doktorke povie mi, že je skoro aby som hned spozorovala nežiaduce účinky. Glaukom mám už viac ako 10 rokov a doteraz som kvapkala Arteoptik a bolo to super, no už sa vraj nevyrábajú.ďakujem za radu.

RNG

Casto je glaukoma spojena so zvysenym ocnym tlakom, tj nedostatocnym odtokom lymfy z oka. Na to mozu pomoct kvapky s obsahom MSM,(10% roztok MSM v slanom roztoku 0.9% soli=izotonicky vodny roztok.
MSM je univerzalne rozpustadlo, ktore moze zvysit permeabilitu/priepustnost ocnej bulvy a zvodnych kanalikov v oku, cim sa znizi tlak, odpad odchadza, nevyzraza sa v oku a tlak neuzatvara privod krvi do oka kapilarami.