Clovek bez citov

Príspevok v téme: Clovek bez citov
anicka5656

existuje clovek ktory nema cit ani zlutovanie,ktory vam robi napriek,ktory vas psychicky nici,ktory sa hra na nieco cim nie je.clovek ktory je nezranitelny. MA TENTO DRUH "CLOVEKA" CIT??ano,kde???ako ho prejavi???

AKO ZRANIT PSYCHICKY TAKEHO CLOVEKA??

DNES SOM BOLA SVEDKOM SITUACIE KED TEN DOTYCNY "BEZCITNIK" ublizoval len slovami.ako mu to vratit??? ci mam cakat na karmu???JE POMSTA HRIECH?

Janci MD

Poznám takého človeka. Na vonok je bezcitný, na nikom mu nezáleží, nemá problém niekoho zradiť, niekomu ublížiť, no v hĺbke srdca je citlyvý a zaľúbený. Takýto človek je jeden môj bývalí kamarát a som takým čiastočne aj ja. Niečo ako Dr. House.

ta3

bezcitni ludia existuju, sama som takeho zazila

ak bezcitni ludia maju nejaky cit, tak iba sami ku sebe

ako ich zranit? ignoranciou

clovek sa ma branit, ale pomstit? to nie, pomsta nie je dobra vec, je to negativny cin, ktory sa nam urcitou negativnou formou zase vrati spat

podobne ako RNG pomstu nepoznam, tiez som presvedcena, ze vseobecna spravodlivost existuje a kazdy v konecnom dosledku dostane to, co si zasluzi, clovek, ktoreho v uvode spominam bol za svoje krute ciny tazko potrestany

uhlie

Taki ludia existuju. Su to vacsinou ludia s narcistickou povahou. Mam skusenost, ze zeny vacsinou skusaju, kam sa da az zajst, kym niekto strati nervy a potom vypisuju, ze im niekto strelil facku, alebo nieco podobne.
Problem je v tom, ze takyto clovek je v podstate extremista. Snazi sa dostat ineho cloveka do nejakej bezvychodiskovej situacie a nuti ho robit to, co by ten clovek normalne nikdy nerobil. Takymto ludom sa treba vyhybat. Ak to nie je mozne, tak ich ignorovat. Ak nie je mozne ani to tak ich treba znicit.

chladomor

Aha, tak už mi je to jasné. :-)

Už som si začal myslieť, že je to "moja téma". Tak tu teda nebudem zapáchať, idem...

chladomor

Človek bez citov nemá dôvod niekomu ubližovať. Jedine že by sa tým zabával, keď má taký nudný život.

Neviem, čo si ale predstavujete pod bezcitným človekom...

RNG

Ako clovek veriaci v Boha nemam s tym velke problemy , aj ked je niekedy tazko sa ovladat, aby to clokek na flaku vratil "aj s urokami" Ale viera mi ulahcuje zivot, lebo ma uspokojuje, ze v konecnom dosledku dostane kazdy, co si pocas zivota zasluzil.
A to, ze ateisti sa z toho vysmievaju mi tiez nerobi problem, lebo ved podla mojej viery aj na nich dojde skor ci neskor.
Je velmi uspokojuce verit a konat podla toho, clovek ma cistu mysel a svedomie aj napriek tomu, ked musi znasat rozne prikoria.

invisbile

Každý človek má city. Všetko záleží od emocionálnej inteligencie a na tú vplýva zo začiatku výchova. Človek sa môže neskôr zdokonaľovať po emocionálnej stránke aj sám, iba by musel chcieť. Bezcitný človek sa jednoducho city nenaučil prejavovať, resp. ho to nikto nenaučil. Možno nemal veľa lásky v detstve, ale sa mu niečo stalo prečo sa uzavrel a voči druhým mu chýba dostatok empatie.

Čo sa týka pomsty, neviem či má zmysel robiť také veci. Pomsta nie je dobré riešenie, pretože po prvé nemusí dopadnúť podľa predstáv a po druhé, inteligentný človek takéto veci nerobí (nehovorím, že nie si, myslím to všeobecne). Jednoducho si takého človeka nevšímaj...

Excell

Ja to robím celý život tak že jedným uchom dnu a druhým von, to je taká moja pomsta, skrátka nič si z toho nerobím a viem že dotyčného človeka to žerie a žerie a ja som v pohode :-) Skús to tiež tak robiť, chce to cvik ale dá sa to

lost

podla mna takeho bezcitnika viac nastve to ze tebe to neublizi (alebo komukolvek inemu, obeti proste)....
kolko krat aj bezny clovek sa nastve ked na niekoho nadava a ten len pozera "ako puk" a nic s nim nepohne :D
i ked zalezi od situacie, podla toho akym sposobom ten utocnik utoci slovne..
no zvacsa toto plati podla mna...