Tehotenstvo

Príspevok v téme: Tehotenstvo
MichalMiska

Má moja žena šancu vynosiť zdravé dieťatko ked je na začiatku šiesteho mesiaca a povedali jej že stratila plodovú vodu.Dietatko má okolo 600 gramov stále sa krúti a kope.Asi pred dvoma mesiacmi mala dáky hematóm od kedy aj krváca a stále to neprestalo aj ked už vypadol.Dnes ju prviezli do Banskej Bystrice.Tam chcú vraj skúsiť tú vodu do nej umelo dať.Vo Zvolene jej povedali že jej neuniká no asi to ide von krvou.

sob rudolf

Hm? Existujú viaceré možnosti riešenia predčasného odtoku plodovej vody v tehotenstve, no nie každé pracovisko rizikovej gravidity s tým má skúsenosti a nie každé vôbec nejakú špeciálnu liečbu ponúka. Čo sa týka doplnenia plodovej vody, pravdepodobne máte na mysli tzv. amnioinfúziu, kedy sa bábätku tenučkou ihlou dodá do plodových obalov fyziologický roztok - slaná voda a tá na čas nahrádza stratu, postup je podobný ako pri amniocentéze, len opačným smerom:). Faktom však zostáva, že samotné "doplnenie vody" situáciu nerieši, najmä ak plodová voda naďalej odteká:(. Doplňujúcimi riešeniami býva na niektorých pracoviskách tzv. cerclage - "zašitie zospodu" alebo amniopatch, kedy sa spolu s amnioinfúziou podávajú do maternice aj krvné deriváty, ktoré majú za úlohu zalepiť defekt, cez ktorý odteká voda. Musím však opäť pripomenúť, že každá nemocnica má pre podobné prípady iný manažment a nie všetky riešenia sú dostupné všade na Slovensku, nie sú lekári, ktorí by sa tomu venovali:(. MichalMiska, veľmi držím palce, nech všetko dopadne ako má.

hmmmmmmmmm

mala by pit vela vela tekutin aby sa nahradili straty.nepocula som o nejakom vonkajsi zasahu nahradit plodovu vodu...mozno mysleli infuzky-trochu zavodnit/hydratovat/aby sa tvorilo viac plod.vody?ak sa babatko hybe a je cule ,tak je to o.k.neboj, v nemocnici uz vedia co robit, nechaju ju na kludovom lozku a bude to o.k.