vystri sa(kompenzačna pomôcka)

Príspevok v téme: vystri sa(kompenzačna pomôcka)
schultheiß

Bohužiaľ aj ja patrím k tej skupine ľudí, ktorá má krivý chrbát, neustále premýšľa čo s tým, no pri výsledkoch skapal pes.

Raz som videl predávať kompenzačnú pomôcku na vyrovnanie chrbtice s návom \"vystri sa\", ktorá sa predáva prevažne v Bratislave (aspoň podľa môjho úsudku).

Toto fórum chcem takto využiť na moju otázku, či to už niekto vyskúšal, ako ti /Vám/mu/jej to pomohlo, alebo čo je od tohto lepšie :)

PS: Nosenie tej veci plánujem strieedať s posilňovaním chrbta vo fitnesscentre. Chcem len názor niekoho už skúsenejšieho :)

Lala5

A mne to zabera...ale pozor..nenahradza to cvicenie a hlavne je dolezite SPRAVNE DYCHAT.
Ale ked to mam pripomina mi to vystieranie a upravuje mi to hlavne ramena dozadu miernym tahom.
Pre mna je to pohodlne.
A len tak na okraj do 14 dni to viete vratit ked to neposkodite tak ako vsetko cez internetobchod ...takze preco nevyskusat

Martinalqpym

Zakupil som si drvystrisa zo zvedavosti, chcel som to skusit. Tak ako vyssie pisu nie je problem sa v tom zhrbit aj ked clovek nechce. Gumene pasy su extra nepohodlne v podpazusi uz po 2min nosenia ma to tlaci a odkrvuju sa mi ruky... Je to naprd nadizajnovane. Druhykrat by som nekupil. Referencie na oficialnej stranke mi pridu ako vymyslene kedze som ani nikde nenasiel formular kde by som. Mohol vyjadrit svoj nazor.

JA123

Ahojte, ja som si teraz zakúpilá menovaný produkt s cieľom vyskúšať ho či naozaj funguje. V detstve som mala podobný zakúpený v zdrav. pomôckach v nemocnici za pár eur (okolo 4e) a bola som s ním veľmi spokojná. Tak si hovorím, že keď je dr. vystri sa až za 15e, tak musí mať nejaký efektívnejší spôsob na vyrovnávanie chrbta.... Po doručení zásielky som ho hneď išla vyskúšať a môj názor? Veľké SKLAMANIE, určite sa neoplatí za 15e, je ako jeho lacnejšie varianty. Keď si ho dám na chrbát vôbec mi nerobí problém zhrbiť sa, čo si myslím že by mal byť hlavný cieľ zabrániť tomu. Príde mi to ako keby je zle ušitý, pretože ho mám v 1/3 chrbta čo je strašne vysoko. Veľkosť som si vybrala podľa určenej stupnice na ich stránke (80cm - M)

jankaaaaaaaaa

ziadna kompenzacna pomocka ti chrbat nevyrovna. ona ta len upozoirnuje nato aby si mal chrbat vystrety. najlepsie su "gumove pasy" ktore ma clovek zpredu okolo ramien a vzadu na chrbte prekrizene - natahuju svaly lopatiek k sebe - teda vystieranie ramien.... ale!!! ochabuju tym svalstvo a clovek s takoto pomockou nebude aj tak vyrovnany ked nebude sam chciet. jedine co naozaj pomoze je civict cvicit cvicit!!! nielen fitnesscentrum, ale cviky na natahovanie a spevnovanie svalstva, ktor emozes robit aj doma v posteli , vyborne je tiez plavanie