delegatka, CK

bibi123

amadine-bola som na krete v auguste 2009 a nezdielam moc Tvoj nazor:O))) mozno v beznych veciach sa clovek dohovori, ale ked nastane nejaky problem-kradez, zdravotny, ked sa strati, tak ma clovek bez delegata problem.
lost-takto robia svajciari CR

amandine

bibi, dnes už v grécku nie je problém dohovoriť sa po anglicky. staršie ročníky síce lámane, ale stredná a mladšia generácia ovláda väčšinou jazyk na slušnej až výbornej úrovni. pochopili, že bez jazyka sa cestovný ruch ťažko robí a napokon, majú veľa britských hostí a tým pádom získavajú aj britskú výslovnosť.

bibi123

katka...-len ked ides cez cestovku, zaplatis si 2500eur za dovolenku s tym, ze prestup mas v nemecku, na letisku Ti letuska oznami, ze lietadlo sa pokazilo a ze asi prestup nestihnes, volas do cestovky a ta Ti povie, ze ona uz s tym nic nema, ze oni sprostredkovali len dopravu a hotel, ale nezodpoveda za sluzby dodavatelov, potom Ti stratia kufre, reklamaciu neuznaju-odazu ti, ze sa mas stazovat u Air Berlin, tak to uz je no coment... To uz clovek moze ist na vlastnu past...
My takto chodime do chorvatska, rozhodneme sa vecer o 20, ze ideme, pobalime sa, vyrazime a rano zhaname ubytko, ze zastavujeme pri cedulach sobe, privat-mame velkeho psa, takze niekedy je to fuska nieco zohnat, ale zase mozes odchod operativne prekladat podls pocasia, nemusis ist na cely tyzden, mozes vyspavat do druhej poobede-nie si nutena dodrziavat rezim, si tam autom, mozes jazdit na krajsie plaze-nudaplaze:O))) do nejakeho grecka
by som ale isla s CK kvoli jazyk.bariere, kedze oni moc po anglicky nevedia...
lost-ale svajciarov je vyse 8mil. a skoro ziadni romovia, takze sa tam pracuje o sto sest. A inak sv. su taki skrblici, setria, nedopraju si, takze preto su bohati

lost

ono je vsetko o podnikani a podnikanie je defacto len uzera :)

kupim nieco za 1 a predam to za 2

zivy dokaz je slovensko.

vsetko to mame drahe

byty, auta, dovolenky, benzin, oblecenie, potraviny, elektrotechnika, vsetko vsetko vsetko... a platy su nizke :)

KDE asi skoncia tie peniaze?

1. nizke platy
2. vysoke ceny
3. sat nema prachy

tak budto tie peniaze koncia v rukach kartelu, alebo je niekto tak sikovny ze ma kreditku priamo na statnu pokladnicu.. inak to nevidim :)

ako je mozne, ze napriklad svajciarsko je schopna krajina, pritom ma rovnaku rozlohu, horsi teren, a rovnaky pocet obyvatelov..

kde, respektive kto je ta cierna diera ?
diera ktora taha SVK do ... pekla.. :D

lost

nj, ale slovaci nie su taky bohati aby mali 10 ludi behajucich okolo seba :)

+ nemecka CK urobi presne to iste a este viac za este menej [penazi

tym narazam na to ze SVK CK su uzernici...

katka...

Ale je zas pohodlnejsie, ak ti to niekto (cestovka) vsetko vybavi, ty len zaplatis a ides ako si to vsetko zabezpecovat sam.

lost

A to som chcel zalozit cestovku :D
ale na SK, tu to potrva asi este 500 rokov, kym sa ludia rozhodnu odist niekam na vlastnu past :)
tu je to take ze "ideme na dovolenku?" "OK, ale musime najst odbru cestovku!"

nie ze by si spravili domacu ulohu SAMOSTATNE(!), 1+1=2 .. blabla

alebo to fakt je ta mentalita ludi tak skreslena, ze si myslia ze cokolvek za hranicami je mimozemsky svet a potrebuju pomocnu ruku? ze hotel moze objednat len cestovka? ja neviem, ale co pocuvam vacsinu ludi co chodi/chodila na dovolenku, vacsina to riesi prave s pomocou.

i ked, malokto z nich vie ze existuje Google :)

I ked, namiesto cestovky by som radsej mohol riadit hotel :) to je tiez jednoduche :)