Goji - Kustovnica čínska

Súvisiaci obsah

Domculiatko

Goji sa hodí do všetkých druhov kaší- ryžovej, pohánkovej, špaldovej, kamutovej, prosovej, pšenovej (stačí rozvariť celé zrno) spolu s orieškami a sušeným ovocím, či jabĺčkom a hruškou. Inak sa dá konzumovať aj samotné (hrsť denne pokryje celodennú dávku vitamínou- táto superfood je potravinou, ktorá už v malom množstve obsahuje veľmi veľa zdraviu prospešných látok pre pečeň, výživu krvi, obličky- je to tonikum). Dá sa tiež zaliať hrsť godzi vodou a piť ako čaj, plody potom vyjesť. Skúšala som aj pečené kura so soľou a goji z trúby- nemá chybu.

livii

Super, zajtra si ich dám miesto orechov. O tom že by sa nemaala miesať zelenina s ovocím som počula, ale nič si z toho nerobím, bežne robím šalát že kapusta + jablko alebo jablko + zeler, mrkva + jablko apod.

rena23

livii, ovocie a zelenina, by sa nikdy nemali konzumovat naraz, lebo z nich vznikaju v zaludku tazko stravitelne zluceniny.

livii

ja by som chcela vedieť či sa dá kombinovať so zeleninou - zvyknem totižto na raňajky čínsku kapustu a potom vločky s bielym jogurtom a do toho orechy a chcela by som niekedy vymeniť orechy za goji

Ivka 1

Kustovnica čínska - je silný antioxidant, známe tonikum bohaté na aminokyseliny (stavebné kamene proteínov) a na vitamíny. Vyživuje pečeň, obličky, má účinky proti stárnutiu. Mám s ňou veľmi dobré skúsenosti. V čom potrebuješ poradiť ?