Homeopatika proti akné

odpovedam

zuluka, najdi si postup vyroby homeopatik a pochopis, ze je to podfuk ;-) ty mne odporucas pit dzus, ci ma to vylieci, ale to, ze homeopatika nemaju ucinnu latku a je to len voda s cukrom, to ti nevadi? homeopatia je postavena na viere (placebo efekte), nie ucinku. to ti povie kazdy homeopat. vies o tom, ze jedno homeopaticke liecivo ma maximalne 1 molekulu ucinnej latky? inymi slovami - ucinnok mozny nie je. uz chapes, preco vyhadzujes peniaze?

ZULUKA

čo má spoločné homeopatikum a voda. Ide iba o spôsob užitia - voda je jeden zo spôsobov užitia, prípadne vodou sa o niečo zvýši potencia lieku. tak si vyskúšaj piť džús pri pneumokokovej infekcii - som teda zvedavá ako ťa to vylieči!

odpovedam

zuluka, male babo by sa vyliecilo aj tak. hlavne ak bolo riadne kojene. resp. povedz mi ty sama, aky liecivy ucinok ma podla teba voda s cukrom. to potom za homeopatikum mozes povazovat aj dzus alebo vytlacenu stavu z ovocia. nazves toto liekom?

ZULUKA

Veľký nesúhlas!!! už pár rôčkov sa celá rodina liečime homeopatikami. Placebo??!!! ako si vie malé bábo vsugerovať niečo! TEN KTO NEVYSKÚŠAL, NECH SA NEVYJADRUJE!
Čo sa týka akné - je potrebné sa liečiť konštitučným liekom ak sa jedná o dlhodobý problém. POZOR!! : Je potrebné vyhľadať klasického homeopata (slovenská komora homeopatov) - nie je homeopat ako homeopat. Homeopatia hľadá príčinu problému.
Tiež som mala dlhodobý problém s akné, syn s astmou, dcéra s trávením. Pochodili sme každý z nám kopu lekárov, špecialistov - stav sa len zhoršoval. Až po návšteve homeopata sa dali veci do pohybu a to tým správnym smerom.

odpovedam

homeopatika obsahuju vodu a cukor. za toto fakt chcete platit? sam homeopat ti povie, ze to je postavene na viere, nie na ucinku. homeopatikum nema ucinnu latku, vychadza z filozofie, ze ked raz nieco das do vody, vsetka voda na svete sa premeni na to "nieco". ako niekto nizsie spominal - len placebo efekt, pripadne absolutne ziadny.

mmm.zz

Ahoj,spominas homeopatika,ktore ti pomohli,ja uz som vyskusala aj siliceu a schuslerove soli a nic plet sa mi stale zhorsuje, zo steru mi zistili bakteriu acne a je tu este moznost priamo aplikovat homeopatikami tuto bakteriu,len mam vazne strach,nech sa to nerozsiri, lebo zatial ho mam na brade, ale v minulosti som mavala na licach. Rada by som vedela ake to boli presne homeopatika. Diky

Deaa

jvc, s homeopatikami mám skúsenosť a môj názor je, že to nie je len placebo. Treba vyskúšať...
diéta, stravovanie, pitný režim... ja to ovládam... mala som problém s akné, po čase som sa dopracovala späť k lepšej pleti, ale nie je to úplne dokonalé tak prečo neskúsiť homeopatiká? stále lepšie ako chodiť ku kožnej každú chvíľu, ktorá dá predpis na rôzne krémiky, ktoré samozrejme nezaberajú atď.

mancuska: aké nebezpečenstvo? s užívaním homeopatik?

mancuska

nechcem vam do toho kecat lebo kazdy mame svoj nazor a hlavne svoju skusenost. ja som pred casom homeopatika uzivala. reakcie nejake som mala, aj ked tu niektori tvrdia ze to je placebo. ale nedavno som si na stranke alternamedica.sk precitala informacie o homeopatii a az potom som vlastne pochopila o aky druh liecby sa to jedna. teraz by som to uz radsej neskusala lebo ked si spomeniem na tu homeopaticku ku ktorej som chodila, tak mi veru tiez davala niekolko liekov naraz. a bola to vystudovana lekarka ktora ale robi aj prirodnu liecbu a akupunkturu. tie homeopatika neboli drahe, to nie je spravna informacia co tu pisete. su to praveze velmi lacne lieky. dostat ich v mnohych lekarnach za par halierov. ale horsie je to s tym nebezpecenstvom.

jvc

Deaa skoda penazi, ver mi. Moze to fungovat snad len ako placebo. Ale tazko sa da verit na pamat vody v cukrikoch kde ziadna voda nie je. (lacnejsi cukor maju v potravinach..)

Ale co funguje je dieta, ale na to co ti vadi, si musis dojst sama (alebo sa poradit s odbornikom). Napr. ja ked som bol v tom veku tak makke syry, cokolady, chipsy a zopar dalsich dobrotiek... Treba byt disciplinovany v tom, vysledok sa nedostavi na druhy den.