účinky jojóbového oleja

Príspevok v téme: účinky jojóbového oleja
BBella

pomôže jojóbovy olej na vyrážky???mam celkom peknú tvár, nič strašné, žiadne ťažké akné ale stále sa neviem zbaviť drobných vyrážok na čele a okolo spánkov, a ešte na brade, keďže sa tam často chytám. moja pleť je mastná, ale potrebuje hydratáciu,...pomohol niekomu jojóvy olej????????

karolina.

Ja použivam jobobovy olej a som velmi spokojna...tiez mam mastnu plet a sem tam vyrazky a rano ked sa zobudim tak vobec nie je mastna od oleja, to je blbost.. je to priroda a nie ziadne chemikalie..ale je velmi dobry aj na vlasy..votriet par kvapiek do vlasov, po nejakych 20 min. umyt..je super..

danielaaa

Anita to bude tym, ze ked si cely zivot uzivala krem, olej tvoja plet tazsie prijime, mne sa stalo presne to iste , skusila som mandlovy aj kokosovy a tiez som bola dost sucha z toho, takze som sa vratila ku kremu

Anitta

ahojte..táák,ja som si pred pár dňami objednala olivový olej-Saloos, kedže som sa dočítala že je veľmi dobrý,tak som sa rozhodla že ho odskúšam...na vlasy celkomm fájn, no na pleť...neviem...mám zmiešanú pleť,máličko sa mi občas vyhodí nejaká tá vyrážka(asi ako každému:)no prvý a druhý krát som mala pleť krásne jemnú,hladkú..bola som proste spokojná..no potom...cca 3krát používania sa mi pleť začala vysušovať,dosť na určitých miestach šúpať,a čo ma najviac mrzí,začali sa mi po tvári vyhadzovať maličké, no zato husté vodové pľuzgieriky..:-/neviem, čím to môže byť...som s toho dosť sklamaná...:(((

RNG

Jojoba olej je naozaj z hladiska chemie tekuty vosk, bod topenia sai 10 stupnov celzia, je zlozeny z mastnej kyseliny a mastneho alkoholu spojenych esterovou vazbou.
Kedze je tekuty a napriek tomu, ze sa sklada z nenasytenych olejov, prakticky neoxioduje= netvrdne znecne dlhy cas a je jedly, je teda pre telo vyborny. Aj jeho priestup kozou je lepsi, nez bezne rastlinne oleje(triglyceridy), ale nie tak dobry, ako kokosovy. Tiez , podobne ako kokosovy je mierne antimikrobialny, najma antifungalny, tj nielen vyzivuje kozu, ale aj ochranuje.

BBella

aj ja mam tu znacku - saloos, pisu tam ze je dobry aj na vlasy, ale mne sa to akosi neosvedcilo:( hruza des, ked som rano zbadala tie vlasy. na plet v pohode, ale na vlasy uz nikdy.

alenkapo

jojobovy olej sa mi osvedcil proti vraskam, dostala som ho ako darcek od kamosky a doslova som sa donho zamilovala. ja mam sice este stale trochu mastnejsiu plet, ale uz sa mi robia nejake tie vrasky a tento olej mi krasne sadol.ja mam saloos jojobovy olej www.saloos.sk , ale viem, ze aj ine znacky su.

BBella

uz som to pouzila 3 - 4 krat a v pohode, na mokru - vlhku tvar si 2 kvapky toho oleja - vosku natriem na tvar a vpohode. za chvilku plet nie je velmi mastna, skor taka ako po kreme, ktory sa pomaly vstrebava do pokozky a rano, vobec plet nie je mastna. cize zatial som stym spokojna. plet mi to nezhorsilo, ale viditelne ucinky nevidim. ale je to lepsie ako krem, tazko som si hladala krem po ktorom by som nebola mastna ako flak.
a RNG - dik za koment

RNG

Pory moze upchat len tvrdy material a jojoba olej, pokial je nie prehriaty nemoze zapchavat pory, lebo netvrdne-nevysycha.
To iste plati na panensky kokosovy olej, ktory netvrdsne a neoxiduje pri telesnej teplote, naopak oba rozpustaju alebo aspon zmakcuju stvrdnute "zatky" v mazovych zlazach, ktore su dovodom pre vytvaranie podkoznych lozisk=acne.
Oba prestupuju cez kozu a vyzivuju podkozne vazivo.
Naozaj vyzivuju a nie otravuju ako rozne chemicke petrolejove produkty drvivej vacsiny dnesnej kozmetiky napriek vsetkej reklame na nu o jej "uzitocnosti".

BBella

nehadajte sa prosim vas...chcela som sa len info. ci ma skutocne take super ucinky, celkovo o olejoch (100%) som citala vela a fakt to vychvaluju, na telo, vlasy, tvar, a co ja viem co este.
Tiez radsej si napatlam na tvar nieco 100% bez nejakych prisad a chemikalii...len raz som ho pouzila, uvidim ako to pojde dalej, budem sa sledovat...:)dakujem za kazdy koment. a este : skoda ze tam nie je pripisany aj navod na pouzitie, to som si potom nastudovala na nete...aj blond1 ma pravdu, aj blink ma pravdu...na tom oleji je napisane, ze "pre vsetky typy pleti" a kazda kozmeticka povie ze to je debilina....ale na druhej strane, kazdemu nieco ine sadne...hokus pokus. treba to odskusat na seba inac nezistim ci je to pre mna fajn, je to fajn pre vecsinu ludi, ale ci do tejto kategorie patrim aj ja...hm:)