SMÚTOK, STRES, SAMOTA prosím poraďte

Anonym_93436

Olivero - Čo ti bráni sa zobrať a vrátiť na Slovensko ? Toť by ma zaujímalo. Inak , no jemine nech si pozerajú po mne "ináč" a nech si myslia že som namyslený ... s mojím sarkazmom by si to mysleli tak či tak ale čo ťa to vlastne zaujíma ? Keď si chce niekto z teba spraviť nepriateľa tak nech spraví , on bude trpieť nie ty.
Žiť bez ľudí sa dá ale povedz mi čo keby bol nepriateľ tvoje telo ?
Dá sa adaptovať na prostredie a všetko no dajme tomu že by si mal každý deň bolesti v celom tele a nešli by zastaviť .. čo by si robil ?

Olivero

BielyTesak4 - Na Slovensku to nie je ziadna vyhra; pracoval som a poznam prostredie velmi dobre. Ver mi ze ako asocial mas lahsi zivot doma na Slovensku ako v zahranici. Tu sa vsetko predava, aj ten vzduch - a ak nekomunikujes s inymi pozeraju na teba inac, ohovaraju a myslia si ze si namysleny atd atd... to ze makam a robim veci poriadne atd atd.... to je iba polovica uspechu.. Pracujem v openspace denno-denne zlava sedi indka sprava cernoska (na hube ma neaky nador a neda sa nanu pozerat - falosna osoba... Vsetci su tu na prachy a falosni a mnoho workoholikov vsade naokolo... robia aj sobory a nedele.... Usmievaju sa na teba a najradsej by do teba zabodli dyku odchrbta... same podvody a zakernosti... A ked zarabas o 5% viac ako oni maju sa vsetci po*rat a stavas sa ich uhlavny nepriatel...

Ver mi, ze pre mna bol na slovensku definitivne ten zivot lahsi, nadaval som iba na politiku a male platy... Tuto politiku nepozeram, plat je okay... ale s ludmi sa mi nedari absolutne komunikovat (a na slovensku to ako-tak slo)....

preto robinson crusoe.... my sme East-Europe a ano som na tom snobskom ostrove

uz som skusal vsetko; sypem do seba kazde rano mrte vitaminov, cvicim zdrava strava... a stale je to take naprd... mam sediny sprava zlava.... na svoj vek ich mam extra

Anonym_93436

Olivero - Presne tak , tu na Slovensku sa mám skvelo , vyvaľujem si nohy na stoličke za sedemnásť tisíc peňázov z monopoly a srkám pomarančový džús s príchuťou jablka čo bol v zľave v pondelok v Lídli.
Žijem v prostredí ktoré mi dlhodobo nevyhovuje , som sám a čo som posledný krát kontroloval akosi mi chýba zdravie , meh. No aj tak tu psychiku budujem. Ako je krásne že žiješ v zahraničí , skvelé , tlieskam radosťou ale to ti nebráni tu psychiku budovať tak či tak. Postav ju sám , opustený a v bolesti na pevných základoch a vydrží do konca života.

zaskia

s tymto myslim, ze sa kazdy z nas stretava a dovolim si tvrdit, ze dennodenne je to len o tom ako sa k tomu postavime

Olivero

BielyTesak4 - vies; tie tlaky su vsade a ano, zazivam ich aj ked pomenej ale stale kazdy. Proste denno-denne sa neaka ta perlicka najde. Ak zijes v prostredi, ktore ti dlhodobo nevyhovuje (tym myslim zopar rokov) a nemas moznost opustit danu lokalitu/mesto/stat tak vazne vela vody nenamutis. Fyzicka aktivita definitivne pomaha pretoze odstranuje toxiny z tela a v sklbeni s kvalitnou pravidelnou stravou boostuje tvoju energiu ako aj imunitny system.
Ak si chces budovat psychiku, musis zacat na niecom stavat (nieco respektive mat alebo byt s niekym, o koho sa da opriet) - co nie je moj pripad.
Skratene:
-opusteny a sam ako prst;
-zijem v cudzine;
+zarabam solidne praxy a teda plne sebestacny;
-sprepacenim ti slovaci/cesi, ktorych som tu postretal su 95% trosky (alkoholici/drogovo zavisli atd atd... problematicki ludia ktori mali doma problemy a nemohli v tom systeme proste fungovat)

Tak to ma zaujima ako by si si "budoval psychiku" v mojom pripade; to nie je jednoduche slovensko a zivot v nom.

Anonym_93436

Olivero - Už vidím , myslel som si že to posledné si písal ty a že potrebuješ oporu , chybička se vloudila. No pre ostatných to stále platí ak chcú.
Naštudovať ? .. Zažil som si to na vlastnej koži ale inak vďaka. Toť bola len jedna rada z fleku. Namiesto fyzičky si odporúčam budovať psychiku , so silnou psychikou ťa máločo rozhodí.

Olivero

BielyTesak4 - je viacero metod, ako sa vysporiadat so stresom a faktormi, ktore ho sposobuju. Iste druhy stresu su dokonca priaznive pre nas organizmus (odporucam nastudovat problematiku).
Velmi pomaha, ak zacneme na sebe viac manualne pracovat - zvysime tym kondiciu (posilovna, behanie); ako aj pravidelnymi prijmami jedla pocas dna + kvalitnejsou stravou... Pekny den

Anonym_93436

Olivero - Antistresové svojpomocné metódy ? Docela pomáha keď zastaneš , zhlboka sa nadýchneš a vydýchneš .. jednoducho sa ukludniť. Hlboké dýchanie pomáha aj keď sa ti moc rozbúcha srdce. Inakšie ak chceš kludne sa mi môžeš vypísať na email , rád vypočujem každého a ak dokážem tak poradím.
Pekný deň prajem.

Olivero

Ahoj sama-samucka;

Citas mi mysel? Kto si? Sme natom totiz uplne rovnako; napis mi email a popiseme, moze to byt celkom zaujimave :-)

Ako prekonať ťažké obdobie keď sa nemám o koho oprieť?
Od rodiny som ďaleko, frajera nemám a ani kamarátku čo by ma vypočula, pochopila a poradila. máte nejaké antistresové svojpomocné metódy?
Prosím, niekedy mám pocit že sa zrútim ako som sama...