Hpv virus - vysetrenie - preplaca poistovna?

Príspevok v téme: Hpv virus - vysetrenie - preplaca poistovna?
angie 2011

Prosim vas, dnes som bola u svojej gynekologicky a zaplatila som 25 EUR za to aby mi spravili testy na rakovinu krcka maternice. Robi sa to z cytologie. Mate aj vy taketo skusenosti? Tiez ste museli za to zaplatit? Sestricka mi povedala, ze to poistovna nepreplaca. A toto sa opakovane robi po pol roku zase aby zistili ci zena nema rakovinu krcka maternice.
Dakujem.

Laurina22

Na stranke ministerstva zdravotnictva su zverejnene hradene vykony.Vykony hradene nad ramec zakona su zverejnene na strankach poistovni,aspon u nas to tak mame.K viac veciam sa nedostanes,to dostavaju len lekari v zmluvach.

angie2011

Viete mi niekto z vas povedat poradit kde by som nasla zoznam, cennik alebo ja neviem co kde su vypisane co mi moja poistovna preplaca a co nie a ked ano do akej vysky to preplaca?

A co bude pre mna znamenat ked mi povedia ze aky typ hpv mam? Dozviem sa ci mam taky co moze sposobovat rakovinu? (uz som mala kondylomy takze hpv virus asi mam v sebe..) Tak ma bdu liecit dako alebo co?

tekvicka_

typizacia nie je zistenie ci rakoviny - ide o zistenie ktore typy virusu hpv sa v tele nachadzaju. pretoze niektore typy su zodpovedne za rakovinu a niektore nie - aj ked aj tie mozu sposobit choroby

angie2011

zasinam tomu nechapat.... moja posledna cytologia bola so stupnom 2 - cize ok. I ked pol roka pred tym som mala medzi 2 a 3 - preto mi ju zopakovali po pol roku. No musim teraz dva tyzdne cakat a budem mat vysledky z cytologie a z hpv typizacie.

Cize ak ma zena stupen 1 alebo 2 - co znamena ze je v poriadku, ze nema rakovinu, tak si nemusi robit hpv typizaciu, spravne?

ververka

praveze cytologia ti odhali ci to je/nie je nabeh na rakovinu.
hpv typizacia je len urcenie typu hpv, kedze ich je neikolko stoviek, jeden sposobuje rakovinu krcka a dalsie dve bradavice.
ci mylim sa?

angie2011

Laurina - za cytologiu som neplatila, za typizaciu ano.

No len rada by som vedela ci mi povedala spravnu sumu. Takze ak som to spravne pochopila tak zalezi od poistovne ci pacientka plati alebo neplati za hpv typizaciu a ked plati tak kolko. Este najst ten cennik (v mojom pripade vseobecnej zdravotnej poistovne).

Veronn - aku mas poistovnu ty?

nicooo - hpv typizacia - nou sa odhaluje ci mas zdravy krcok maternice, ci nemas rakovinu krcka maternice. Robi sa opakovane po niekolkych mesiacoch aby sa rakovina vylucila. Je to spolahlivejsie ako cytologia - aspon takto mi to bolo vysvetlene u mojej gynekologicky.

veronn

ahoj,ja som si pred 2rokmi vyziadala vysetrenie HPV a platila som 69eur.Ale to som akurat tak vychytila,ze moj doktor mal dovolenku,tak som isla k tomu,co ho zastupoval.Ked mi robil pred polrokom moj doktor vysetrenie na HPV,tak som neplatila ani cent...takze netusim od coho to zavisi

nicooo

ahojte čo je to prosím vás tá typizácia?
Viete lebo mne našiel lekár ranku na krčku maternice ale mala som tam infekciu tak som sa najkôr musela preliečiť a teraz by som malal tam prísť na kontrlou tak mi bude robiť tu cytologiu? a to je vlastne čo? my zistí či sa mi mení tá ranka na rakovinu alebo či je len neškodná? budem za to niečo platiť? dakujem za info