Svadba - neistota

Príspevok v téme: Svadba - neistota
bazalka

Ahojte, v júli mám svadbu. Snúbenca veľmi ľúbim, ale ako sa termín svadby blíži, tak som stále viac nervóznejšia. Rozumieme si po všetkých stránkach. Skôr mám obavy z toho, že po svadbe sa to všetko zmení, že bude pri mne nešťastný, alebo že zistíme, že to nie je ono. Zdá sa mi, že doteraz je to všetko až príliš ideálne. Keď vidím manželské páry okolo seba, tak mi to na rovnováhe nepridáva. JA viem, že po svadbe prídu problémy, deti atď., ale poznám len jeden pár, kde to klape takisto ako pred svadbou. Nehovorím, že tí ostatní sú nešťastní, ale nie je to také ako pred svadbou. Myslíte, že sú tieto obavy pred svadbou normálne? Alebo???

soffa

ahoj aj ja mam v juli svatbu..ci sa bojim?ani nie.vies my sme spolu 7 rokov,poznam ho lepsie ako on svoje boty!nervozita je normalna vec,chces aby vsetko dobre dopadlo,a co sa tyka ci sa nieco zmeni??no podla toho ci uz spolu zijete alebo byvate zvlast.ak ano tak to bude poriadna zmena.my uz sme spolu skoro non stop takze u mna sa jedine zmeni priezvisko.nic viac chvalabohu

janush273

Ufff..Po roku chodenia je dost velky risk..Tiez by som sa bala..Inac, ja som si tiez v predchadzajucich vztahoch myslela, ze vsetko je idealne, budeme spolu navzdy...a vzdy som po cca 1,5 - 2 rokoch chodenia, kedy opadla prvotna zamilovanost zistila, ze to nikam nevedie a volila som rozchod...So sucasnym priatelom spolu chodime 3,5 roka. Tento rok koncim skolu, kupil nam spolocny byt, som zvedava, ako to teraz bude fungovat. Dufam, ze budem tak stastna ako doteraz. Ja osobne by som do manzelstva tak skoro nesla, je to prilis riskantne. My sme tiez spolu kazdy den, ale tak je to myslim ze u vacsiny parov. Dobre si to rozmysli. Asi este nie si prilis skusena vo vztahoch, ci?

bazalka

Ja viem, že si to predstavujem príliš ideálne. Dá sa to pochopiť, keďže som si ešte manželstvo ani žitie spolu nevyskúšala. Viem však aj to, že vždy to nebude také ružové ako teraz. O tom som presvedčená na 100%. Ale viem aj to, že obidvaja sa budeme snažiť, aby sa to k tým 100% aspoň priblížilo:). Myslím, že snúbenca poznám dosť dobre na to, aby som vedela, aký je to človek, aj keď s ním zatiaľ nežijem. Možno si niekto z vás myslí, že človeka nespoznám, pokiaľ s ním nežijem, ale ja si myslím, že ma už ničím neprekvapí. Viem, že to znie ružovo, ale cítim to tak :))

Nelina27

bazalka zatial si to idealizujes, vies ako by to malo byt a ako by to malo fungovat ale realita moze byt uplne ina, ktovie ako rozmysla tvoj snubenec a ci sa bude snazit rovnako ked pridu problemy, vacsinou to snazenie nebyva 50 na 50 z kazdej strany:-) to ze sa lubite je sice teraz pekne ale po par rokoch spoluzitia to uz nemusi byt take ruzove ako teraz... kazdopadne asi nie si na 100 percent ista ze chces svadbu ked si zalozila tuto temu, ja ti vsak drzim palce ak sa rozhodnes predsa do toho ist...

ververka

ale to nie je o ziti na skusku :)
ale mas obavy, takze sa bojis ze to nebude fungovat a obhajoba ze obaja chcete aby to fungovalo a lubite sa nie je moc platna.
no rob ako myslis, ja by som do toho nesla, pretoze viem ako to bolo v mojich vztahoch predtym. ked sme spolu zili tak to padlo, pretoze kazdy ma ine zvyky, inak tvrdu hlavu, inak berie kompromisy atd atd.
ale vela stastia, hadam to zvladnete tak ako si to predstavujes. ja by som nebola taka odvazna. po vyse roku bez spoluzitia.

bazalka

No neviem, mne sa to nezdá moc dobrý spôsob niekoho odskúšavať, či mi vyhovuje s ním bývať alebo nie. Podľa mňa, ak sa ľúbime, tak si musíme byť vedomí toho, že v manželstve budeme musieť robiť kompromisy. Ja som si vedomá toho, že po svadbe nebude všetko ideálne, som pripravená na to, že prídu aj ťažké chvíle a budeme ich musieť spolu riešiť. Ale viem, že ja aj môj snúbenec sme rozhodnutí, že naše manželstvo bude fungovať, lebo sa o to obidvaja chceme snažiť. A nie zutekať po prvom probléme, akoby tomu bolo, keby sme spolu žili len na skúšku. Ale to je len môj názor.

Nelina27

fiha, takze vy vlastne este nemate odskusane fungovanie v jednej domacnosti? no ja by som sa teda nevydavala, pre mna by to bol velky risk... az ked s niekym zijes, zistis ci vobec s nim mozes zit... a podla mna na tuto nestalu dobu je velmi malo, ak spolu chodite len vyse roka, to je taky cas ze sa ti zda vsetko idealne a si zalubena na maximum, ale to ta prejde a zmeni sa to. Teda uprimne, ja by som so svadbou pockala, ale mozno vy budete ta vynimka, ktorej vsetko klapne a budete to mat idealne az do smrti:-)

žaž

tiez by som najprv zila s muzom a az potom by som si ho brala, bez toho urcite nie, na tom pohori vela manzelstiev...len doma sa ukazu taki aki v skutocnosti su po par mesiacoch. :-/ nechapem pariky co sa beru bez toho aby si to skusili takto...laska je pekna ale vyvaleny spoteny chlap zamazany od tlacenky a smradlavy od cibule s pivom v ruke pred telkou je vec druha...to je llen priklad :D su aj horsie urcite veci...kamoska mala ties idealneho chlapa vzali sa a doma ju cakalo peklo bil ju hlava nehlava to uz je ten horsi pripad.