(podivné) Skoky nálad

Príspevok v téme: (podivné) Skoky nálad
baldovska

Hm, takže dobrý deň.
Chcela by som sa spýtať na jeden menší problém, ktorý ma dosť otravuje a neustále ho dusím v sebe (potom čo si vždy prečítam všetky tie depresie a ostatné veci mi to príde hrozne banálne.
Stáva sa mi veľmi často, že v jednom momente sa cítim neskutočne skvelo, jednoducho užívam si každú chvíľku, stačí mi ak počujem krásnu pieseň, alebo spev vtákov (bla,bla,bla)a som v siedmom nebi. Mám pocit,že svet je v dokonalej harmónii a ja dokážem vyletieť na Mesiac.
No stačí jeden maličký impulz typu: niekto do mňa drgne(to je ešte ako tak pochopiteľné), ale aj úplne nepodstatné veci, ako že, vidím dákeho holuba iba s jednou nohou(jednoducho úplne blbosti),ktoré vo mne vyvolajú prehnanú reakciu a moja nálada sa prevráti úplne na opačnú stranu, avšak v tej istej miere. (to znamená že, tak ako som super mega šťastná, som zrazu úplne depresia bezmocná mŕtva.) A takto to niekedy skáče po celý deň. Inokedy je to 2 dni super, že nikto sa nemá lepšie ako ja a vzápätí je tu odozva ale v opačnom zmysle.(ale v skratke je to obmedzujúce).Zaujímalo by ma, či neexistuje dáke prirodzené riešenie (čiže žiadni psycho ani lieky) vyrovnanie týchto nálad na nejakú jednu a primeranú.
Už asi 3 mesiace sa to tu snažím napísať, ale po každé to zmažem, lebo mi to nakoniec príde smiešne.. ale začína ma to už riadne štvať. Samozrejme už som premýšľala nad tým, čo by to mohlo spôsobiť a nazdávam sa prečo to tak je, len neviem ako sa toho zbaviť :)
Dúfam, že to vyznelo zrozumiteľne a (sebaanalýza mi príliš nejde)a prajem pekný večer.

takisto

baldovska urcite je super, ze si to konecne zverejnila a nezmazala. v tvojom pribehu sa najdu urcite viaceri. tak ako som sa tu nasla aj ja. u mna bohuzial tie negativne stavy prevysuju pozitivne. nikde som o tom zatial necitala,neviem co to je, ani ako to liecit. len ma tak napadlo, ci to nahodou nemoze byt to, co ma aj richard müller, tusim sa to vola maniodepresia, lebo tiez spominal, ze sa u neho nalady striedaju... ale ozaj neviem, som totalny laik a velmi by som bola rada, keby nam tu niekto poradil. prajem vsetko dobre!

jajka001.

si prehnane emotivna. dotykaju sa ta aj jemne podnety na ktore reagujes. co nie je zle ale je to vycerpavajuce. neviem kolko mas rokov ale ak vylucis hormonalne zmeny, pubertu ci bipolarnu poruchu, ostava jednoducha precitlivelost,ktora sa da zlikvidovat postupne tak ze si uvedomis ze sice je pekne ze slnko svieti, ale ani dazd neni mizerny, ze holub sice kriva, ale zije a zrejme nema na vyber, proste nejak sa zmierit so zivotom a skutocnostou ako takou a zapadnut do sedivej masy lahostajneho davu.