Krvne dosticky

frajer-matej

Dobry den volam sa Matej.Tiez mam problemi krvnimy dostickami pomaly stiry roky.Dvakrat som presiel biopsie strasna bolest specialne ineksie co staly jedna davka 3000eu uz doktory nevedely co somnou tak mi povedaly neny ina sanca len operovat sa treba vybrat slezinu.Pomohlo mi pomaly dva roky a pomaly klesaly do teraz.Doktory mi predpisaly lieky Prednisilon,Revovolade a Antibiotika.Liecim sa v Irsku.Cital som mame jest vela zeleniny a ovocie ale mne to nepomaha.Keby ste chcely poradim vam nenutim vas do toho vy sa musite rozhodnut.Ja som sa osobne stretol Samanom vola sa Gustav Horvath on je svetoznami liecitel vydal dve knihy ma svoju vebovu stranku boly zanim televizia tv joj pozval ho Jan Kraus mozete sa pozriet na you tube.Maly sme rozhovor denikom Kosicky Korzar minuly dve tyzne je to vynimocny muz.Aja sa pomalicky z stoho zotavujem.Tu je kontact 00421904228728

mate59

jedz stravu obsahujúcu kyselinu listovú,alebo si kúp kys. listovú v lekárni acidum folicum.Po 3 mesiacoch 3x1 tbl. denne by mal byt normálny stav.

deedee-motyl

Dobrý deň :) Prosím Vás vie mi niekto poradiť, či sa dajú trombocyty doplniť aj stravou? Resp. ináč ako liekmi a trombocytovými koncentrátmi v nemocnici? Normálna hranica sa totiž pohybuje od 100-400, a ja som mala iba 1. Po týždni v nemocnici sa im podarilo po tých koncentrátoch vyhnať to na 74, ale po dvoch dňoch doma na liekoch to zase kleslo na 54. Za každú radu, vrelo ďakujem :)

Lucia1542

Dobrý...
potrebovala by som poradiť. mám 15 a úroveň mojich doštičiek sa pohybuje okolo 120. viem že to nie je nič strašné ale pri mojom veku.... takže by som sa chcela spýtať ako by sa to dalo upraviť či už pomocou jedla alebo sú na to nejaké vitamíny.
vopred ďakujem.

tamaratamara

Chcela by som sa opýtat mám 9mesačné dieta a zistili mu že má viac bielych krvných doštičiek ako červených čo to znamená???? vedel by mi niekto poradit

RNG

Plesne mozu v tele urobit invaziu do akehokolvek organu, najcastejei sa jedna o ladviny alebo kostnu dren
Pri leukemii, ktoru nazyvaju rakovina krvi zistili , ze ludia co na nu umreli mali skoro vsetci zaplesnenu kostnu dren(post mortem pitva), preto zacali pridavat ku liecbe aj protiplesnove lieky, co im podstatne zvysilo ucinnost liecby.
Zaplesnenie teda kostnej drene a z toho poruchy tvorby krvinek aj platniciek je realna vec, ktoru zatial len malo lekarov adresuje, nastastie je ich dost, ktori si uz volia ci lieky alebo potravinove doplnky ucinne na plesne.
Ja osobne davam prednost neskodnym potravcinovym doplnkom a lieky by som pouzil len ako poslednu moznost, ked ine nezaberie.
Zatial za poslednych 17 rokov som lieky nepotreboval, vsetky infekcie som vedel vybojovat potravinovymi doplnkami velmi rychlo a ucinne.A bez skodlivych postrannych ucinkov.

llek

Takuto tazku trombocytopeniu ziadny alternativny liek ci potravinovy doplnok nevyriesi a o plesniacj v kostnej dreni,to sa fakt komentovat neda. Ak sa spomina transplantacia kostnej drene, tak ide podla vsetkeho o tazku poruchu krvotvorby, ktora nie je podmienena nedostatkom niecoho, ale podstatou je porucha krvotvorby ako taka. Su situacie, kedy inej moznosti ako transplantacie kostnej drene niet.

RNG

Kedze plesne v dreni su casto dovodom na malo krvnych platniciek, alebo aj cervenych krviniek, rozhodne by som v tom pripade skusil zobrat nieco protiplesnove, napr 3x200 mg carvacrolu(najdes v dobrych zdrojoch oreganoveho oleja, ako napr oregano oil od firmy NOW, kde je v kazdej enerickej kapsuli 100 mg carvacrolu.
A jedna sa len o neskodny potravinovy doplnok.