co s myslienkami

Príspevok v téme: co s myslienkami
Matulqa

Mam v hlave vela myslienok potrebujem aby ste vyjadrili svoj nazor mozno mi to pomoze ich trosku usmernit.

Moj priatel je typ chalana, ktory je skor menej spolocenskejsi. Nerad chodi na akcie kde je vela ludi. Najblizsie sa chysta svadba mojej sestry kde je tiez pozvany (samozrejme). Na zaciatku sa vyjadril, ze chce ist do rodiny, ale teraz tam ide len z povinnosti ku mne. Pre neho to nic neznamena, ze bude medzi vela ludmi kde je vacsina cudzich. Ja viem ake je to ked niekto ide niekam len preto, ze musi. Cely cas pozera na hodinky kedy to skonci. Hovorim mu nech nejde ked nechce lebo mi pokazi cely den kedy sa ja tesim z mojej sestry.

Tento isty pripad nastal pred casom ked sme sa bavili o nasej svadbe. Najprv mi vravel ze ma prekvapi ze to bude romanticke tak som sa tesila. Po case vysvitlo, ze jemu je jedno ci bude svadba alebo nebude, ze su to len starosti a nema tolko radosti z toho ako ja. Zase to vyznelo, ze to robi len z povinnosti ku mne. Potom sa ani ja nedokazem z toho tesit ked viem, ze je to pre neho len "utrpenie". Nieco co musi a nie ze urobi lebo to chce zo svojho vnutra. Ked ma poziada o ruku nebudem stastna a pokazim tu chvilu viem to uz teraz lebo mi hlave budu behat tieto myslienky.

Co si o tom myslite? Som vadna alebo co mam robit?

Matulqa

roza poznam to na mojich rodicoch mama by len pri telke sedela a otec aj ked ma narocnejsiu pracu je viac fyzicky unaveny ma radsej turistiku ale niekedy sa to aj otoci hlavne pri takych akciach ako napr. ples vtedy sa ocovi nechce

roza

Matulqa možno máš pravdu. Mám v rodine opačný prípad, muž spoločenský a žena nie. Pred svadbou sa zdalo že to nie je problém, ale je.

sweater

musis si uvedomit ze aj ked sme vsetci podobny, v niecom sme velmi odlisny, mozno on je zrovna ten typ cloveka, ktory ma radsej samotu, vo ´´vypiti si´´ nevidi ziadny zmysel preto to nerobi, v tom comu ty hovoris zabavit sa, on vidi len povinost, povie si ze ta lubi tak tam kvoli tebe pojde, proste chape ze vztah je aj o kompromisoch, aj ked su chvile kedy by bol rad inde/ robil nieco ine, asi vas vztah vnima ako celok nieco krasne, a tych niekolko akcii na ktore musi ist chape ako nieco, co musi podstupit aby to krasne mohlo pokracovat. :)

Matulqa

roza... netvrdim, ze som dokonala kazdy ma svoje dobre aj zle vlastnosti. Ja som mu vravela, nech nejde ked nechce ked si mysli, ze sa tam bude nudit. Ale ked povazujes to, ze som mu dala na vyber sa rozhodnut podla seba a nerozkazala som: "basta a pojdes, je mi to jedno" za sebecke tak potom neviem ako by to malo byt podla teba "spravne". A podla teba je sebecke ked chcem aby sa aj on zabavil? Ked som mu vravela ja pojdem autom ty neber lebo ked ma stale vozis nikdy si nevypijes a teraz mas moznost?

roza

Nechcem byť zlá, ale mne pripadáš príliš sebestredná, ja, ja, ja .... Ja sa teším, ja chcem to a to ... Chceš ho obrátiť k obrazu svojmu, možno sa ti to podarí ale či budeš spokojná - to je otázka ...

ta3

Matulqa, ja by som Ti radila brat ho takeho, aky je, ak iba tieto veci Ti na nom vadia, pre spolocny zivot, v ktorom sa vyskytne mnoho inych a vaznejsich problemov, toto je bagatel, hlavne je to, ze Ta ma rad a je ochotny sa koli Tebe na urcite akcie aj premoct, suhlasim aj s Beskydovym prispevkom

jajka001_

svadba by v prvom rade mala byt o tych dvoch ludoch ktori sa beru
ak jemu na tom nezalezi, je to na zvazenie
zrejme ta ani o ruku nepoziada
ak, tak len preto aby ti vyhovel.
a svadba tvojej sestry...upozorni ho ze ak sa bude tvarit kyslo a pozerat stale na hodinky, moze kludne odist lebo ty si nenechas skazit naladu. a ak sa bude predsa tak blbo chovat, chod si dat frtana a zabav sa s niekym normalnym.

Deee

No koselu mu kúp, aby ste ladili, ale kúp mu ešte aj niečo iné a tu koselu mu daj len tak, že aby ste ladili, ale hlavný darček nech je niečo iné...lebo môj manžel by sa síce z novej kosele tešil, ale nový iPad je úplne iná káva, mna zas poteší viac novými topankami ako diskami na auto...na Vianoce som chcela niečo pekne na obutie a tak mi manžel z najväčšej lásky kúpil disky na letné pneumatiky na auto, poviem ti romantika ako delo...ale zas teraz má oslovujú cudzí chlapi na parkovisku, že jakeeeee disky...ale dostala som aj skipas takze to vyvazil ;-)

rony26

ale ma ta natolko rad, ze je kvoli tebe ochotny robit veci do ktorych sa mu velmi nechce...pre teba to asi neznie ako velka vyhra, ale mozno sa pri cloveku, ktory nezvykne plytvat emociami treba uspokojit aj s malom...a co s tym? zmierit sa s tym, zvyknut si, uvedomit si, ze taky bude cely zivot a spytat sa sama seba ci si pripravena to akceptovat, bez toho aby si mu to neustale vyhadzovala na oci a umarala sa takymito myslienkami