Čo by nás čakalo keby....

Príspevok v téme: Čo by nás čakalo keby....
LauraSa

Keby som sa 25.5 po roku nerozišla s priateľom. Bolo to z mojej strany,nebolo to zo dna na den a chcela som to . Lenže..Posledné dni ma čoraz viac máta predstava čo by bolo dalej , keby sa neozídeme. Mám 20, toto je moj prvý rozchod. Viem,že tak ako sa ľudia schádzajú sa aj rozchádzajú ale ide na mna akási nostalgia z definitívnosti tohto rozhodnutia. Že už to inak nebude a každý si ideme svojou cestou ... Teraz mám pred sebou dve náročné skúšky, niekedy sa cítim fakt mizerne.
Ako ste vy riešili obdobie po rozchode??

kejky693

Co teraz: Naco sem pleties to ci je este panna, to ze je panna ma znamenat jasnu buducnost? Ajkeby uz nebola i tak sa cez to prenesie a bude vsetko okey

Čo teraz

Ak si s ním nespala ,tak v čom je problém ?Si stále panna tak môžeš začať nový život! Život máš pred sebou.

bibi123

Laura-zlate pravidlo je, nerozchadzat sa s nikym pocas skuskoveho, lebo potom Ti tie myslienky nedovolia sa ucit:O)))
Po skuskach si najdi brigadu, aby si bola v kolektive a pracou zazenies pochybnosti-co by bolo keby..
Ak si sa s nim rozisla, tak si mala na to dovod, ak ste si sudeni, tak sa casom date znova dokopy-aj my sme so sucasnym chodili spolu 2 mesiace, potom sme sa rozisli, mali sme inych partnerov, potom nastal zlom v jeho zivote-zabili mu naj kamosa, potreboval sa vyplakat, vyhladal ma a dnes sme uz spolu cca 9 rokov

martina1234

ja som rozchod riešila asi tak, že pár dní som sedela doma, plakala, ale nebolo to najhoršie, uvedomovala som si, že ten rozchod som vlastne chcela a tá bolesť ktorú prežívam je vlastne len strach z nového, prudká zmena v živote. Po pár rokoch s niekým si na toho človeka docela zvyknete, zdielate s ním pocity, zážitky, okolie vás vníma ako párik, všetko preberáte, robíte spolu denno denne, to je docela silný zvyk a je ťažké sa tohto všetkého vzdať aj keď vieš že láska už dávno pominula. Ale iné riešenie ako rozchod neexistuje. Nemôžme si nechať len tie dobré veci čo nás vo vzťahu držali a rozísť sa len s tými zlými stránkami vzťahu. Aj keď niektorí ľudia to tak trochu robia, hovorím o tých prípadoch, keď napríklad chlap nemá tú odvahu vzdať sa tohto pohodlia, nemá silu čeliť zmenám po rozchode a tak vo vzťahu zotrváva, jeho zlé stránky len pretrpieva, ale partnerke o tomto samozrejme nepovie. Je to strašne sebecké a zbabelé, lebo tieto vzťahy väčšinou končia tak, že ten chlap podvádza, tá druhá mu utvorí nové prosredie, nové zvyky, nové pohodlie a nakoniec ho prinúti sa rozísť s nič netušacou priatelkou. Vtedy už je to pre neho jednoduchšie, ale je to strašné strašné chrapúnstvo. To isté sa stáva aj obrátene (žena si nájde iného).
Pýtaš sa ako sa vyrovnať s otázkou čo by bolo ďalej keby ste sa nerozišli?? No veď predsa to isté čo bolo pred rozchodom. Iba by sa to stupňovalo, bola by si s ním čoraz nešťastnejšia a pokladala by si si otázku aké by to bolo keby si sa s ním rozišla.
Po tých pár dňoch v smútku som sa prinútila pozerať sa na to z čo najpozitívnejšej stránky a uvedomovať si všetky výhody "byť single". Konečne som mala čas a priestor venovať sa sama sebe, cvičiť, variť si čo mne samej chutí, experimentovať s výzorom, s nábytkom, s jedlom, so životom celkovo. Čítala som knihy, naučila som sa po grécky, pozerala filmy, ktoré by som s ním pozerať nemohla, začala som tráviť viac času s priaelmi a rodinou, robila som si čo chcem, kedy chcem bez toho aby som sa musela niekomu prispôsobovať a hovoriť mu o "plánoch na dnešok", nakukla som do sveta jogy, na leto som zdrhla pracovať ďaleko ďaleko do zahraničia, kde som spoznala nových ludí, zažila nové zážitky a počas toho pobytu som úplne zabudla na svoj smútok, bol zo mňa nový človek s novými odvážnymi plánmi a zámermi (a nikto mi nehovoril "prosím ťa, to je nereálne, čo si sa zbláznila" alebo "mne sa nechceee", alebo "načo ti toto všetko je" alebo "to nedokážeš")

jahodka123

So mnou sa rozišiel frajer po 3,5 roku. Zo dňa na deň sa zbalil a odišiel a nedal mi ani poriadny dôvod. Vraj chcel byť sám. Pak vyplávalo na povrch, že mal celý čas samé bokovky atď atď. Ja som myslela, že bez neho neprežijem atď, ale na moje prekvapenie ma to prešlo veľmi rýchlo. A k veci.. Ja mám nový vzťah už skoro rok a on? Už dva roky si trieska hlavu, akú spravil hlúposť, nevie si to odpustiť a prestať ma milovať...

LauraSa

kpl no lenže ja som neni moc taká povaha že z jedného hned na druhé... :-) Neviem,možno keby sa totálne zalúbim .. Ale zatiaľ veru nič.