nadcha

Príspevok v téme: nadcha
kaca

mam stale zapchaty nos..naposledy som mala nadchu pred dvoma tyzdnami a celkovo som bola chora a vylezala som to.nikdy predtym som nebyvavala casto chora a ani nos som nemala zapchaty,ale teraz mam uz asi 5-ty krat nadchu za tento rok.neviem co s tym.mam ist k lekarovi?a casto ma bolieva aj hlava ked kicham.dakujem

zds

...a aby si si nemyslel, ze som jojo (jojo je lepsie, ako duro), urob toto:
-horuca, cista voda + med + citron. okamzite uvolnuje upcahte nosne dierky. na lacno. nie po chlebe. aj ked toto nie je sever (o tom ti napisala igris), toto je aspon severo-vychod.

zds

Lasky, ty si taky duro (sorac, duro, ak citas tento prispevok, to je len take nepodarene prirovnanie).
Igris ti to napisala tak jasne, ze z toho mozu byt jasne aj tvoje horne dychacie cesty.
Lieky nechaj pre tych, ktory marne hladaju, kde je sever, aj ked buzolu maju v rukach.

igris

po niekolko mesacnej zmene stravy , tak ako pisal v prispevku Pista sa da v podstatnej miere znizit tvorba hlienov, mam to vyskusane

lulu321

Odporúčam kúpiť si asi tak kilo cibule. Na soplíky nie je nič lepšie ako cibulkový chlebík. Len pár krajcov denne a vyženie to všetky choroby z nosa, z hrdla,... A nemusíš pchať zbytočne do seba tabletky.

pišta

Soľná jaskyňa je dobrá, dobré lieky, ak nie je vyhnutie, tiež na určitú dobu sú dobré.
Ale z dlhodobého hľadiska – načo?
Prečo neupraviť životosprávu tak, aby nebolo čo liečiť?
Že sa nedá?
Dá.
Okrem stále dookola hľadania posilnenia imunity, na čele aj tak bohvieako nezaberajúcimi multivotamínmi, je potrebné odstrániť príčinu hlienov. Hlieny sa ukaldajú v horných dýchacích cestách ale aj iných dutinách, tenké a hrubé črevo. To spätne potom nesproaznivo vplýva na imunitu.
V hlienoch sa zdržujú vírusy a baktérie. Ak ich niet, vírus nemá ako žiť.
PODSTATA drvivej väčšine hlienov je nevhodná potrava – mlieko, biely cukor, biely múka + všetky výrobky z nich.
Bez aspoň výrazného obmedzenia týchto nevhodných potravín, liečenie uvedených problémov je – trápenie. Ja osobne som sa takto trápil asi tak 20 rokov. Je to preč.

tomášš

Mám už 2 a pol roka v kuse zapchatý nos, vôbec mi nepomáhajú žiadne lieky, kvapky ani spreje na alergiu. Používam len Olynth. Neviem ako a čím sa mám ďalej liečiť a u akého lekára. Krčného som absolvoval, tam problém nie je.