Kedz ste dozreli?

Laurina22

Ja mam 23 a dieta by som este nechcela.Mam toho vela pred sebou,mam ciele a sny,ktore si chcem splnit.Az ked budem "kludnejsia" pride aj babo.Osobne si este neviem predstavit,ze budem vstavat k miminu v noci,ze budem stale s nim,ze budem gulata,tehotna.Este nie.

Ewka12

caute,ja som po dvadsiatke zacala citit biologicke hodiny,snivalo sa mi o dietati,alebo ze som tehotna,ci rodim.ale mat dieta som si este nevedela predstavit.v 24rokoch uz to bolo horsie,uz som sa len na deti a tehotne pozerala,kamaratky ci spoluiacky sa zacali vydavat a mat deti.vtedy mi bolo este smutnejsie.ale v 25rokoch som nasla toho spravneho priatela.a sice nechcene ale predsa som otehotnela,teraz sa tesime a ideme sa brat,ked porodim budem mat 26

Deee

Kpl ked máš strach, že ti deti viac vezmu tak asi ešte nie je ten správny cas, niekto deti k životu ani nepotrebuje...ale podľa mna vo veku 26 mozes stihnúť aj svoje sny a potom deti, s pocitom, že všetko čo si chcela si stihla a teraz sa chces naplno venovať deťom, navyše deti maju byt radost nie obmedzenie, ani ja si neviem predstaviť, že by som cele dni behala za mimiskom a strávila 3 roky na materskej, babo plienky kuchyňa domácnosť, ved by mi cvaklo, po porode ak nebudú väčšie komplikácie začnem čím skôr pracovať, kedže moje dieťa bude potrebovať šťastnu matku a nie frustrovanu gazdinu

kpl

Bojim sa, ze uz budem na deti stara, ze mi budu liszt na nervy. Keby som tak mala deti este pocas vysky, teraz by uz boli odrastene a ja by som si mohla plnit svoje sny. Ale co teraz? Nechcem sa vzdat svojich planov, ale s detmi sa to neda sklbit. A tak rozmyslam, ci sa na tie plany nevykaslat, ono su to sny, ktore ked si splnim, tak budem moc stastna, no ale v buducnosti to mozno vobec nevyuzijem. A co ked mi potom budu chybat deti? Co ak potom bude moj zivot prazdny. Ale na deti uz bude neskoro. Strasna dilema. Bojim sa, ze mi deti v zivote viac vezmu (momentalne) ako daju.

Slobodna

Ešte našťastie alebo nanešťastie(?)nie a to už mám po 30-tke :) tak neviem, či ja niekedy dozrejem. No už by som na detiská asi nemala nervy, je dobré ak sa to zrejme stihne do tej 30-tky.

Weva

Podla mna by to nemalo byt take "teoreticke", ze chcem dieta, ale i o vztahu a o pripravenosti oboch... Ja som pocitila, ze chcem babo od mojho muza hned ako sme sa dali vazne dokopy.. Dovtedy som nad tym uvazovala cisto teoreticky, ze raz iste...

Maya_chic

Neriesila som to, ci som, alebo nie som pripravena, vedela som, ze chcem dieta s mojim muzom a teda bez nejakeho planovania som rodila v 24 rokoch, teraz som uz rozumnejsia? neviem :)) ale dieta mam uz vacsie, ziadne velke starosti s novorodencom a som rada, ze to uz "mam za sebou" druhe zatial neplanujem, maly nam robi velku radost a ja som stale mlada mamicka, co mu vyhovuje

maricenka

dievcata, myslim si, ze je to velmi individualne. ja som mala saru, ked som mla 30. teraz cakame kubka. vcera som mala termin:). este stale nic. do tridsiatky som si "splnila svoje sny", dosiahla, co som chcela a nemala pocit, ze mam potrebu sa niekam dalej posunut. tesila som sa na deti. a je to tu:).

mimisek

kpl, mas cas:) Ludia sa uz dozivaju viac ako 40tky, si mlada. Ja som po dietati zatuzila ako 28 rocna, o dva roky neskor (teraz) chcem uz na beton kocikovat.

kpl

Scotch asi ano, som vo veku (26), kedy sa rozhodujem, co dalej a jednou z variant je, ze pojdem na matersku. Ale ja neviem, ci uz aj nie je neskoro, lebo uz nemam nervy a trpezlivost ako volakedy a ked vidim sestru ako stale beha za svojimi detmi, tak ma tuzba po detoch prechadza.
Pred dvoma rokmi som bola na deti moc namotana, ale uz ma to vobec nedrzi. Videli ste to video, co frci na nete o tej macke a malinkom maciatku, ktoremu sa nieco sniva a mama macka si ho vtedy este viac privinie? Vela ludi sa pri tom roztapa, ale ja nie, pre mna je to len macka. Z toho usudzujem, ze ten moj cas este nenastal. Pravdupovediac ma to trochu aj trapi, ale snad casom..