Pleť

Príspevok v téme: Pleť
Alzbetkaaa

Dobrý den mám 16 rokov a mám hroznú pleť s veľa akné. Ja viem, že to je asi normálne v mojom veku ale doteraz som mala len pár a myslím si, že to už od puberty nebude. Už asi viac ako pol roka sa mi to stále a stále viac zhoršuje. Chodím pravidelne ku kožnej , a vyskúšala som už všelijaké prípravky. Vyskúšala som už aj prípravky Prírodné ako Dado Sens od PurDerm a ani to mi to o nič nezlepšilo môžem povedať ,že čím ďalej tým viac je toho. Stravujem sa zdravo, nejem sladkosti alebo pikantných vecí od ktorých by som to mohla tiež mať. Už neviem čo mám robiť a strašne ma to trápi. A antikoncepciu mi nedovolia. Prosím poradte mi.

Nazor

ja som bral roaccutane neviem kolko mesiacov, plet sa mi krasne zlepsila, nemal som ani jednu vyrazku... no po dobrati vyssie spominanehu "lieku" sa mi asi po mesiaci vyrazky opat vratili, vykaslal som sa na vsetkych lekarov a uplne som prekopal svoj jedalnicek... vylucil som vsetko sladke, z mliecnych vyrobkov jem len biele jogurty hollandia, bielu muku som nahradil celozrnou a jem vela surovej zeleniny. Uz po par tyzdnoch sa mi stav pleti vyrazne zlepsil... podla mna drviva vacsina vyraziek suvisi s tym co clovek je... nehovorim niekomu mozno tento "liek" pomoze ale u mna tomu bolo len tak pocas doby uzivania...

Balquiss

Ahoj Alzbetka, tiez som mala ten problem, a antikoncepca ti sice moze pomoct ale nepomoze ti natrvalo.. po 2 rokoch ju vysadis a vyrazky mozu byt spat.. ja osobne mam skusenosti so ZINERITOM spolu s kremom DIFERINE a to naozaj pomaha, len po case sa plet bud upravi a prestanu sa robit vyrazky alebo si tvoj organizmus vytvori imunitu voci tymto liekom(ale su to iba vodicka a krem) a potom, teda ja 100% odporucam ROACUTANE. Ludia stale hovoria ake je to nebezpecne, ano su to nieco ako antibiotika a beru sa celeho pol roka, ale potom ak ti ta liecba zaberie, nikdy v zivote nebudes mat akne. Teda ja uz to beriem asi 3 mesiace a jedine tak jedna vyrazka na lici sa mi urobi aj z nej som na nervy, lebo ako som mala zlu plet, teraz ju mam super, skoro uplne cistu, jazvicky a chrasticky sa hojili a hoja, tak jedna vyrazka za 3tyzdne sa da prezit:) v kazdom pripade, co sa tyka akne nikdy sa neuspokoj s tym ze je to kvoli puberte, ked este zdravo jes, tak nieco s hormonmi nie je v poriadku. Naozaj sa obraz na koznu a spytaj sa na tieto lieky. Mna predviedcali ze ROACUTANE je na hrone akne a ze to nemam, je pravda ze som ho nemala ale tiez nie je normalne sa trait s vyrazkami do 17 tych od 12 tich:) drzim palce!!!:)