OP za týždeň?

lost

Podla mna zalezi od stastia..

Napr, ja som si robil pas pred 3 rokmi, za ten 33e poplatok (pomaly, nie ten 130e) a bol za tyzden hotovy :) limit mali 3 tyzdne, asi bolo malo ludi (a to uz bolo takmer leto)

Pred rokom mi robili OP tusim ze tiez len 1 tyzden, mozno 1,5tyzdna ale nemyslim ze to bolo dlhsie..

Ale ci ho budes mat do piatku, to je podla mna len na 20% :/
Ked uz tak, mozno skor v pondelok..

Neda sa im tam zavolat a vysvetlit im situaciu a ci sa to neda nejak zurgovat? Alebo tam ist osobne (obalku netreba, ved snat uradnik pochopi, popripade o nu poprosi, avsak myslel som tak, ze im tukne ze je to pre teba dolezite a snad bude mat niekto sucit..)

rony226

jahodka123, tych 130eur to nebolo do vacku ako ty pises, to je normalny spravny poplatok za vydanie pasu do 2 pracovnych dni...u OP je len jedna lehota a to 30dnova...a nato bolo treba mysliet, presne tak ako pises v poslednej vete

jahodka123

"Normálnym" spôsobom ho spravia až do dvoch týždňov, ak sa nemýlim. Ale keď im dáš do vačku, vedia ho spraviť urgentne. To si sa s nimi mala dohodnúť, keď si tam bola. Jedna známa si musela za 130 eur vybaviť pas (do 3 dni, pri OP to neviem prečo nebolo možné tak rýchlo/, lebo jej nestihli urobiť OP a prepadla by jej dovolenka. Ludia, prečo si všetko nechávate na poslednú chvílu ??