Zapachajuce mandle a hlieny v krku

Príspevok v téme: Zapachajuce mandle a hlieny v krku
miki600

Ahoj uz od mala ma trapy zapach z ust,nedavno som zistil ze zapach pochadza z lavej mandle kedze som si ju minule cistil vatovou tycinkou a na nej som mal cerveny hnis a biele zvyski jedla a nenormalne to smrdelo,mandlu si cistim herbasdernom no stale sa to obnovuje a stale to smrdi,a par mesiacov do zadu sa mi zacalo robyt v hrdle vela hlienov a nejdu von ani vysmrkat ani prehltnut ako keby som mal v hrdle riadnu gundzu hlienov a nedaju sa niako dostat von a rano mavam biely povlak na jazyku neviete o co sa v mojom pripade jedna dakujem :)

- mira

Hlieny sa ti budú tvoriť aj naďalej, po vybratí mandlí, ak budeš jedávať hlienotvorné potraviny.
Len ak si dáš vybrať mandle, budú sa ti ukladať na iné miesta, prípadne vo vnútri tela, kde to nie je vidno. A prejavia sa až po čase tvorbou cýst, nánosov a nádorov.

miki600

hmmmmmmmmmmm ja by so si ich dal vybrat aby som mal od toho pokoj len ako som cital na nete tak koli capom ti doktorka nedovoli vybrat mandle

RNG

"Vybratie" mandli, ako sa popisuje tato bezna operacia ma aj svoje rizika,o ktorych vas lekari zriedkavo informuju. Pozrite na
en.wikipedia.org a ta najdete, ze toto "vybratie" nesie so sebou riziko 2 az 4 % velmi vaznych nasledkov, dokonca 1 z 15 000 pacientov na to zomrie.
Nie je to velmi velke riziko, takze sa tvaria, ako keby tam ziadne riziko nebolo a nejednalo sa o operaciu hrdla, znacne neprijemnu ale len o nejake vybratie, tak ako ked vyberies nieco zo zasuvky.
Kedze v USA sa stale tieto operacie prevadzaju na detoch, vyse pol miliona rocne, tak maju za nasledok viac ako 30 smrti rocne, pokial viem este pocitat
www.theledger.com

Deaa

ja som bola často chorá, angíny v jednom kuse... a nakoniec som si dala vytiahnúť mandle a musím zaklopať že od vtedy som nebola ani raz chorá.. nič

RNG

Rozne problemy v tele sa daju vyliecit, netreba hned rezat, amputovat a "vyberat". Vybranim(tj vyrezanim) mandli sa prblem s hlienmi v nose a prinosnych dutinach nevyriesi, dokonca bez mandli sa nakazene hlieny este skor dostanu do priedusiek a pluc.
Poviem ti to aj na priklade.
Ja s mojim bratom sme mali viackrat do roka problemy s anginami a podobne. Jemu vybrali mandle prvemu, mne nie, povedali ze neskorsie.
Nic to na veci nezmenilo, bol rovnako casto chory, ako ja, dokonca kaslal a dosial kasle ovela viac, lebo sa mu bez mandli dostavali hlieny lahsie do priedusiek a pluc.
Takze po 55 rokoch odvtedy mozem konstatovat, ze mu to nic nepomohlo ani nevyriesilo. Mne sa medzitym mandle postupne vyhojili a zregenerovaly a capy nemam prakticky od dvadsiatky nikdy.

Pamatam sa, ze ako decku mi mandle parkrat natreli jodovou tinkturou.A to mozno nakoniec tiez zabralo.

hmmmmmmmmmmm

miki a preco si tie mandle nedas vybrat?to co spominas nie su zvysky jedla.su to tzv capy, hnisave krystaliky a tvoria sa v pritomnosti bakterie aktynomyces israeli.a to cervene je krv, tak si to tam pekne nebabri/BAKTERAI SA TI MOZE DOSTAT DO TELA KRVNOU CESTOU/ a nemasakruj a nechaj to na lekara!takze sup sup, nech ta obvodna odporuci na ORL.

RNG

Infekcie zacinaju a drzia sa roky v prinosnych dutinach odkial sa dostavaju na mandle do predusiek a pluc.Tam ich treba vynicity kvapkami koloidneho striebra alebo roztoku citricidalu.
Oreganovy olej zase odhlienuje velmi ucinne. Davka je podla obsahu carvacrolu, ktoreho treba najmenej 3x100 mg.
Preto treba kupovat len oreganovy olej s presne udanym mnozstvom carvacrolu a prepocitat si mnozstvo oleja, aby si dostal v nom pozadovane mnozstvo carvacrolu.