roaccutane a citliva pokozka

Príspevok v téme: roaccutane a citliva pokozka
karolina19

ahojte! mam 20 rokov a akné ma uz trapi od 13tich. Samozrejme som uz vyskusala asi vsetko, ku koznej som chodila od zaciatku. Ale ta mi velmi nepomohla, len sa mi plet zmenila na citlivu a dehydratovanu.
Tak som k nej prestala chodit po asi dvoch rokoch, lebo nevidela som rozdiel. Teraz sa o plet specialne nestaram, len ju pravidelne odlicujem. Nepouzivam ziadnu agresivnu kozmetiku s alkoholom, no aj tak je citliva a tvoria sa mi supinky na nose.
Dost ma to trapi, lebo by som uz chcela normalne vyzerat, chcela by som aby som uz nemusela kazde rano nanasat makeup pol hodinu a zakrývat to hrozne akne.
Len neviem ci mi roaccutane kožná predpíše, lebo nemam najtachsiu formu akne. A v letaku pisu ze musi mat paciet tazku formu akne. Aj teraz mam na brade päť podkozných vyrazok..neviem ani normalne otvorit usta, lebo su take bolave. A akne sa mi tvori v T-zone a trochu na spankoch.
Ake mate vy skusenosti predpisal vam ho lekar ak ste nemali najtachsiu formu akne? Alebo mate skusenosti s inými liekmi? Dakujem za vsetky reakcie

jajkafr

Katkaone
áno Roaccutane zlepší pleť, ale myslíš si že je zdravé pchať do seba takúto chémiu? čítala si príbalový letáčik k týmto liekom? Vieš aké má nežiadúce účinky? a ako škodí na organizmus?

Katkaone

Ahoj mojej mladsej sestre sa po lieceni Roaccutanom podstatne zlepsila plet, tiez mala vzdy velke bolave vyrazky. Jej plet teraz je podla mna velmi pekna, iba obcas sa jej este nejaké malé objavia, ale uz to nieje ani zdaleka také zlé. Taktiez som to odporucila jednej kamoske, ktorá mala tiez velmi problematicku plet, tiez celé roky a po liecbe Roaccutanom sa jej to tiez velmi pekne zlepsilo.

jajkafr

ahoj karolina
čo všetko si vyskúšala? akné sa väčšinou tvorí ak je v tele nejaký zápal, napr. žalúdok (helikobakter), mandle, porucha štítnej žľazy, vaječníky, problémy so zubami, hormonálna nerovnováha... mne sa robí akné ak zjem niečo na čo mám alergiu... ak je všetko v poriadku a nezaberá naozaj nič potom až rozmýšľaj o Roaccutane... ja som brala čosi podobné nie však kvôli akné... brala som Neotigason a to je liek z tej istej skupiny čo Roaccutane... lekárka ma však musela veľmi dlho presviedčať, aby som sa na to dala.... osobne mám veľmi citlivú a suchú pleť... tento liek mi to všetko ešte zhoršiť, pleť som mala ešte suchšiu, lúpala sa mi, na pery mi nezaberal žiaden balzam, pretože boli tak extrémne suché, mala som strašne sucho v nose a ústach a navyše objavil sa mi atopický ekzém, okrem toho mi strašne vypadávali vlasy ako nevravím, že som predtým mala vlasy extra husté, ale po týchto liekoch som musela ísť nakrátko, pretože mi vypadalo takmer všetko a tiež sa mi zmenila kvalita vlasov, nechty sa mi extrémne lámali aj keď som na nich používala kadejaké prípravky na posilnenie... toto je moja skúsenosť s týmito liekmi, ak by som nemusela dobrovoľne by som tieto lieky nebrala... a ešte navyše tieto lieky sú silným teratogénom čo znamená, že ak by si otehotnela tak by sa ti s vysokou pravdepodobnosťou narodilo postihnuté bábätko, tehotenstvo sa neodporúča minimálne 2 roky po dobratí... a tiež je zakázaný alkohol počas užívania a určitý čas po doužívaní... je na tebe ako sa rozhodneš... verím ti, že akné ti znepríjemňuje život, najmä ak ho máš na tvári... ja hoci akné nemám, ale ak sa mi vysypé tvár ekzémom tak mám tiež problém vyjsť na ulicu... držím ti palčeky nech sa rozhodneš ako chceš... ešte by som ti mohla možno odporúčiť... aspoň sesternici to pomohlo akné si natierala lístkami z Aloe vera a tiež s Alpou v ktorej mala napočené klinčeky :) a pomohlo jej to :) mojej sestre zas pomohla kvalitná kozmetika a to, že si prestala šprtať do tváre... používala krém od Biodermi a makeup značky Sincare...