priatel..rodicia

Príspevok v téme: priatel..rodicia
sisi123

zdravim vas...ocitla som sa v hroznej situacii:( chodim na vs do ineho mesta a tam som si nasla priatela, sme spolu cca polroka lenze teraz budu prazdniny a ja som si v tom meste nasla ubytovanie aj brigadu co by mi financne aj celkom vychadzalo..lenze rodicia s tym nesuhlasia..uz som sa ich snazila vselijako presvedcit, aj rozumne lenze s nimi nie je normalna rec..a to mam 22 rokov a stale mi rozkazuju ako malemu decku..ide o to, ze s priatelom sa pravdepodobne potom rozideme lebo vidiet sa raz do tyzdna na par hodin..kedze ani nechcu aby som unho prespala asi nema velky vyznam...najlepsie na tom je ze mam o tyzden statnice a posledne na co myslim je teraz ucenie..proti rodicom ist nemozem kedze ma este zivia...citim sa strasne zufalo, co by vam v takej chvili pomohlo..vdaka

sisi123

no to ze ma tymto odhanaju je pravda aj preto som celkom rada, ze po lete budem mimo domu dlhsie...tie nazory na zaklade coho tak to neviem...moja mama je strasne taka, ze co povedia druhi ludia, hovori ze ine dievcata by radi oddychli doma len mna to stale taha prec..a myslia si, ze s peniazmi mi to nevyjde podla mojich predstav...poviem pravdu opat som im chcela spravit po voli..ale po dnesku ked som si vsetko toto citala mam odhodlanie odist, len sa ozaj bojim toho navratu..mam pocit akoby cela rodina ide proti mne..nasi si predstavuju aby som si doma nasla brigadu lenze to uz nenajdem ani a s priatelom sa videli asi raz za tyzden od rana do vecera len jasne ze

Excita

Sisi neboj sa, dobre to dopadne:)
Mna by inak velmi zaujimalo, preco maju take nazory, na zaklade coho..
Tvoji rodicia ked sa spoznali, otec mal auto? Asi nie, predpokladam... Tak preco by mali chciet, aby tvoj priatel mal, nechapem.
O tej brigade nehovoriac. Ved ty im chces pomoct, hovoria ti, kolko na teba minu penazi, ty sa im to snazis ulahcit a este aj tak nie su spokojni. Ved maju doma poklad a sami si ta odhanaju tym spravanim.
Smelo odid v pondelok a neboj sa vikendu, cez tyzden hadam pridu k rozumu a uvedomia si, ze nie si egoistka, ale este aj im chces dobre.

sisi123

no praveze nie som jedinacik..mam dvoch bratov...jeden je starsi tu som ho uz spominala on uz pracuje je prec z domu..dalsi je mladsi ten byva doma este...keby bol aspon niekto na mojej strane hned by to bolo lepsie...mne je to strasne luto, ze to musim riesit takto ale myslim si, ze nemaju dovod sa ku mne takto spravat..poslednu dobu sa v kuse len ucim, nechodim uz ani vonku pomaly a co za to chcem? doveru..stale sa ohanaju peniazmi kolko na mna davaju, lenze ked som im povedala ze taky vztah nie je len o peniazoch ze viacej by som cenila nieco ine tak uz boli ticho...ako fakt tento tyzden idem na statnice pridem domov, v klude im to oznamim..a pondelok odchadzam musim vystihnut nejaky bus aby neboli doma lebo fakt su schopni ma zadrzat..len sa obavam reakcii ked pridem domov

lost

ja by som sa ich opytal co chcu aby som aku buducnost mal.
mam byt v 40 stale doma, popripade nezamestnany, bez akejkolvek buducnosti, lebo sa o mna boja? ziadny zivotny postup?

ja som riesil trosku podobny problem, az na to ze niezeby ma nepustili von, alebo prec (o intrak som sa nikdy nepokusal), ale ma vyhadzovali spred PC :D

Ale ked som im oznamil ze dost.. idem zit sam, tak zevraj to bolo pre nich sok. Tam boli sice ine nezhody (zvonka som kaslal na vsetko, tak to oni videli). Ale tak, teraz sa ma snazia "ziskat spat" cize casto pozyvaju aj za kazdu malicku blbost :)

Cize nebal by som sa od toho ze by ta uz neprijali spat, ked ta maju tak radi ze ta ani k priatelovi nepustia (zo strachu) tak isto ta neodhodia len tak :)

avask neodporucal by som odist sposobom uteku z domu v uvodzovkach... skor ako pises, ze im to oznamit.. raz..dvakrat.. a ked nie, tak co ine ti zostava :/ kazdopadne musis im dat vediet ze si OK, nech sa nestrachuju :)

sisi123

no najlepsie este babka dnes ze to priatel mi pomotal hlavu a tak ma nahuckal..ach uz som aj psychicky vycerpana z toho...no niekedy v inych situaciach som plakala aj pred nimi a nic..mama hovori ze sa o mna boji ze mi chce dobre, ale nie som nejaky problemovy typ aby mala az take neopravnene obavy...dokocna teraz ma dva tyzdne nechali ucit sa na intraku na statnice a v pohode..od septembra odchadzam z vychodu do BA a kazda koruna sa mi zide..lenze oni maju len tu svoju pravdu a nic ine nevidia...asi to fakt spravim tak ze oznamim ze pondelok odchazam a ked budu prec odidem..lenze mam trocha strach ze ked pridem na vikend domov ze mi to daju dost pocitit pri najhorsom ma uz nepustia spat

Linguistics

sisi, prepac, ale ty mas asi fakt svihnutych rodicov. Ja nepochopim :D
Ako moji rodicia mi robia sceny, ale ja robim 1oo% horsiu vec ako ty - ze ides na brigadu, paneboze! Fakt im normalne oznam, ze v pondelok odchadzas na tu brigadu, ako si im vravela. Ale v ziadnom pripade neutekaj z domu takto, spravia velku scenu, ty z toho vyjdes najhorsie a mozno ta cez vikend uz nepustia spat.
smajli, toto je fakt divne. brigadu zakazovat a odsudzovat chlapa ze nie je riaditelom firmy a nema bavorak? no zbohom. Sisi ma stastie, ze je na take nazory asi imunna.

Excita

Sisi, a kde ma to tetovanie?:D Nech si ho skryje :) Vraj bude show :) A podla mna je fajn, ze sa hned zamestnal, ked mu nevysla skola, vzdy lepsie ako keby sa prihlasil na urad prace a doma so zalozenymi rukami cakal, ze mu niekto zaklope na dvere a ponukne job snov.
Neboj nebude to take strasne :) Ja som "nalozila" rodicom viac, okrem odchodu z VS uz dlhsie byvam s priatelom - o 16r. starsim :) Takze si vies predstavit ich neskonale "nadsenie". :)
Inak, esteotazka: preco oni uz nevidia ked places? Praveze im ukaz, ako ta taky pristup rani, len sa pekne pred nimi dosyta rozplac..aby pochopili, ze ta to ozaj trapi... nezadrziavaj pred rodicmi emocie... :)

elsa5.5

sisi123 sústred sa na učenie a hlavne už máš 22 rokov takže do určitých záležitostí sa rodičia nemajú čo miešať no jednoducho im nemusíš všetko vešať na nos už nie si malé dievčatko priateľa im predstav a to že chceš ísť na brigádu do iného mesta im oznám......,alebo nech priateľ chodí za tebou a býva nejaký čas u vás no postav ich pred hotovú vec :D:D:D