Autogénny tréning, imaginatívne techniky

autogenka

chcem sa opytat na tu nahravku od Machatu.
Da sa este vobec niekde zohnat? - kupit, stiahnut ?
Na Yutube je len Chudik.
Dik za radu.

Cajsi

Ahoj ak sa chceš dozvedieť viac o autogénnom tréningu, tak môžeš navštíviť aj moju stránku, kde sa mu viac venujem. Stránka je: www.xraj.sk

Verím, že ti to pomôže :)

at.trening

ja mam machatu v slovencine, nie v cestine a mala som aj chudika, ale to sa neda porovnat. verim ze kto to nepocul tak sa mu moze chudik zdat prijemny, ale machata je predsa len o poznanie lepsi. jeho hlboky zamatovy hlas robi svoje. netusila som, ze to machata nahovoril aj v cestine. asi preto si ho cesi vybrali, lebo sa im jeho verzia tiez viac pacila. takze kto ma moznost zohnat machatu, urcite odporucam jeho.

kuko1

Pre všetkých čo majú záujem o kazetu s Karlom Machatom o ktorej sa tu píše tak: ako model pri nácviku úvodných cvičení autogénneho tréningu, ... Interpretom slovenskej verzie je Ladislav Chudík a českej verzie Karel Machata... Netreba teda Machatu pracne nahrávať - ale zohnať si Chudíka. Ja už mám, je to dobré.

jajkafr

imaginary vyskúšaj, za vyskúšanie nič nedáš... ja mám astmu a keďže každé chronické ochorenie zhoršuje stres a psychická záťaž tak ma poslali lekári k psychologičke, aby ma naučila techniky zvládania stresu. Tento rok som písala prácu na tému astma a dočítala som sa, že sa robil aj výskum, že ľuďom, ktorí pravidelne cvičili autogénny tréning sa zlepšila astma dokonca to bolo viditeľné aj na spirometrii :)

imaginary

memoria, do BA dochádzať nemôžem, ale ďakujem za info aj tak :)
jajkafr, som rada že ti to tak pomáha, možno v tom nájdem oporu a pomoc aj ja... :)) je to nádej..

jajkafr

autogénny tréning je super... mňa ho tiež učila psychologička... Minule som čítala knihu Keď do života vstúpi rakovina a jedna kapitola je zameraná na autogénny tréning a imagináciu. Ale ako písala kpl je najlepšie ak to učí psychológ. Zo začiatku som sa sama nevedela dostať do stavu úplného uvoľnenia a tak som to prediskutovala so psychologičkou a zistili sme prečo a teraz to je už v pohode... dokonca perfektne pomáha ak nemôžem zaspať :)

memoria

imaginary, inak perfektna psychologicka je dr. albertova v blave. mne neuveritelne pomohla s mojimi problemami. uplne som sa vyhla psychiatrovi a da sa povedat ze som zacala vsetko od piky a mam konecne zivot na poriadku.

imaginary

nanda, tá nahrávka musí byť super.. Ak sa ti to podarí dať do PC, bola by som ohromne šťastná keby si mi to vedela a chcela poslať :)
Psychologičke už chodím, možno mi pomôže aj s autogénnym tréningom, som objednaná na prvú terapiu..