Smrt

Valika1515

Ahoj endy. Je ťažke stratiť niekoho blízkeho.Poznám to.Ja pohreby znášam dosť vyrovnane, ale veľa krát som bola pri kamoškách ktore odpadavali.Ja to beriem tak že BOH-Hostidin si ho volá k sebe.A ak ten človek mi bol velmi blizky bol dobri kumne aj Bohu bude sa mať 1000 % lepšie ako tu na zemy. Je pravda že nam budu chýbať voňa ruky hlas usmev a podobne ale je to Božia voľa a Boh ti život daroval a može ti ho aj vziať. Jedine on ma nato plné právo. Je to dalšia skúška v tvojom živote ako prinej obstojíš a či mu ostaneš verní ;).

doubledog

ta3
ked si dosla na to, ze je zbytocne diskutovat, tak preco diskutujes? :)

btw. kazdy, kto ma vazny zaujem o tieto veci, moze o tom nielen citat, ale moze si niektore veci ohladne smrti vyskusat na vlastnej kozi.

ta3

Excell, davno som prisla na to, ze je zbytocne o podobnych veciach diskutovat s niekym, kto ma podobne nazory ako Ty, je to v uplnom poriadku ze Ty takto o tom zmyslas, ja nemam s tym najmensi problem, ani to neznamena, zeby som Ta preto povazovala za menej inteligentneho, Ty si clovek tak ako ja a tak ako ja mas aj urcite prednosti a nedostatky, medzi nami je iba ten rozdiel, ze ja v urcite veci verim a Ty nie, chcem Ti teraz len tolko povedat, ze existuju urcite dokazy o tom, ze nie sme iba materialne telo, tak isto su dokazy aj o reinkarnacii, len clovek musi byt otvoreny a ochotny vobec take nieco pripustit aj ked nema s tym osobnu skusenost, hovoris, ze viera v posmrtny zivot je iba vdacna potrava pre spokojnych nevedomych veriacich, no ja nie som ani spokojna (nemozem byt, lebo by som chcela vediet a poznat o posmrtnom zivote viac), ani nevedoma (urcite vedomosti mam, ved sa nad tymito vecami zamyslam minimalne 25 rokov a nielenze o tom premyslam, ale o tom aj vela citam) a nie som ani klasicky veriaca (do kostola nechodim vobec, v cirkev nemam doveru, vo vela veciach s nou nesuhlasim), takze nemas celkom pravdu, hovori sa aj to, ze viera je pre mnohych iba akousi utechou, barlickou, mozne to je, ale ja sa tymto veciam nevenujem zo strachu co bude so mnou po smrti, ja iba by som chcela vediet, ako to je, mna nepoznane proste pritahuje, bohuzial na tomto fore nie je priestor o tychto veciach podrobnejsie diskutovat, chcelo by to osobnu diskusiu, no ale ta uz duplom nie je mozna nakolko ja chodim "dolu hlavou"

jajka001_

A Hindu story tells of a fish who asked of another fish: "I have always heard about the sea, but what is it? Where is it?" The other fish replied: "You live, move and have your being in the sea. The sea is within you and without you, and you are made of sea, and you will end in sea. The sea surrounds you as your own being."