Herectvo

Príspevok v téme: Herectvo
pánpeliška

Všimol som si, že tu bolo viac krát spomínané štúdium herectva. Niekde som čítal že citujem:

"Talentové skúšky majú výberový charakter, uchádzači absolvujú tri kolá. Skúška obsahuje povinné texty, texty podľa vlastného výberu, pohybovú etudu, interpretáciu piesne, úvahu na zvolenú tému, test všeobecného kultúrneho prehľadu."

A niekto tu kedysi dokonca písal o tanci, či hraní na hudobný nástroj. Mne to pripadá zastaralé, skostnatelé. Netvrdím, že by to mali úplne vynechať pri príjimacich skúškach, ale asi by to nemalo byť také smerodajné pri hodnotení. Lebo človek môže byť výborný charakterový herec, hodiaci sa skôr na nejaku činohru, ale nemusí vedieť spievať, tancovať, hrať na hudobny nastroj. Ved napokon koľko zo slávnych zahraničných a výborných hercov je napríklad hudobne nadaných ? A ak, tak koľkí to vo svojej kariere naozaj využívajú ?

Ak sa mýlim tak ma opravte, možno nemám o tom až taký prehlad. Každopádne mám pocit, že tu nie je iná možnosť, ako iba ísť študovať na VSMU kde tým zastaralým sitom možno neprejde množstvo talentovaných mladých ludí len preto lebo sa tam bazíruje na sprostostiach. Keby tu existovali seriozne kurzy, kde by si človek mohol vybrať čo naozaj chce využiť z toho herectva. Vyžadoval Lee Strasberg aby žiaci vedeli spievať, tancovať, či hrať na hudobný nástroj ? Neviem o tom. Boli podla Stanislavského tieto schopnosti kritériom pre dobrého herca ? Neviem. Poučte ma.

Ale akú mám vlastne alternatívu ? Chodiť do nejakeho dramatického krúžku s detmi ? Akú hereckú prípravu mi to dá ?

Opakujem, možno sa v niečom mýlim, a možno existuje viac možností, ak niekto má prehlad, prosím odpovedzte.
(túto tému som už založil, ale v inej kategórii, zakladám ju tu, príde mi to vhodnejšie)

smajliQa

podla mna tym nic nevyriesis, ked budes nad tym polemyzovat... proste je to tak, a tym ze napises na zdravie,sk sa to nevyriesi.. ako staznost je to sice fajn. ale co s tym? nic.