Bojím sa, že mám rakovinu

Príspevok v téme: Bojím sa, že mám rakovinu
uplne_zufala

Potrebovala by som pomoc, pretože mám pocit, že sa úplne zbláznim. Asi dva týždne dozadu som začala mať problémy s prehĺtaním. Vlastne to nie sú doslova problémy, viem zjesť aj pevnú stravu, len pri prehltnutí mám pocit takého puknutia v hrdle. Prehmatávala som si krk, aj bradu, či si nenahmatám nejakú hrčku, ale nič som nenašla, samozrejme to nemusí nič znamenať, ale možno je to zvnútra. Neviem, čo mám robiť. Mám panický strach ísť k doktorovi. Uvedomujem si, že si to možno namýšľam a že to možno nič vážne nie je, ale nedokážem sa odhodlať. Som desať rokov fajčiarka a posledný rok som mala strašné stresy v práci a mám pocit, že teraz ma to dostihlo, dokážem sa sústrediť len na to prehĺtanie, hľadám na nete články o príznakoch rakoviny. A nielen to. Viem, že to bude znieť šialene, ale ide o toto: Mám mačku, a zhruba pár dní potom, ako ako začali tieto problémy, ma začala odmietať. Nedá sa mi pohladkať a ujde predo mnou, ako by mala zo mňa strach. Obtrie sa mi o nohu, zje odo mňa pochúťku, ale rukou ju nemôžem pohladkať, vždy zhnusene zamrnčí a odíde. Čítala som kopec článkov, že mačky vedia vycítiť rakovinu aj smrť a teraz mám pocit, že zomriem. Aj moja rodina si všimla to odmietavé správanie a nechápu, čo sa deje. Neviem, čo mám robiť, jednoducho nepôjdem k doktorovi, bojím sa, že mi potvrdí tú hroznú diagnózu, bojím sa vyšetrení, bojím sa chemoterapie, bojím sa bolesti. Viem, že som prípad pre psychiatra, ale nemôžem si pomôcť. Nikomu som o tom nepovedala, navonok sa tvárim, že mi nič nie je, ale cítim sa príšerne. Predtým sa mi toto nestalo, ak som aj mala nejaký zdravotný problém, myslela som pozitívne a nebola som hypochonder, skôr som patrila medzi tých, čo aj chrípku riešia bez maródky a samoliečbou. Čo mám teraz robiť?

danny02

Ahoj, k doktorom určite netreba chodiť, našťastie tu na Slovensku máme pani Lauru, ktorá má úžasný dar. pomáha a lieči ľudí ked už lekári nevedia ako ďalej, doslova zachránila už ľudom životy...pozri si...www.liecitelka-laura.sk

helpme3

prosím vás pomlžte mi mam 12 rokou a moja sestra 16 moja mama ma rakovinu v celom tele rakovina jej zničila jednu obličku a daktory jej nevvedia pomocť povedali jej že má čakať na smrť.. každý den moja mama plače od bolesti nevie chodiť poriadne rakovina jej zožrala nohu ako sa hovori.. a našla si rakovinu v krku hrčku malu zle sa jej prehltava jedlo a presne takto zomrela naša mačka.. nevedel by mi dakdo poradiť že koľko mesiacou jej ostava do konca živoa ? je to hrozný pocit sa báť chpodiť domou zo strachom že či sa jej niečo nestalo ..

mona2504

Toto je pecka!!!!
Plesni či hube - inak rakovine, bežne svedčí kyslé prostredie, v ktorom sa jej náramne vedie a preto ak chceme rakovinu zastaviť a zahubiť musíme skrátka previesť organizmus do pH zásaditého prostredia a to vykonáme práve pomocou sódy bikarbona, podľa dr. Simonciniho je jedlá sóda úplne najideálnejšiou a pritom ľahko dostupnou zásaditou látkou, ktorá je schopná bezozvyšku rakovinu po niekoľkých dňoch až týždňoch úplne umoriť a úplne zničiť. Rakovina totiž v zásaditom prostredí zmizne.

Viac tu: www.zaujimave.com

mona2504

Toto je pecka!!!!
Plesni či hube - inak rakovine, bežne svedčí kyslé prostredie, v ktorom sa jej náramne vedie a preto ak chceme rakovinu zastaviť a zahubiť musíme skrátka previesť organizmus do pH zásaditého prostredia a to vykonáme práve pomocou sódy bikarbona, podľa dr. Simonciniho je jedlá sóda úplne najideálnejšiou a pritom ľahko dostupnou zásaditou látkou, ktorá je schopná bezozvyšku rakovinu po niekoľkých dňoch až týždňoch úplne umoriť a úplne zničiť. Rakovina totiž v zásaditom prostredí zmizne.

Viac tu: www.zaujimave.com

Natttt

zapametaj si ze na co myslis a co mas v hlave to si mozog nepozna ziadne ne nepozna zapor ...tak si to neprivolavaj

anonym_2137

Aj ja som "veľmi" študovala na internete čo to môže byť, keď mi zistili hrčku na šťítnej žľaze. Podľa internetu rakovina ako hrom, a bol to len nezhubný uzlík. Preto netreba sa až tak podľa neho riadiť, ale určite by som zašla k lekárovi. Krčiar sa ti pozrie do krku a budeš múdrejšia.Ale rakovina to určite nemusí byť a keby náhodou, čím prv sa lieči tým lepšia prognóza.Tak veľa šťastia.

ta3

Uplne zufala, je normalne, ze mas urcity strach, napokon vsetci sa tej diagnozy bojime, ale panicky strach Ti vobec nepomoze, mala by si ho prekonat a bezodkladne navstivit lekara, jedine lekar moze zistit o co sa jedna, je celkom mozne, ze o nic vazne nejde, ako tu uz bolo hovorene a navsteva lekara teda ukonci Tvoj velky strach a ak by sa predsa len jednalo o cosi vaznejsie, tak cim skor vyhladas lekarsku pomoc, tym lepsie, tiez viem o tom, ze niektore macky vycitia vazny stav a kedy clovek zomrie vedia presnejsie ako lekar, myslim si, ze sa nemusis bat, ked Vasa macka takto reaguje, lebo suhlasim s Majanova, keby si bola naozaj vazne chora, macka by od Tena neutekala ale naopak, travila by vela casu prave pri Tebe, macka od Teba uteka asi preto, ze citi Tvoju nervozitu, Tvoj panicky strach, ja som bola onkologicky chora, ja viem o strachu a panickom strachu tiez svoje, ale ver mi, strach je Tvoj najvacsi nepriatel, je to silne negativna emocia

Lulu2011

tak - kde si mala ten nezhubny nadr? naozaj si mala velke stastie, v dnesje dobe su taketo nadory vacsinou vsetky zhubne

clovek, aby mal strach sa narodit, zit :(

tak

človek v živote prechádza rôznymi obdobiami a zmenami, ktoré nie sú ľahké, tiež som mala čas, kedy som si myslela, že som smrteľne chorá a prípad, ktorý už ďalej nemá príbeh, ono to vôbec, ale vôbec nemusí tak byť, môžeš pokojne mať zmätok v hlave, pretože prežívaš posun, zmenu, ktorou máš urobiť krok vpred, ono aj choroba posúva človeka, vlastne asi všetko ho posúva, choď k lekárovi, naber silu, odhodlanie, keď som ja vtedy išla k lekárovi prvá diagnóza od neho bola tumor zhubný nádor veľký 13 cm, rakovina a nakoniec, som tu a žijem, nebol to zhubný nádor, nebola to rakovina, bol to nezhubný nádor, síce veľký, už je preč, drž sa, prajem Ti silu a odhodlanie, .....

Maros 75

Rakovina je v podstate porucha bunkového genetického materiálu. Poškodenie DNA vnútri buniek môže byť následkom pôsobenia rôznych faktorov prostredia ako napríklad radiácia, chemické karcinogény alebo niektoré vírusy.
Určité rizikové faktory sú spájané s rôznymi typmi rakoviny a niektoré z nich môžeme ovplyvniť:
Fajčenie je najznámejší rizikový faktor rakoviny a bolo označené ako najdôležitejšia príčina chorôb a predčasnej smrti v Spojenom Kráľovstve.
UV žiarenie, špeciálne UVA a UVB, spôsobuje poškodenie kože, vrátane jej spálenia a predčasného starnutia. Toto poškodenie môže napokon viesť k vzniku rakoviny kože.
Strava - vedci sa domnievajú, že až 30% prípadov rakoviny môže byť spôsobených stravou.
Obezita môže zvýšiť individuálne riziko vzniku rakoviny rôznych druhov, napr. endometria, prsníka, obličiek a čreva.
Neúmerné pitie tvrdého alkoholu môže zvýšiť individuálne riziko vzniku rakoviny úst, hrdla a pažeráka.
Riziko povolania – vystavenie sa istým chemikáliám môže viesť k vzniku rôznych druhov rakoviny.

Čítajte viac: primar.sme.sk