Závislosť na jedle

Príspevok v téme: Závislosť na jedle
bezS_

Dobrý deň,
Veľmi dlho ma trápi "závislosť" na jedle bez nezdravého , vypražáneho jedla sa cítim bez energie a dokonca veľmi zle aj znudeno neviem čím to je , ale chcem prejsť na surovú stravu , ale myslím , že to nikdy nedokážem. Dá sa s tým niečo robiť? Bez jedla nemá pre mňa nič význam ani von s kamarátmi sa mi nechce , ale ako náhle sa najem sladkostí a nezdravého jedla mám super náladu :/

BJ

Tak vitam ta v klube dnesnych ludi... pravdupovediac, ma to nejak podobne aspon polovica z nas.
Jeden uchadza na vyprazanom, druhy na sladkom, treti na chuti masa, dalsi na cigaretach, dalsi na kave, dalsi na alkohole, dalsi na televizii, dalsi na chatovani na internete, dalsi na pocitacovych hrach, herniach a automatoch, a takto to pokracuje dalej a dalej... a to vsetko su vlastne len vlastne oficialne povolene "drogy".
Jedlo a s tym spojeny chutovy prezitok, ako aj pocit plnenia, je vlastne kombinacia toho, ze ti chyba naplnujuci pocit v zivote, nebudem chodit okolo horucej kase... je to laska. Ak robis nieco rad, z lasky, napriklad, surfujes na vlnach a robis to 3x do tyzdna, nepotrebujes tolko zrat. Ak robis z lasky nieco ine, to je jedno co, proste tu lasku mas, citis ju, mozes sa na nu pri zaspavani tesit, tak ti automaticky odpada potreba naplnat sa chutami a jedlom. Je to teda o psychike, porozumeni seba samemu, hodnoty lasky, toho kde ju najst (v samom sebe)... je to o zivotnej mudrosti. Kto ju nema, musi pouzivat nahrazky. Nijak inak sa ti na surovu stravu nepodari prejst, len tak, ze najdes pocit naplnenia v samotnom zivote, a to sa bez mudrosti a hlbsieho poznania ani neda... teda minimalne nie zo stavu, ked tu lasku uz nemas.