Učíte sa cudzí jazyk ako samouk ????

JulkaN

Ahojte, ja sa učím ako samouk niekoľko jazykov. Začala som s angličtinou ešte pred rokmi a tak ma to chytilo, že som prešla aj na nemčinu a najnovšie sa namotávam na španielčinu. Používam online kurz Speaking Friends na stránke www.speakingfriends.com
Urobili to Slováci a je to fakt dobre vymakané.

Rastella

Ja sa ucim tiez sama, kedysi anglictinu, nemcinu, v poslednej dobe intenzivnejsie francuzstinu a medzitym aj rustinu. Ja mam najradsej tie stare klasicke knizky pre samoukov, kde je clanok, prebera sa postupne slovna zasoba a gramatika a nakonci su cvicenia. Potom samozrejme radio/TV/internet na pocuvanie a najlepsie niekoho na komunikaciu :-)

matej's

ja som tiez bol samouk. zacal som lahkymi serialmi, pokracoval som filmami v anglictine a potom som si zakupil kurz od imitum a ten sa mi velmi pacil, pochytil som vela z gramatiky, aj som sa naucil rozpravat a dnes vyuzivam anglictinu kazdodenne v praci, takze s nou uz problem nemam. ale clovek chce, tak sa nauci.

Renatka.605

Ja sa učím už 2 roky francúzštinu a teraz som začala nórčinu.. mňa to proste baví ..to je moja motivácia :)na francúzštinu mám knihu aj s nahrávkami ale s tou mi to ide dosť pomaly.. ale teraz som začala každé ráno keď sa obliekam a tak počúvam: www.youtube.com ... nemčinu a anglinu mám v škole a v týchto jazykoch pozerám dosť seriály.. fakt to pomáha. Pamätám si ako som ešte na základke moc toho nevedela ani z angličtiny a vtedy som začala pozerávať seriály a z jedného dielu som si zapísala a preložila všetky slovíčka čo som nerozumela a minule som to našla a všetky slovíčka poznám a nikdy som sa ich neučila :)

blondula

ja spanielsky.... mam vyhodu,ze som tam isty cas bola takze to nie je az taky problem... len nemam na to casu :-(

Antie333

Mám známu,ktorej otec sa na "staré" kolená začal učiť angličtinu ako samouk,zohnal si knižky a keďže v tej dobe ešte nemali internet,tak si písal listy s rodinou z Ameriky a nakázal im,aby mu v ďalšom liste opravili chyby :)))...tiež pozháňal časopisy,noviny apod. Vraj mu to šlo dobre celkom.

xy:)

samouk - to je taka dobra cesta na rozbeh by som povedala. neviem si predstavit celkom samouka ako vycestuje a spolieha sa iba na to, co sa sam naucil. napr pri jazyku ako francustina si to naozaj neviem predstavit. ale ako vyplnanie volneho casu to je vyborne.

lulu22

mám kamarátku, ktorá sa zamilovala do Austrálčana a on bol dostatočná motivácia, aby sa začala venovať angličtine, lebo odišla za ním a tam by bez toho bola stratená. Hovorila mi, že sa dosť učila z youtube, že tam našla nejaké lekcie a výslovnosť a samozrejme z nejakých stránok..treba hľadať. I moja druhá kamarátka chodila 3roky so Škótom a povedala, že keby ju on neučil, tak nevie, či by dokázala tak perfektne ovládať angličtinu.. ale inak nepoznám nikoho, kto sa sám od seba začal venovať učeniu jazyka..ale ako ti radia, treba veľa počúvať, čítať a popritom si prekladať a učiť sa slovíčka, čo nepoznáš..