posilka ci cardio??

Príspevok v téme: posilka ci cardio??
leilia258

Ahoj, mám taký problém. Takto, mám 167 cm a bohužiaľ 72 kíl, chcela by som predovšetkým zredukovať váhu. Chcela by som sa spýtať, či mi bude stačiť, keď budem robiť aeróbne cvičenia a nebude posilňovať, a až po čase sa vrhnem aj na anaeróbne cviky, alebo je dobré, keď sa aj posilňuje aj behá???
Ďakujem

leilia258

Ďakujem bodyforum.cz Mám poslať niekam ten príjem a výdaj (email) a vy mi potom zadarmo vypracujete tréningový a stravovací plán??
Teda, ak som to správne pochopila :)))

bodyforum.cz

Tvoja otázka je zle položená. Samotné cvičenie nestačí. Keď chceš schudnúť, treba si vypočítať koľko denne prijmeš bielkovin, sacharidov, tukov a koľko prijmeš energie.

Jednoduchá a zároveň ťažká rovnica:
príjem < výdaj

Zisti si všetky potrebné údaje, pomôžu ti nutričné tabuľky.

Vypracujeme ti jedálniček a tréningový plán na mieru, zadarmo. Stačí keď sa zaregistuješ, registrácia je zadarmo, na www.bodyforum.cz

Veľa šťastia.

majka_21

Dnes som si kupila mesacnu neobmedzenu permanentku do posilovne a zaroven som si bola zacvicit. Dala som si 40 min kardio a 20 min posilovanie. Zajtra, ak by mi to vyslo, tak by som sla opat - dnes mi to vyslo nahodne... skor som skoncila v praci a tak som sla. Neviem, ako to bude zajtra. Som zvyknuta cvicit takmer kazdy den... fungujem tak uz pomerne dlho. Ono nikdy neviem, ci stihnem cvicit nasledujuci den kvoli povinnostiam, tak ak mozem, idem. Ak sa citim vycerpana trosku, tak sa zatazujem menej. Ak mi je dobre, cvicim normalne. Dnes som sa rano vazila a mam 79,5 kg. Najblizsie sa odvazim tak na konci prazdnin. Zaujima ma, kolko schudnem. Nechcem sa stresovat kvoli vahe.

majka_21

Leila, sklamem ta asi. Moja spoluziacka schudla krasne za rok a pol asi a povedala mi, ze cvicenim a upravovou stravy schudla vyraznejsie po pol roku z cm. Ja som schudla mozno 3 cm od zaciatku kalendarneho roka. Dietou by si mozno schudla rychlejsie, ale co rychlo schudnes, rychlo priberies - to som sa po 8 rokoch diety uz naucila... Mam organizmus dost zniceny asi a preto pomaly velmi chudnem a som nervozna. Musim sa mam rada taka aka som... a to je s tym vacsim bruskom problem.

majka_21

Talentmania, nie netreba mi vela schudnut - skutocne mi postaci este nejakych 10 kg (max. 13 kg). Maximalne mozem schudnut na 65 kg (hranicu 67 kg by som si chcela drzat... nad tu by som mala zakaz pribrat). Len vies, zlosti ma to, ze cvicim fakt pravidelne (5-6x do tyzdna uz od zaciatku januara asi, aj ked som mala 2 mesiace pauzu kvoli chorobe a skuskam). Vsade citam, ze pri cviceni by sa mohlo schudnut aj 3-4 kg za mesiac - ked ja schudnem 0,5-1 kg, tak som stastna. Je pravda, ze moja strava nie je vzdy ukazkova a ze ma niekedy prepadne chut na sladke (napr. ako dnes, ale stava sa mi to raz za 2-3 mesiace max.). Trapi ma, ze sa snazim a chudnutie ide hrozne pomaly. Dalsia chyba je caste vazenie, ale posnazim sa vstupit si do seba a prestat sa casto vazit... Postavila by som sa na vahu tak po prazdninach (alebo na svoje meninky... v septembri).

leilia258

ok, ďakujem veľmi pekne za rady. Ale tu sa vynára otázočka: chcela by som cez leto (cca 2 mesiace) dať dole centimetre HLAVNE. Mám tú posilku cvičiť tak, že vždy po kardiu, alebo mám si vyhradiť také 2 dni v týždni, keď si poposilňujem všetky svaly??
Ďakujem ešte raz :)

talentmania

Tak Majka ale uz ti vela zase netreba az tak pochudnut ci ako?Ja mam presne 178 cm a vazim 70kg.No nezda sa mi zeby som potrebovala schudnut tak asi aj tebe by uz stacilo len tych 10kg ci nie?Sice tak mohla by som mat aj o 5 kg este menej ale tak to uz niako neriesim hlavne ze uz nepriberam mne sa vaha drzi stale rovnaka 1 kg vecer naviac 1 kg rano menej:D))))

Sisi135

Naj je to skutočne kombinovať. Najmä preto že svaly sú ,,furt hladné" a tak rýchlejšie telo páli tuk, môžeš viac jesť. A po druhé kardio (ak ho cvičíš správne samozrejme) spáliš tuk a tým že budeš posilňovať vybuduješ si svalovú hmotu, spevníš telo a po schudnutí to bude vyzerať lepšie

majka_21

Tak ja by som na chudnutie odporucala obe - aj kardio aj posilovanie. Ja sa tiez snazim schudnut - nie je to ruzove u mna. Mam 178 cm a 79,5 kg. Snazim sa zatial iba plavat, ale teraz v juli chcem zacat kombinovat plavanie+posilovnu (a kardio v nej). Tak verim, ze sa mi podari zhadzovat dalej. Cvicit sa snazim viac-menej od januara a na zaciatku som vazila 85 kg. Bojim sa, ze tak skoro neschudnem :-(.