Okuliare na leto

Príspevok v téme: Okuliare na leto
Matulqa

Vcera som bola u ocnej a chcem si dat nove okuliare. Chcela by som nejake okuliare, ktore by boli ako slnecne alebo by mi oci chranili pred slnkom. Neviete mi poradit ci take su? Viem, ze su take ktore sa sfarbia na tmavo na slnku ale tie sa mi velmi nepacia. Su aj nejake ktore by vyzerali prirodzenejsie? Niekedy som to riesila sosovkami ale zacali mi drazdit oci.

Maros75

VYBERÁME DIOPTRICKÉ SLNEČNÉ OKULIARE

Dioptrické slnečné okuliare sú dnes už dostupné takmer pre každého a máte možnosť si vybrať aj z tých najmodernejších slnečných okuliarov, ktoré sú viac prehnuté alebo majú špecifické tvary. S výnimkou celoštítových a niektorých bezrámových slnečných okuliarov je možné zabrúsiť dioptrické sklá takmer do všetkého. Taktiež ti platí aj v prípade športových slnečných dioptrických okuliarov.

Bez problémov si teda môžete vyberať z ponuky tých najvychytenejších svetových výrobcov a značiek a nájsť si to, čo sa vám naozaj páči a v čom sa budete cítiť pohodlne. Je možné dokonca nechať vyrobiť tieto typy slnečných okuliaroch v multifokálnom prevedení.

Samozrejme, že možnosť voľby samotného rámu pre dioptrické slnečné okuliare je do určitej miery závislá na výške dioptrie a poprípade vzdialenosti zorníc, ale pre väčšinu ľudí je dnes už možné nájsť to „ideálne“ riešenie.

Výhodou dioptrických slnečných okuliarov ešte je, že pri výbere samotného dioptrického skla si môžete sami zvoliť typ skla, farbu a povrchové úpravy podľa vašich požiadaviek a tým ešte zvýšiť kvalitu slnečných okuliarov ale predovšetkým ochrany vášho zraku. Môžete si zvoliť napríklad polarizačné sklá, antireflexné a rôzne zrkadlové vrstvy, ktoré pôvodné bezdioptrické slnečné okuliare nemali. Samozrejmosťou dioptrických slnečných okuliarov je 100% UV filter.

Ešte jedno malé upozornenie na záver. Pokiaľ sa rozhodnete nechať si urobiť dioptrické slnečné okuliare, navštívte špecializovanú očnú optiku a ako rám tak aj sklá je dobré kupovať na jednom mieste. Nikdy si nekupujte slnečné okuliare v predajniach kde nepracujú aj so samotnými okuliarovými šošovkami a nevedia vám odborne poradiť, pretože sa môže stať, že práve do tých okuliarov, ktoré ste si vybrali nebude možné zabrúsiť dioptrické sklá.

jankaaaaaaaaa

jedine take ktore stmavnu na slnku, alebo take s tmavymi sklami dioptricke, ale to by si potrebovala dve. jedny na slnko a jedny na normalne nosenie